Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ploca vidi karticu ali samo kada je samo ona u ploci. Inace nijedna ploca nema probleme sa vise kartica, ali ako ubacim i tu 6990, onda samo nju ne vidi.
A ovu b75 sam danas flesovao zbog drugih stvari tako da nije to sigurno u pitanju.

I sta, otplatis ga za 2 nedelje? :)

Takva cena moze biti samo preorder a realno ces ga dobiti sredinom 2015-te kad svi predjemo na nesto drugo i izadje 2-3 generacija ASIC-a koja daje 6x vise uz 2x manju potrosnju.

Jeste preorder ali je rok isporuke do kraja maja. Nasao sam im adresu i nekoliko telefona tako da ne moze bas tako da bude. Sprava se napaja iz standardnog atx napajanja.

Pozdrav svima!
Imam 3 Asus R9 270 kartice i sa trenutnim podesavanjima bacaju od 425-430 KHS svaka, nikako preko toga i ima malo invalid sherova, oko 2,7 % ukupno.
Molim da mi neko kaze kako da podesim idealno cgminer opcije, kako bih izvukao maksimum iz njih, uz optimalne uslove, da temperatura ne prelazi target od 75 stepeni?
Koje su gornje granice vrednosti za gpu i memory clock do kojih smem da idem da ne puknu drajveri ili ne ostetim kartice?

Evo mojih trenutnih postavki:

"intensity" : "19",
"vectors" : "1",
"worksize" : "256",
"kernel" : "scrypt",
"lookup-gap" : "2",
"thread-concurrency" : "0",
"shaders" : "0",
"gpu-engine" : "1030",
"gpu-fan" : "20-80",
"gpu-memclock" : "1240",
"gpu-memdiff" : "0",
"gpu-powertune" : "20",
"gpu-vddc" : "0.000",
"temp-cutoff" : "90",
"temp-overheat" : "88",
"temp-target" : "75",
"api-listen" : true,
"api-port" : "4028",
"auto-fan" : true,
"auto-gpu" : true,
"expiry" : "120",
"failover-only" : true,
"gpu-dyninterval" : "7",
"gpu-platform" : "0",
"gpu-threads" : "1",
"log" : "5",
"no-pool-disable" : true,
"queue" : "1",
"scan-time" : "60",
"scrypt" : true,
"temp-hysteresis" : "3",
"shares" : "0",
"kernel-path" : "/usr/local/bin"

Cenio bih veoma misljenje iskusnijih korisnika, sta ovde treba promeniti kako bih izvukao maximum iz njih, uz optimalan rad i potrosnju?
Hvala puno svima unapred!

Da se ja pitam to je to i ne bih isao dalje a ti ako si bas bas uporan spremi nove karte pa nastavi na 490Khs ;)

Da se ja pitam to je to i ne bih isao dalje a ti ako si bas bas uporan spremi nove karte pa nastavi na 490Khs ;)
Hehe pa i ja mislim da je ok, ali sam cisto hteo da cujem misljenja iskusnijih rudara, da li uopste ove karte mogu da bacaju preko 430 KHS i ako mogu,pod kojim opcijama i uslovima?
Kako da izbegnem invalid serove?

Za invalid share moras naci bolji pool npr coinotron a sto se tice Khs moze ali nije preporucljivo
"intensity" : "19,19,19",
"vectors" : "1,1,1",
"worksize" : "256,256,256",
"kernel" : "scrypt,scrypt,scrypt",
"lookup-gap" : "0,0,0",
"thread-concurrency" : "15232,15232,15232",
"shaders" : "1280,1280,1280",
"gpu-engine" : "1165,1165,1165",
"gpu-fan" : "0-85,0-85,0-85",
"gpu-memclock" : "600,600,600",
"gpu-memdiff" : "0,0,0",
"gpu-powertune" : "20,20,20",
"gpu-vddc" : "0.000,0.000,0.000",
"temp-cutoff" : "95,95,95",
"temp-overheat" : "85,85,85",
"temp-target" : "75,75,75",
"api-mcast-port" : "4028",
"hotplug" : "5",
"scan-time" : "30",
}
evo pa probaj kad si navalio :p

@Milance83

Ako sa tim kartama budes izvlacio vise od 420-430 ulazis u veci rizik da ti karte i ranije riknu.

