Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Da li na saphire 280x dual-x moze da se menja voltaza bez menjanja biosa?

Default je 1200 ja sam spustao do 1100 bez problema 1075 sa manjim problemima i jedva sam uspeo da ubodem

992/1250/1068 uz pomoc ljudi sa foruma ...

kopa na 685-688kh/s trenutno Fan 48-50% (2300-2500 RPM), temperatura 67-70C zavisi od sobne temeprature

uz pomoc trixx-a naravno

Hvala na brzom odgovoru obojici :)

Poslednja izmena:
Default je 1200 ja sam spustao do 1100 bez problema 1075 sa manjim problemima i jedva sam uspeo da ubodem

992/1250/1068 uz pomoc ljudi sa foruma ...

kopa na 685-688kh/s trenutno Fan 48-50% (2300-2500 RPM), temperatura 67-70C zavisi od sobne temeprature

uz pomoc trixx-a naravno

Kako ovo?
Kod mene 60% iznosi ~2300o/m, temperatura 65 kad je preko 20C

zavisi od biosa/revizije karte...mozda i od polozaja iste ;)

Zanima me koju 280x bi preporucili.
Ne mogu vise nigde da nadjem asusa,a njih imam i super su.
Zanima me da moze da se menja voltaza iz afterburnera bez menjanja biosa i da daje min 700khs.

Zanima me koju 280x bi preporucili.
Ne mogu vise nigde da nadjem asusa,a njih imam i super su.
Zanima me da moze da se menja voltaza iz afterburnera bez menjanja biosa i da daje min 700khs.

Imas asus na kp za oko 320 eur, mislim da je domaca garancija, ima par likova prodaju.

Sve sam ih zvao niko nema trenutno... sve za 15-20 dana

Koliko ram memorije je potrebno za rig sa 4x 270 pod windowsom?

Sta moze biti ekstenderu a da nije topljenje/paljenje? Jedan me *****ava 2 dana a mislio sam da je grafika otisla.

Detaljno sam ga pregledao, izgleda ko prvog dana.

Imaš dosta slika u temi za Hardver za kopanje, bilo je više puta ideja da se napravi tema samo za to, al nešto nije bilo entuzijazma.

Svi ionako trenutno samo bulje u kurs na menjačnicama :)

Ima samo nije to to, slabo ima slika !Ovako sve na jednom mestu bi bilo kul

jel ste probali nove beta drajvere?

jos gori od proslih, artifakti pri rudarenju ostali, a daje duplo manje kh/s nego sto treba...
nadam se da ce se to popraviti ili nista od mantle-a za mene...

izgleda da se pojavio Asrock u radnjama, pojavilo se dugmence u korpu :)
I 3 dana rok isporuke....

Gde tri dana, ja narucih, pishe 20 dana....

Drugari ima jedan problem sa dva nova riga.
Problem je isti, na oba riga, a to je da grafike koje su povezane na drugo napajanje neće da rade, jednostavno ih Smos ne prepoznaje.
Ovo mi se prvi put desilo, doduše nikad nisam koristio ova napajanja.
Rig izgleda ovako

GA-H61M-DS2H F7 bios
Intel® Celeron® Processor G1610
4GB Ram
Sapphire Dual-X 280X
Asus 270X DCu2 Top
Asus 270X DCu2 Top
GPS-700A8
GPS-700A8

Dodatno napajanje radi sve vreme pomoću kratkospojnika
Nije mi jasno šta se dešava, zašto se grafike ne vide, bez obzira da li je jedna ili dve grafike nakačeno na to dodatno napajanje, dok na prvom rade normalno (280x + 270x)
Da li se nekom dešavalo ovo, i imate li neku ideju do čega može da bude.

Spoji zelenu i crnu sa dodatnog napajanja na iste zice sa napajanja koje je na ploci. Oba napajanja ce se paliti istog trenutka kad upalis komp a to je potrebno da bi se karte uredno vidjele u OS-u. U biosu ukljucis da se komp pali poslije nestanka struje i nema da brines :)

Ja još uvek čekam da potvrde da mi je onaj Raidmax 635W na kome je bila jedna jedina 6970 posle samo 20 dana umreo prirodnom smrću i da ga zamene. Ne kontam što im 10 dana treba da testiraju mrtvo napajanje? Sreća pa uvek imam rezervnih napajanja i navikao sam na to kako rade naši servisi.

Inače imao sam prilike danas popodne da vidim onaj H61 BTC, nisam baš nešto impresioniran kvalitetom izrade. I redovna cena u radnji mi deluje jedva opravdana, onih 80-100e što nakupci po oglasima traže mi je stvarno ...

Da, ne mogu da metnem haswell-a na taj h61. A za h81 stoji 20 dana cekanje.

pa ne znam sta gde ide :) ja gurnuo celeroncinu najvecu d 3k i teram h61...
Javili mi danas da su stigle te koje ja jurim pa da javim ko nije zagledao :)

@mighty, ja je imam malo manje od mesec dana, nisam povezao one molexe na njoj, i teram 4 280x za sada, apsolutno bez greske.... neka tako i potraje :D

Poslednja izmena:
pa ne znam sta gde ide :) ja gurnuo celeroncinu najvecu d 3k i teram h61...
Javili mi danas da su stigle te koje ja jurim pa da javim ko nije zagledao :)

@mighty, ja je imam malo manje od mesec dana, nisam povezao one molexe na njoj, i teram 4 280x za sada, apsolutno bez greske.... neka tako i potraje :D

Ne kažem ja da ne radi, nisam je video u radu, samo izvadio iz kutije da pogledam. Jednostavno mi deluje jeftino. Imao sam ranije AsRock ploče iz Pro4 serija, delovale su mi kvalitetnije, a nisu bile nešto mnogog skuplje.

U principu valjda su OK, bih jedino voleo da su ako su već nameni ploču za mining i otvorene rig-ove napravili sa samoj ploči tastere za reset i power.

Imam to na Maximus Formuli koju koristim za rig, mnogo mi elegantnije tako nego da palim rig šrafcigerom ili improvizujem tastere.

Kad to pominjes... meni riknulo dugme power na maximus formuli i pravilo kratak spoj da me tako jahalo 15 dana se maltretirao sa tim rigom da nisam znao sta je.

Kad to pominjes... meni riknulo dugme power na maximus formuli i pravilo kratak spoj da me tako jahalo 15 dana se maltretirao sa tim rigom da nisam znao sta je.

***. maler. Dešava se i kod najboljih :) Mene zezao power taster na HP serveru od 5000€, što ne bi na nekoj desktop ploči?

Za sada zadovoljan matorom MF, doduše samo 4 kartice su mi na njoj, ne svih 5, ali nije bilo problema, hladnjak joj je skroz hladan.

Nego jel probao neko ove nove MSI 270X HAWK? Deluju dobro, pogotovu što reklamiraju da može da im se podešavaju nezavisno naponi za GPU, mem i PPL.

Sto jes jes , dugmad su mogli da stave, ja sam pre nje imao asusa z68 valjda i imao je lepo a tastera i milina :)

Ja imam dugmice 4 i po godine i nijednom ih nisam pipnuo. Dzaba mi dugmici ako moram da zavlacim ruku u rig izmedju grafika.

Cacanin jel ti imas bese i vapor x 280x karte?!...spasavaj pls i salji neki krsten bios da ih sacuvam od spontanog sagorevanja

trocifren vrm jel? :D
ja imam neki koji vrm1 spusti za 15ak c, a vrm 2 podigne za 10ak :trust: sve u svemu kao je hladnija po gpuz.
ako hoćeš mogu da ti okačim iako nisam čačanin :D

@proday, evo moje tri varijante iz teme o R280x, karte imaju Elpida memoriju. Potrošnja iz zida smanjena na 1030W (992/1250) odnosno 1070W (1020/1464). Samo je jedna karta zbog ventilacije na 90+ stepeni sa VRMovima, ostale su na 80-87.

Originalna verzija BIOSa od kojeg su pravljene ove tri je 015.042.000.001.000000 (113-2104XTLBG6A-V43). Probaj pa javi vredi li čemu ili da tražimo još neki bolji.

Vrh Dno