Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ako koristis Windows, sa 2 gb rama ce ti raditi mozda 1 grafa, maksimalno 2. Ovo zavisi i od podesavanja samih kartica..... Recimo meni je na Smos linuxu dovoljno 2gb rama za 6 x r9 270....

Poslednja izmena:
ok uzeo sam 4gb za svaki slucaj, a ovo za linux znam, nasao sam postove da ljudima rade karte i sa samo 1gb rama, izgleda da cu morati da pocnem da ga ucim...

radi bez problema sa 1 Gb rama godinama :), a za ucenje skoro da i nema sta da se uci, za 1 dan , gotovo :)

pitanje za ove sto su skidali najnovije drivere zbog kopanja monera i slicne,
jeste li proveravali klokove?

na wafle multipulu sam kopam x11 i sta god da uradim pise mi da mi klokovi stoje na fabricke, iako underklokujem, u trixu podesim, upalim gpuz pise da nisu promenjeni, otvorim trixx opet pise isto da nisu promenjeni i da radi na fabrickim

Poslednja izmena:
^ tako je svima, to je neki poznati bug sa 14.6 drajverima. Ali ima valjda caka da se preko sgminera promene klokovi

ima onih opcija ali opet isto, ne mrdaju se kad se i preko njih menja, smanjio sam intensity, daju manje ali su hladnije dosta

^ tako je svima, to je neki poznati bug sa 14.6 drajverima. Ali ima valjda caka da se preko sgminera promene klokovi

Ajoj, a ja mislio vidi kako bolje radi sa 14.6 :)
Sve podesim u Trixx-u i nisam ni gledao GPU-z a karte toplije ohoho.

A sramota me da pitam da ne lupim nesto :)

ja nisam prelazio sa 14.4 radio sam po uputstvu za ubacivanje fajlova iz 14.6 i radi 2.6-2.7mh/s x11 270x na tmb, sad kad ste rekli za taj bug ne znam da li da menjam drajver ili da sacekam da srede taj bug :sceptic:

koliko moze 270 da povuce maksimalno struje u igrama? ne moze vise od x11 kopanja ja mislim..

Pa ne moze preko 180w ne?

Pa ja sam testirao 270x na scrypt, tri komada plus ploca vuku 460w. Tako da 270 u igrama neka vuce do 150w, bitno mi zbog napajanja nekog starog sto imam cm od 460w na to cu da je kacim

gde da skinem novi sgminer koji daje toliko ubrzanje?
Hvala. Mislio sam da kopas x11.

Imas negdje u temi novi miner koji daje dosta ubrzanja. Na 1100/1500 mi daju skoro 4.2 ali mi puca miner zbog malog napona.

Vi se bas odvaljujete od monera. Meni su sve masine na linuxu (pimp os) tako da od monera nema nista. Probao sam da kopam na pokrenem cpu miner na ubuntu 14.04 ali mi nesto nije poslo za rukom.

Slobodno ima da bude 'ladno ko spricer.

Ma trebalo bi da bude nego ima samo 312w na 12v jos je dual rail :)

8yhy4yre.jpg

Posto je doslo vrijeme da se polako prodaju stvarcice :D, interesuje me da li mogu promijeniti bios na kartici koja mi je primarna ili da je ubacim kao sekundarnu i onda odraditi flesovanje biosa (tj. vracanje na default bios)?

^ Mozes flesovati kako hoces. U gpu-z pogledas koji ti je raspored kartica (0,1,2,3...), ako ne znas raspored po slotovima.
Kucas u cmd:
Atiwinflash -p 0 imebiosa.rom

Edit:
0 - broj kartice u zavisnosti od slota u kojoj se nalazi, moze biti 0, 1, 2, 3 itd
Imebiosa.rom - fajl koji flesujes, npr sapphirer9270.rom
Edit 2:
Ukoliko flesujes bios koji nije fabricki, koristis:
Atiwinflash -f -p 0 imebiosa.rom

Poslednja izmena:
Drustvo, valja li MSI 280x gaming za rudarenje? Kakvo joj je hladjenje u odnosu na ostale? Kartica ce biti u kucistu pa iako sam nasao povoljno da je uzmem ( 50-60 evra jeftinija od drugih 280x) ne bih da se zeznem da ne mogu da je ohladim.

Dobra je karta ali gledaj da ima Hynix memoriju jer te vise daju na Monero ;)

Loši ventilatori ali moje rade na 0.965v 1100MHz (X11/13) :d

Ala si ih uštinuo :p . Koji Asic ti je na kartama ?

Pa to je super, onda cu i ja moje da spustim na tu meru jer sam na 1100 :p

Moje nisu mogle via VBE7 pa sam morao da se igram sa hex editor-om

Alal ti vera! :D

Moje nisu mogle via VBE7 pa sam morao da se igram sa hex editor-om
Ako nije problem baci mi na PM kako se radi preko toga i da li je moguce namestiti i latencije memorije preko tog programa ...

Vrh Dno