Posle imas jebadu sa garancijom (i ako nece da uvaze garanciju sa inslekicjom bla bla bla ..) + povecava ti se potrosnja

Moj ti je savet da ih drzis na toliko 420KH/s koliko imas zbog

- Neces dobiti skoro nista kad uracunas povecanje potrosnje struje
- Povecan rizik i pose ces :wall:

Osim ako nema full water i ne placa struju :d

Pozdrav svima!
Imam 3 Asus R9 270 kartice i sa trenutnim podesavanjima bacaju od 425-430 KHS svaka, nikako preko toga i ima malo invalid sherova, oko 2,7 % ukupno.
Molim da mi neko kaze kako da podesim idealno cgminer opcije, kako bih izvukao maksimum iz njih, uz optimalne uslove, da temperatura ne prelazi target od 75 stepeni?
Koje su gornje granice vrednosti za gpu i memory clock do kojih smem da idem da ne puknu drajveri ili ne ostetim kartice?

Evo mojih trenutnih postavki:

"intensity" : "19",
"vectors" : "1",
"worksize" : "256",
"kernel" : "scrypt",
"lookup-gap" : "2",
"thread-concurrency" : "0",
"shaders" : "0",
"gpu-engine" : "1030",
"gpu-fan" : "20-80",
"gpu-memclock" : "1240",
"gpu-memdiff" : "0",
"gpu-powertune" : "20",
"gpu-vddc" : "0.000",
"temp-cutoff" : "90",
"temp-overheat" : "88",
"temp-target" : "75",
"api-listen" : true,
"auto-fan" : true,
"auto-gpu" : true,
"failover-only" : true,
"scan-time" : "60",

Cenio bih veoma misljenje iskusnijih korisnika, sta ovde treba promeniti kako bih izvukao maximum iz njih, uz optimalan rad i potrosnju?
Hvala puno svima unapred!

Za Asus 270 prvo edituj bios i spustis napon na 1.1v i koristi klokove 1050/1450,tc 15232 i tako bacaju 445 kh/s...

Pozdrav svima
Imam dve ove kartice Sapphire R9 280X Toxic i daju mi oko 750-760KH/s pojedinacno evo i mojih podesavanja
-I 13 -g 2 -w 256 --thread-concurrency 8193 --gpu-engine 1100 --gpu-memclock 1500 --gpu-powertune=20 --auto-fan --gpu-fan 30-85 --temp-cutoff 90 --temp-overheat 85 --temp-target 75
Jel mogu da ih nateram da daju vise KH/s i ako moze sta bi trebalo da zamenim u postavkama posto su mi rekli da mogu da daju do 800KH/s pojedinacno mislim ne mora toliko ali bar do 780KH/s
Nov sam u ovome i nista meni tu nije jasno ali se trudim da naucim
Unaped hvala na odgovoru

Trudi se da sacuvas te karte pa smanji klokove bar na 1050/1500 i napon na 1100mv jer ako nastavis da silujes te karte nee dugo trajati ,najpre ventilatori pa sve ostalo ... Za te nenormalne klokove i khs samo ako imas full water hladjenje na kartama i ne placas struju ;)

Poslednja izmena:
Za Asus 270 prvo edituj bios i spustis napon na 1.1v i koristi klokove 1050/1450,tc 15232 i tako bacaju 445 kh/s...
Hvala puno na odgovoru, a kako da editujem BIOS? Malo mi je riskantno to da radim, zarad malog povecanja? Koji bi bio idealan odnos ovih parametara bez spustanja voltaze,a da radi super?

Pa smanjis napon da bi sacuvao karticu i vent...dobijes vise kh/s a manje temp i manje obrtaje...Ako hoces okacicu ti ja vec editovan bios, pa ga samo flesuj...A probaj ove klokove sto sam ti vec napisao...to je najbolje sto sam ja izvukao iz njih....

Najbolje mu odradi preko teamviewera da nesto ne po**** sam pa posle danima da nam kuka ovde :p

Pa smanjis napon da bi sacuvao karticu i vent...dobijes vise kh/s a manje temp i manje obrtaje...Ako hoces okacicu ti ja vec editovan bios, pa ga samo flesuj...A probaj ove klokove sto sam ti vec napisao...to je najbolje sto sam ja izvukao iz njih....
Aha a da li to moze da poremeti i osteti graficke i da li mogu da stavim ove postavke i ako ne smanjim napon?
Koji intensity?

