Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

ako ti se uklapa u potrosnju celog sistemovaj fractal za 6k din u firmi na e to ti je dobra kupovina ima manju efikasnost nego skuplji modeli ali je i velika razlika u ceni. Ako ovaj moj moze 6 karti da gura i taj ce izgurati bar te dve sigurno. Dobro su ga korisnici ocenili potrazi test ako uspes da nadjes pa razmisli...

ako ti se uklapa u potrosnju celog sistemovaj fractal za 6k din u firmi na e to ti je dobra kupovina ima manju efikasnost nego skuplji modeli ali je i velika razlika u ceni. Ako ovaj moj moze 6 karti da gura i taj ce izgurati bar te dve sigurno. Dobro su ga korisnici ocenili potrazi test ako uspes da nadjes pa razmisli...

Hvala na predlogu, definitivno cu razmisliti i o njemu.
Nisam još uvek 100% odlučio ali za sada je favorit Seasonic SS-620GM2, pročitao sam dosta dobrih utisaka o njemu na internetu, svi su mi ovde odmah rekli da idem na Seasonic, našao podatak da prodavnicana na V daje 5 godina garancije na isti, jedino sto je cena malo viša nego sto sam planirao, ali kvalitet kosta.

Raidmax 850w tera 2 x 280x vec mesecima ,a mislim da ne kosta preko 7 k din.

Jedino Raidmax 850W koje sam nasao je oko 12k. Meni je sa druge strane zapeo za oko Raidmax Cobra RX-700AC-B 700W (7k rsd) ali sam generalno odustao od Raidmax brenda jer ih na netu baš i ne hvale.

Inace meni su dve HD7850, a kasnije HD7850 i R9270X skoro dve godine radile na Chieftec CFT-650-14CS a napajanje je kupljeno 2008. godine.

Malopre sam zvao, nigde nemaju SS620GM2 model, a na SS-620GB model je garancija 3 god umesto 5 god kao na GM2 model.
Na lageru sa 5 god garancije jos imaju SS-650RT i SS-750AM2...da li da idem na 750W varijantu zbog nekog budućeg upgradea kad je vec samo 10 eur skuplja od RT modela?

Poslednja izmena od urednika:
Hvala na predlozima, naručio sam Antec TP-750C, procitao sam dobre utiske o njemu, pravi ga Seasonic, ima 5 godina garancije i sto je najvaznije nasao sam ga kod nas.

Poslednja izmena:
Nisi pogresio, dobro napajanje. Ni sa Raidmaxom ne bi pogresio, rade mi 700w, 850w, 1000w, 1200w vec drugu godinu bez problema dok su "Cifteci" pocrkali svi do jednog...

ja ih zovem Cheapteci :D
pa ko jos njih uzima, bezim od njih oduvek ko djavo od krsta...

Kod mene ce ovaj Antec da zameni ni manje ni vise nego Chifteca koji je za sobom poneo CPU i MB, doduše izdržao je 6 godina.

@cacanin: Onda Raidmax definitivno i nije toliko los koliko ga ljudi ne gotive na netu.

Poslednja izmena:
ja ih zovem Cheapteci :D
pa ko jos njih uzima, bezim od njih oduvek ko djavo od krsta...

Davno kupljeni.

Kod mene ce ovaj Antec da zameni ni manje ni vise nego Chifteca koji je za sobom poneo CPU i MB, doduše izdržao je 6 godina.

@cacanin: Onda Raidmax definitivno i nije toliko los koliko ga ljudi ne gotive na netu.

Kazem ti, zamisli kad Raidmax od 700w od 6.000 dinara radi 2 pune godine sa opterecenjem konstantnih 490 vati.

I to mu je verovatno neki gornji limit. Sjajno ako je uspeo da izgura toliko ali daleko od toga da je sjajno napajanje. Raidmax kao brend ima puno reklamacija i zato su na losem glasu. Osim toga za svoje pare nude vise nego dovoljno.

Uzeo sam 6 raidmax-ova tamo u decembru i svi su crkli u periodu od 2 meseca. Smeće najgore.
CM V serija, superflower, corsair... sve šljakaju godinama.

Pa kako mozes porediti CM V i Raidmaxa od 50-60e. Kao da poredis Ladu Nivu i BMW x5 :D. CM V (seasonic KM3) ce ti trajati jos 10 godina, zverina od napajanja.

Poenta je da su superflower 650w i corsair cx750 u sl. cenovnom rangu a 100 puta bolja napajanja.

e ajmo ovako imam 8 raidmax 1200 i rade 18 meseci bez ijednog stuckanja, chifteci od 1000w i 12oow imaju problem sa pregrevanjem, ali se on resava postavljanjem jedne 12-ice sa gornje strane i nikad vise problem, imam i LC 1000w i oni rade bez prekida skoro 2 godine, a sto se tice raidmax-a verovatno su slabije serije i podloznije kvarovima, ali ne moze se na osnovu toga reci da ne valja

pa bili su mi skupi seasonici, a za ova napajanja sam dobio preporuke od pionira u ovom poslu (koji na pr imaju 50-tak RaidMax-a 1200W) i rade ko sat ili LC 1000W isto

Znaci stedeo si na napajanjima, ne valja ti to :D.

tGnVolA.jpg

Uzeo sam 6 raidmax-ova tamo u decembru i svi su crkli u periodu od 2 meseca. Smeće najgore.

budi malo precizniji pa reci koje konkretno modele raidmaxa si uzimao i s cime si ih opteretio pa su pocrkali ?
nije isto ako napajanje napinjes na gornji limit, ili ako ta napajanja budu rasterecena i imaju lufta da istrpe i rast ambijentalne temperature (a samim tim i potrosnje)

Posedujem vise razlicitih raidmax napajanja (850w, 1000w, 1200w).. rade full load zadnjih godinu ipo dana..
jedini problem koji sam do sada sreo na jednom od njih, je zaribao vent, jer se bas taj rig nalazilo na direktnom udaru spoljnjeg vazduha, pa je povukao i malo vise prasine..

