Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ok je rig, solidno je iskoristen prostor ali nepotrebno je visok. Ram moze biti taman koliko da stane ploca i napajanje, ni centimetar vise. Plocu bi polozio dole, mislim da ima mesta pored napajanja da stane. Uvek moze bolje, uvek!

Ok je rig, solidno je iskoristen prostor ali nepotrebno je visok. Ram moze biti taman koliko da stane ploca i napajanje, ni centimetar vise. Plocu bi polozio dole, mislim da ima mesta pored napajanja da stane. Uvek moze bolje, uvek!

Na slici izgleda visok i veliki, al zapravo nije.Ima i niža verzija al ovaj je praktičniji i kad su stranice iste brže se pravi.
Bolji je protok vazduha, a napajanju i nije mesto tamo.
Sve u svemu najvažnije su rezultati, a oni su mi nuporedivi sa klasičnom izvedbom.
Da uvek ima prostora za usavršavane i time ću se pozabaviti na leto u najtoplijim danima, jer temperature i brzine fana su poenta cele ove priče.

Nebitno je kako izgleda, kazem ti, moze biti skoro duplo nizi bez ikakvih problema. Karte ce ostati na istom razmaku, nista se kod njih nece promeniti a ostatak masine se i ovako nece nesto grejati tako da ti je nebitno. Ali ok je rig, drugaciji je. Uvek podrzavam to da ljude pravi sami po njihovim potrebama pre nego sto kopiraju druge.

Klasicna ploca je dubine 22 i mora se ostaviti bar jos 5 do 7 zbog razmaka za konektore ako je na nezgodnom mestu kod ploce.
Izgleda nije bilo jasno gde bi napajanje trebalo da stoji i zbog cega je ovaj rig te visine.
Moje napajanje je duboko 17 a od dole ce doci kablovi kad bude prvilno namesteno znaci bar jos 10 moram ostaviti.
Tako da je za moje potrebe ovo idealna visina, a ne dobija se nista sa par cm nizim, al zato posle nije vise tako prakticno i univerzalno za sve komponente.
Ima drug nize sa onom malom gigabayt plocom, al meni ovakvo vise odgovara jer imam raznih komponenti i ideja da istestiram...

mislim da je red da se na danasnji dan prisjetimo prvog medju nama, naseg druga Alije Sirotanovica koji je preminuo na danasnji dan 1990. godine, u svojoj 76. godini zivota.

https://www.youtube.com/watch?v=mQY9zpza9lE

On je bio taj naš radnik, iako smo ga upamtili samo kao starca i penzionera jer smo premladi da se sjećamo vremena u kojima je u radu bio skriven smisao napretka i u kojima se u komunizam vjerovalo na način na koji se u časovima sreće i zanosa vjeruje u besmrtnost duše...

Miljenko Jergović

Sapphire Vapor-X, nema bolje i pouzdanije 290-ke. Znaci onaj model sa 3 venta i 2,5 slota, 2x8 pin-a, izuzetno hladna i tiha karta a neces nikad imati problema sa plocom i strujom jer ce sve dobijati preko pci-e konektora.

Kakvo je tvoje misljenje u Gigabytovoj R9 290 (Windforce model). Dosta je jeftinija od ostalih (Madjarska) pa predpostavljam da ima neka kvaka. Sa povracajem poreza izasla bi me ko polovna ocuvana 280X kod nas.

Pogledajte prilog 141939

Ljudi, gde mogu da se nadju produzni kablovi 6 i 8 pina za graficke? Kupicu duze ekstendere da malo rasirim graficke, ali one na suprotnom kraju od napajanja (na slici skroz levo) ce onda biti suvise udaljene od napajanja, tako da standardni modularni kablovi nece biti dovoljno dugacki, a naravno, izbegao bih secenje i produzavanje kablova na taj nacin :)
Da li je to pouzdano raditi?

Jel se desilo nekome da mu kartica ispusta nekakve tecnosti? Cini se kao mast neka... Tu oko naponske, ne znam sta je u pitanju a po nalepnici se vidi da je "mokra"

enysyda9.jpg

strasno....znaci za reklamaciju. ma cekacu dok ne rikne skroz pa cu onda. ne isplati mi se ovako... bezveze

strasno....znaci za reklamaciju. ma cekacu dok ne rikne skroz pa cu onda. ne isplati mi se ovako... bezveze

koliko sam provalio nije nista strasno, moze biti da je od termalne paste neki sastojak a mozda je samo procureo heatpipe xD :d
pazi na temp i ako bude sve ok nema potrebe za reklamacijom dok ne rikne

Ma da, ja bio digao frku u jednom trenutku kad sam na 6 Asus video fleke pozadi, okacio slike i posle detaljnog pregleda istih skontam da termalni padovi na memoriji i naponskoj curkaju i kroz vodove prave fleke na drugoj strani.
Eno, karte rade kao prvog dana, ni da stucnu. Ne brini nista, sve je ok ;)

Eee super onda, ja mislo na jednoj kad ono na svih 9 komada, reko jao meni :D ali znaci nije strasno.. Hvala na savetima

kad su kartice namenjene normalnim ljudima za normalnu upotrebu to se ne desava ali mi majneri to malo poguramo :D

Pozdrav svima.
Zna li neko zasto mi je BAMT odjednom posle nestanka struje promenio rezoluciju i sad je sve nekako sitnije?? Probao sam da menjam u druge rezolucije, ali ne mogu da nadjem normalnu da mi se vidi ceo desktop kao pre? Wierd...
Kako podesiti CGminer da kopa neku script-n valutu?

Poslednja izmena:
Da li je netko probao spojiti 270x i 280x na Asrock h61 pro btc ploču? Da li se mogu mixati karte ili moraju biti jednake?

Nemoraju iste kartice ali je poželjno, lakše se podešava....

Mešaj karte slobodno.

Zasto imam utisak da ce ovih dana da se magicno pojavi neki "optimizovani" x11 majner i za amd.... :D

Vrlo moguće...

sta mislite ploca+cpu+hdd+2 deltina 12cm fana+3x280X na cx750m?

Zavisi sta nameravaš da kopaš? Za x11 opušteno, za scrypt ipak ne bih de igrao.

na scrypt mislim. pitao sam samo da vidim koje misljenje imate ali napajanje je ubica i u praksi radi kod mene 2 dana, temeratura mu je izmedju mlakog i hladnog. karte su na 1.031v 1020/1464, iz zida vuce 725w. po meni idealan rig sa sa 3x280x, jedno napajanje ploca najjeftinija koja postoji h61m-s1, nemate glavobolje hoce li se zapaliti molex na ext (jer nisu potrebni) ili 24pinac.

Nazad
Vrh Dno