Ne citaj izmedju redova napisao ti je da to produzava vek trajanja graficke jer ce se manje grejati manje trositi itd itd btw tako svi radimo a sada si i sam na redu ;)

color 02
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://eu.ltcrabbit.com:3333 -u xxx -p xxx --shaders 1280 --thread-concurrency 15232 --intensity 18 -g 1 -w 256 --gpu-memclock 1450 --gpu-engine 1050

Danas sam odlucio da probam skinuti ventove sa Dual-X 280x i Asus 270 i zamjeniti ih sa 9cm cfm 46 pc case ventovima. Na zalost nisam uspio nabaviti neke bolje ventove sa vecim cfm pa ako neko ima preporuku za bolje neka javi.

Uglavnom na 280x sam spustio trenutno temp za 2-3C pa se temperature krecu od 62-64C sa 1020/1464 1.068V. Prije postavljanja novih ventova odvrnuo sam fabricke ventove na 85% i dobio za ~10C manje temp sto znaci da bi sa boljim pc case ventovima mogao jos da spustim temp. Plastike sa coolera nisam skidao jer bi morao da skinem cooler sa graficke pa nisam htio da se zezam sa tim.

Na Asus 270 se ventovi i plastike skidaju smijesno lako, samo se otkace zabice uz pomoc kojih se plastika sa ventovima drzi za cooler. Na njoj sam koristio vent sa nekog starog cpu coolera i vent iz napajanja :D Temperature sa novim ventovima su odlicne. Evo slike prve dvije su sa stock ventovima a treca je modovana.

Pogledajte prilog 140691

Ne citaj izmedju redova napisao ti je da to produzava vek trajanja graficke jer ce se manje grejati manje trositi itd itd btw tako svi radimo a sada si i sam na redu ;)
O hebem ti uciteljicu, znas li sta su tacka i zarez? Moram strucnjake da molim da mi tumace tvoj post :d

FIX--->
Ne, citaj izmedju redova. Napisao ti je da to produzava vek trajanja graficke jer ce se manje grejati manje trositi itd. itd. Btw tako svi radimo a sada si i sam na redu ;)

More ish tamo brzo pisem i nemam vremena za zarezlove :D

Pozdrav svima
Imam dve ove kartice Sapphire R9 280X Toxic i daju mi oko 750-760KH/s pojedinacno evo i mojih podesavanja
-I 13 -g 2 -w 256 --thread-concurrency 8193 --gpu-engine 1100 --gpu-memclock 1500 --gpu-powertune=20 --auto-fan --gpu-fan 30-85 --temp-cutoff 90 --temp-overheat 85 --temp-target 75
Jel mogu da ih nateram da daju vise KH/s i ako moze sta bi trebalo da zamenim u postavkama posto su mi rekli da mogu da daju do 800KH/s pojedinacno mislim ne mora toliko ali bar do 780KH/s
Nov sam u ovome i nista meni tu nije jasno ali se trudim da naucim
Unaped hvala na odgovoru

Ja imam bas i samo te kartice, drzim ih na 1030 gpu i 1500 memoriju, undervoltovane na oko 1081 mv, i idu oko 60-70 stepeni na 50% u sobi 15 m2 sa kucnim ventilatorom koji duva u rig . Prave oko 720-730 khs po komadu ofc.
Ako nisi flesovao bios pod hitno to odradi, jer skidas po 50W na scryptu po kartici ako smanjis na ovih 1081mV

Meni je to spansko selo jedva sam naucio da napravim rudara i pustim sve da radi meni je to sve drugar podesavao koji se razume i verujem da je odradioto sa biosom jedino sto sam ja promenio je ovo --thread-concurrency 8192 --gpu-engine 1080 to su bile njegove postavke i davale su 720-730KH/s a ja sam posle promenio u --thread-concurrency 8193 --gpu-engine 1100 i to samo zato sto sam gledao kad je on podesavao pa sam zapamtio da je tu nesto jos upisivao
Sto se tice temperature meni je non stop na 78-80C
Izvinjavam se na pravopisu :)

Malo su mi vruce za moj ukus :)
A voltazu proveri sa HWiNFO

Ta temperatura ti valjda dovoljno govori. Poslušaj ljude ako ti je već 5 njih isto reklo.

Vrh Dno