shaolin_RS
Slavan
- Učlanjen(a)
- 05.01.2006
- Poena
- 350
da li moze sa ovim novim drajverima 14.9 da se menja frekvencija gpu/mem? Postoje i neki beta 14.9.1 i 14.9.2 moze li mozda sa njima ili je 14.4 zadnji koji to dozvoljava?
Nije na 956mV, nego na otprilike oko 1070-1080mV. Iz određenih razloga (VBIOS je nazvan "956mV", jer je kao takav zapisan u hex-u, tj. kao 3BC)", autor modovanog VBIOS-a je postupio, ne znajući odgovarajući signal za VRM. Isto sam i ja probao, ali sa vrednostima, koju su bile već upisane u VBIOS. To je bila "slamka spasa", jesam snizio napon, ali ne dovoljno, tj. ne ispod ovog već modovanog VBIOS-a. Kad neko bude znao tu referencu za VRM, moći će i da se napravi i nova verzija VBE7, kako bismo mogli sniziti napon. Dotle, možete uflešovati ovaj VBIOS i još više sniziti uz pomoć MSI AB na oko 1V. Nisam proverio, jer moja karta ima ASIC od 52% i ne može mnogo dole od default-nog napona.
Kada ih zavrtis blago prstima i ako se vrte par sekundi i polako usporavaju pa stanu sve je u redu i ne diraj ih.
Ako vrzo uspore mogao bi da razmislis o podmazivanju a ako prakticno odmah stanu obavezno moras da intervenises.
Te nisam rasturao pa ne mogu da ti kazem kako da uradis.
Rasturao sam od Safirki 280 dual-x. Prosto se skine gornji deo sa propelerima, mora malo da se zapne ali ide bez problema jer se iscupa osovinica i otpusti onoj plasticni osigurac koji je u samom kucistu propelera. Onda to lepo sve ocistim, stavim litijumovu mast i samo vratim propelere, mali pritisak i samo "skljocne" i to je to. Osigurac ponovo drzi propelere na mestu i rade bez problema.
Nemoj da se ljutis ali ta paljevina je tvoja greska 99%,V1000 ima vrlo jasan i krut klik prilikom ubadanja kablova,nisi kliknuo.
Ja ih imam bas puno i prosli su kod mene sodomu i gomoru i svi su kao prvog dana,evo vec 2+ godine
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari