Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Sa 4x270x imaćeš problem pošto oba napajanja imaju samo 4 PCIe 6pin konektora, a 270x imaju po dva 6pinca, tj. treba ti ih 8. Bolje gledaj napajanja sa više PCIe konekora.

Da su obične 270-ce bez problema bi mogao da prođeš sa Thermaltake SPS-730M koje je 10.000 dinara.

Poslednja izmena od urednika:
ako na ploči imaš obične tropinske konektore onda crna ide na kraj

Uzmi neki exeterni ispravljac i povezi ne opterecuj plocu i napajanje za dzabe, kad to moze da ti odradi obican ispravljac

I obavezno zvucna izolacija prostorije
da komsiluk ne "zaglavi" u skloniste! :)

nemam tropinske na plocama.. Imam samo 4 pinski sys fan, ali ovaj ne moze na to da stane. Znaci moram kod elektricara da mi radi adapter na molex..

Uzmes sunone 120mm na 220v i resis problem dokle god si u mining prici.. na server rekovima po 5-6 god bez gasenja.. ni da stucnu.. ;)

To je vent od 1200-1500 din.. vecina je na kuglicnim lezajevima.. ali imao sam priliku da koristim i one sa biksnom.. ok su, al ako vec imas mogucnost da biras, uzimas kuglicne lezajeve :D

ne znam za te sunonove ali ovi su provereno dobri. Koristi ih jedan moj kolega iskusni majner :) a kakvi su ovi sto ja imam, kuglicni ili sa biksnom? (ni ne znam u cemu je razlika) :D

Sunoni su zakon nemaju veze sa rudarima jedino buka ali to je cena koja ne znaci nista ako imate posebnu prostoriju za kopanje

Kako da povezem 4 karte na Corsair tx750m ako svaka ima dva*6pina?Drugo bi mi odgovaralo,ali dzabe kad ga nema.Napisi ako znas gde ga ima.

Poslednja izmena:
Sunoni vuku oko 24W na 220 i ne opterecuju napajanje

Šta reći za ovog monstruma:

DELTA PC Fan PFC1212DE

48W, 5500RPM, 250CFM

Beba... :)

Pogledajte prilog 138799

Samo za mazohiste

Onaj Sunon sto je Risim pomenuo je odlican, em je na 220V, nije mnogo bucan a prilicno je efikasan, veliko metalno kuciste i legne na Asica kao dupe na nosu :), dok Sunone od 12V moram da spustim na 5V da bih mogao funkcionisati+moras distancere praviti kad radi u pull rezimu jer peraja ceskaju mravovo kuciste...

Poslednja izmena:
Jel imao neko problem tipa da kartica kopa normalno, onda posle sat dva kopanja komp zakuca na minut pa se sam restartuje (nekad posle sat dva,nekad 5,nekad ceo dan radi normalno...)
kartica je 7850 1 giga powercolor, ploca je https://www.asus.com/Motherboards/P8H61M_PRO/
napajanje je dovoljno LC650w na tom kompu,( pokrece mi na rigu 6950+7850+ploca&procesor) (znaci 1 kartica je u kompu)
ovo mi je komp za kucu znaci nije rig, kupio polovnu plocu i procesor od lika sa bencha
ako neko zna sta moze biti nek kaze

Poslednja izmena:
Kad sam presao na Heavy coin sve sam spoljne ventilatore poskidao ..u ovom trenutnku kopanje scripta je besmisleno ..samo dzabe trosis hardware i struju

Na sajtu koji je izbacio Saj,onaj nastavak koji prebacuje na molex ti kosta 120din u bilo kojo radnji koja prodaje racunare.Ja sam sa njima povezao sve ventilatore direktno na napajanje i sljaka tako vec solidno vreme.

Pa to cu i kupiti, hvala

Ima li ko iskustva sa undervolt-om GBT 270 (non-X) i Powercolor 270X?

Trenutno su na defaultu, zadovoljan sam performansama pa bih da se pozabavim i undervoltom uz pomoć VBE7. Koje su safe voltaže za 1040-1100MHz za core?
Hvala unapred.

Evo kako sada rade...

GV-R927OC-2GD - 1060/1250 @ 1.206v

PowerColor PCS+ R9 270X - 1060/1250 @ 1.163v

Hvala unapred.

Ima li ko iskustva sa undervolt-om GBT 270 (non-X) i Powercolor 270X?

Trenutno su na defaultu, zadovoljan sam performansama pa bih da se pozabavim i undervoltom uz pomoć VBE7. Koje su safe voltaže za 1040-1100MHz za core?
Hvala unapred.

Evo kako sada rade...

GV-R927OC-2GD - 1060/1250 @ 1.206v

PowerColor PCS+ R9 270X - 1060/1250 @ 1.163v

Hvala unapred.

To zavisi od karte do karte, imam 5 Asusa R9 270. 3 komada mi rade na 1,1V na 1100/1500 cak i preko, dok 2 nece da rade na tom naponu, cim overklokujem karte preko 1060mhz nece da rade. Takodje koji napon ce biti dovoljan zavisi od toga sta kopas..... Ako kopas DRK verujem da ce biti dovoljan napon od 1,05V na 1100/1500, dok ako kopas scrypt moras da pojacas napon za taktove preko 1050mhz....

Moj savet je da undervoltujes svaku kartu na 1,05V i pojedinacno probas da kopas po 1-2h (trebalo bi da je dovoljno) sa razlicitim OC vrednostima od 1050 do 1100 mhz da bi utvrdio stabilnost . Nemoj ih opterecivati sintetickim testovima (recimo benchmark ungine heaven 4)jer to nema veze sa miningom. Recimo ja sam radio uporedo sinteticke testove i testove mininga, na sintetickim testovima grafika puca, dok na istim taktovima mining radi bez problema.

Poslednja izmena:
To zavisi od karte do karte, imam 5 Asusa R9 270. 3 komada mi rade na 1,1V na 1100/1500 cak i preko, dok 2 nece da rade na tom naponu, cim overklokujem karte preko 1060mhz nece da rade. Takodje koji napon ce biti dovoljan zavisi od toga sta kopas..... Ako kopas DRK verujem da ce biti dovoljan napon od 1,05V na 1100/1500, dok ako kopas scrypt moras da pojacas napon za taktove preko 1050mhz....

Moj savet je da undervoltujes svaku kartu na 1,05V i pojedinacno probas da kopas po 1-2h (trebalo bi da je dovoljno) sa razlicitim OC vrednostima od 1050 do 1100 mhz da bi utvrdio stabilnost . Nemoj ih opterecivati sintetickim testovima (recimo benchmark ungine heaven 4)jer to nema veze sa miningom. Recimo ja sam radio uporedo sinteticke testove i testove mininga, na sintetickim testovima grafika puca, dok na istim taktovima mining radi bez problema.

Hvala, to mi i treba - starting point.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno