Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

^zasto sadface :)
to je gospodski posao od 2 minuta :)

Poslednja izmena:
ma prosto, zato i kazem :D

ja sam imao ASUS-e 280x i to one V2 (deblje sa kulerom od 7970) pa su i oni isli u 70C i ~1800rpm na 1.1V 1100/1500 za poznatih ~740kh/s, sad sve kartice koje imam drzim na 75C i kad vidim ventove ispot 2000rpm ja sam zadovoljan ...

to burazeru treba mnogo vise da daje khs. Ja imam asus 280x koje sa 1020/1464 @1.062v daju 725 khs (sa kalroth minerom)

veruj mi da nisam ni probao ispod toga jer mi se sada stvarno ne greju... koliki ti je GPU clock na tih 1.025?

Jel zna mozda neko nekog ko zna nekog da je narucivao GreedSeed Miner-e i za koliko vremenski stizu otprilike, tj. tom nekom liku ? :)

to burazeru treba mnogo vise da daje khs. Ja imam asus 280x koje sa 1020/1464 @1.062v daju 725 khs (sa kalroth minerom)
ovo je bilo sa 3.7.2 i tolko je , a uopste i nije bit u tih 740 nego sto su joj ventovi i to na tom 3slot kuleru se vrteli na ~1800rpm u prostoriji na ~15C....

^zasto sadface :)
to je gospodski posao od 2 minuta :)

Tako sam i ja mislio pa sam brickovao ceo rig.
U principu jeste lako ali prethodno treba procitati uputstvo kako to odraditi i voditi racuna da ne izmesas vBios za razliciti karte (ko sto sam ja uradio).
U principu za 280x nije problem jer one imaju onaj dualbios prekidac, ja sam brickovao rig sa 270x.
Isti problem imam, posle smanjivanja napona na 1,05 jedna od 270x radi na 7-8c vecim temperaturama.

Jedno pitanje oko flesa biosa jer nikad nisam probao pa da budem siguran da li sam shvatio......skinem program easy flash napravim baskup biosa editujem taj bios sa programom VBE7 upisem zeljene voltaze i sacuvam......sa tim preradjenim biosom preko easy flasha flesujem kartu.....da li je procedura ok?

nisam siguran da iko ovde koristi taj easy flash... gpuz za backup, vbe7 za edit, ati(win)flash za fleš. bolje atiflash mada i atiwinflash može da prođe, ako ideš na tu varijantu onda obavezno preko cmd a ne preko guija

Pozdrav, potrebna mi je info u vezi extendera usb 3.0, da li treba prikljuciti na napajanje i PCI-E konektore na grafickoj i sata konektor sa extendera, ploca je asrock H81?

Apsolutno.

Povezao sam usb3.0 extender na asrock H81 plocu, ne prepoznaje graficku, u device manageru se ne vidi, vent. na grafickoj se vrti, u cemu moze da bude problem?

Poslednja izmena:
Povezao SATA konektor?
Proveri USB ako imas drugi.
Nisi gurnuo u USB na ploci kao neki koje znam? :d

Evo ja sam zamenio pastu, spustio voltažu na .956mW... i opet nisam zadovoljan... dalo je rezultata ali i dalje nije dobro.

Evo da se javim da sam danas stigo da zamenim pastu i sada mi je ta "problematicna" karta najhladnija u rigu ... Ipak se ispostavilo kao tacno da su lose termalne paste na MSI 280x karticama.

Evo da se javim da sam danas stigo da zamenim pastu i sada mi je ta "problematicna" karta najhladnija u rigu ... Ipak se ispostavilo kao tacno da su lose termalne paste na MSI 280x karticama.

Svaka čast... meni sada vozi na 68 stepeni ali čekam da vidim kako će ići kad dogura 25 i više temp napolju.

Kako kod tebe izgleda?

Trenutno mi je rig na max-u tako da su temperature nesto nize ali se jasno vidi da se ta karta sada najbolje hladi (GPU 3), a inace je temp isla i do 80c sa 85% vent.

Pogledajte prilog 139946

Zar nije bolje g1 kada se kopa max? Cini mi se da tako daje vise.

Trenutno mi je rig na max-u tako da su temperature nesto nize ali se jasno vidi da se ta karta sada najbolje hladi (GPU 3), a inace je temp isla i do 80c sa 85% vent.

Pogledajte prilog 139946

Dobro ovo izgleda... ovo su fanovi 55-60%?
Ako je tako slobodno spusti na recimo 50% ili niže i prati temperature. Grafike cut-off setovanja uvek a veruj mi fan na MSI 280kama je prvo što će da rikne...

Vrh Dno