A odgovorno tvrdim, da u klasi napajanja od 700w, nisam koristio vece smece od izvikanog "kulermastera".. silom prilika sam bio primoran na kupovinu tih desetak napajanja.. ali vrlo brzo sam ih se resio ;)
Dok smatram, da recimo ThermalTake, ima dosta dobru ponudu u tom segmentu napajanja, jer odnos cena/kvalitet tih napajanja je medju najboljima u Srbistanu..

Sva Raidmax napajanja pretezno guraju 280x grafike, dok recimo, imam ove raidmax 1200w koje teraju po dve 7990 na rigu.. sada trenutno u praksi i ne treba toliko jako napajanje za te dve grafe, ali nikad se ne zna koji ce se sledeci algoritam pojaviti.. :D

budi malo precizniji pa reci koje konkretno modele raidmaxa si uzimao i s cime si ih opteretio pa su pocrkali ?
nije isto ako napajanje napinjes na gornji limit, ili ako ta napajanja budu rasterecena i imaju lufta da istrpe i rast ambijentalne temperature (a samim tim i potrosnje)

Posedujem vise razlicitih raidmax napajanja (850w, 1000w, 1200w).. rade full load zadnjih godinu ipo dana..
jedini problem koji sam do sada sreo na jednom od njih, je zaribao vent, jer se bas taj rig nalazilo na direktnom udaru spoljnjeg vazduha, pa je povukao i malo vise prasine..

A odgovorno tvrdim, da u klasi napajanja od 700w, nisam koristio vece smece od izvikanog "kulermastera".. silom prilika sam bio primoran na kupovinu tih desetak napajanja.. ali vrlo brzo sam ih se resio ;)
Dok smatram, da recimo ThermalTake, ima dosta dobru ponudu u tom segmentu napajanja, jer odnos cena/kvalitet tih napajanja je medju najboljima u Srbistanu..

Sva Raidmax napajanja pretezno guraju 280x grafike, dok recimo, imam ove raidmax 1200w koje teraju po dve 7990 na rigu.. sada trenutno u praksi i ne treba toliko jako napajanje za te dve grafe, ali nikad se ne zna koji ce se sledeci algoritam pojaviti.. :D

http://raidmax.com/psu/rx_735ap.html
Ova su napajanja.
Svi su vozili 2x 280x ništa overklokovano tj. na defaultu i svi su crkli u vremenskom periodu od 2 meseca.

Očigledno su te jače serije bolje, ovo što sam ja imao je krš teški.
Inače, sve pohvale domaćem distributeru Raidmax-a koji mi je izašao u susret i rešio servis zamenu/povrat novca u rekordnom roku.

Pozdrav

Pa eto.. zato sam te i pitao za konkretan model.. jer u toj klasi, cenovno i kvalitetu, thermaltake pegla samo tako ;)

Imam i sposobnija ttake napajanja, ali raidmax se pokazao vrhunski kao znatno jeftinija varijanta naspram drugih proizvodjaca napajanja prisutnih kod nas na trzistu

u budzet klasi be quiet! i FSP salju kući taj sav taj krš. nazalost, ni jedan se ne moze nabaviti u Srbiji. ja sam ih nabavio u DE, a FSP u Bosni.

od onoga sto se u Srbiji moze naći u nizem segmentu, tvrdim da je najgori Cooler Master - gori je čak i od LC-a. toliki entuzijasta da Radi-maxu dajem sansu ipak nisam.

Poslednja izmena:
Ova su napajanja.
Svi su vozili 2x 280x ništa overklokovano tj. na defaultu i svi su crkli u vremenskom periodu od 2 meseca.

Inače, sve pohvale domaćem distributeru Raidmax-a koji mi je izašao u susret i rešio servis zamenu/povrat novca u rekordnom roku.

Pozdrav

Moj raidmax , isti taj i dalje radi ! Ima sada vec godinu i 2,3 meseca sa 2x 280x razmisljao sam se izmedju njega i TT smarta nekog i reko ajde da isprobam njega. Sta me briga ima 3 god garancije . Radi fino cak i sija plavo :d

A imam i V850 CM sjajno radi . Na njemu visi par 270 ki !

Poslednja izmena:

budi malo precizniji pa reci koje konkretno modele izvikanog "kulermastera" si uzimao i s cime si ih opteretio pa su pocrkali ?

Ova su napajanja.

Pozdrav

Nažalost ogromna je razlika između AE 850, 1000, 1200w i ostalih jeftinih raidMax-a AP serija npr. Meni je Raid 500w crko a napajao samo jednu 7950 i to preko dodatnih konektora, jedno 835w modularno crklo a teralo 3x7850 i to sve u roku od par meseci...
Imam i 2kom 1kw AE, rade kao zmajevi preko godinu dana, AE serija je ustvari Anyson K platforma tako da tu greške nema.....

I to mu je verovatno neki gornji limit. Sjajno ako je uspeo da izgura toliko ali daleko od toga da je sjajno napajanje. Raidmax kao brend ima puno reklamacija i zato su na losem glasu. Osim toga za svoje pare nude vise nego dovoljno.

Tome sam se i vodio.

Taj raidmax (naveo si dole model ) je izgleda fabricki fals.

Tebe sam poslusao za Raidmax i nisam se pokajao.

Nazad
Vrh Dno