Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Trebala bi žuta žica direktno da se zalemi na pločicu, jer možda ne valja i drugi kraj extender-a. (tanka žica na samoj pločici)

nisam ovo ja seckao, nasao na netu :) nego reko samo da ilustrujemo posto verovatno jos nekog zanima.. molex je kod mene direktno na plocici ;)

Koliko mi treba ram memorije ne jednom rigu sa 2 x 280x Vapor-x i 2 x 280x Gigabite Wind force. Jel dovoljno 4 gb? ili moram vise?

^ ja na 3x280X teram sa 4gb ali mislim da za 4x280X mora 8gb. NEGO, sad ste me iscimali sa secenjem eksendera... Ja imam isto dual PSU masine, cooler master b500 mi napaja maticnu i jednu 280x a b700 mi napaja 2x280X (sve su na 1.062v). To mi nedelju dana radi i apsolutno nista mi se ne greje ni ploca ni 24pinac, ni ekstenderi... Moram li u tom slucaju da seckam?

^ ja na 3x280X teram sa 4gb ali mislim da za 4x280X mora 8gb. NEGO, sad ste me iscimali sa secenjem eksendera... Ja imam isto dual PSU masine, cooler master b500 mi napaja maticnu i jednu 280x a b700 mi napaja 2x280X (sve su na 1.062v). To mi nedelju dana radi i apsolutno nista mi se ne greje ni ploca ni 24pinac, ni ekstenderi... Moram li u tom slucaju da seckam?

Mozes slobodno 4gb ja koristim 4gb u win7 4x 280x,a za smos mozes i 1gb

Sta uzeti kao trecu grafu na napajanju raidmax 1000w: Asus R9 280x DC2T ili Sapphire Radeon R9 280X TRI-X OC, prva je 330 druga je 300?

Problem sa masinom, tri 270x na CoolerMaster V850. Radi vec 70 dana, temperature kartica do ispod 60 stepeni, undervolt, ekstenderi, na otvorenom.

Kontrola ventilatora na napajanju je pocela da divlja danas, ubrza naglo, pa se vrati na normalu posle desetak sekundi. Od veceras radi na max obrtaja. Nikad se nije ni zagrejalo, cak i ranije kada je ventilator bio na minimumu, hladno na dodir. Nista nije pomerano, prikljucivano i sl., masina stoji na svom mestu i kopa 24/7.

Desilo se nekome na forumu ovako nesto? Pretpostavljam da reklamacija ne gine. Probacu sutra da izduvam prasinu kompresorom, ali ne nadam se previse, posto prasine okolo ima vrlo malo. Da se problem manifestovao postepeno, onda bih i poverovao da je do prasine, nema razloga da se pojavi ovako naglo.

Ideje?

Da dopunim. Danas je palo ciscenje, posle toga je radilo 2-3 sata normalno. Vent prakticno necujan, celo napajnje hladno, obradovao sam se.

Posle toga jedan BSOD. Ukljucim, startujem cgminer i linx, nikakvih anomalija nije bilo. Ostavio sam ga da kopa, kad sam se vratio komp iskljucen i ne reaguje na taster. Iskljucim prekidac na napajanju na minut, posle toga normalno ukljucim komp. Startujem cgminer, radi normalno 15 minuta, posle toga krene urlanje kao i prethodno vece.

Interesantno je da kopa normalno satima, ventilator urla, a jedan deo napajanja je vruc na dodir. Dakle, pre je bilo hladno i tiho, sad je bucno i vruce na istom opterecenju.

Reklamacija, nema druge. Dovoljno problema za 24h. Eto, desava se da tri 270x dokrajce V850 u optimalnim uslovima.

nesto razmisljam, da izbacim ove 280x a da ubacim 290+vodeno, e sad me zanima ako ima neko iskustvo sa ovakvim setupom, sa kojim napajanjem terate 2 komada, cenim da bi krsteno 850W bio neki minimum

nesto razmisljam, da izbacim ove 280x a da ubacim 290+vodeno, e sad me zanima ako ima neko iskustvo sa ovakvim setupom, sa kojim napajanjem terate 2 komada, cenim da bi krsteno 850W bio neki minimum

2x290 Sapphire TRI X
obe na +6mv u AB namestene
950/1250
820Khs

iz zida vuku ~580W

cisto da imas za pocetno razmisljanje ;)

850 moze da tera tri na vodi ladno. Ako ti kazem da 4x280x na vodi tera jedno 850 neces verovati, ali sve je to zbog vode i sunona

Poslednja izmena:
Pozdrav. Spala mi je jedna crna žica sa ekstendera sa molexom. Pciex 1x na 16x tip. Ali kartica na ekstenderu (gtx760) i dalje radi i kopa normalno. Interesuje me da li sam u opasnosti ili da ostavim tako? Ima 2 žute žice i 2 crne na molexu, a kažem jedna crna je otpala. Nadam se da je jasna situacija

jel neko razmisljao o napajanu thermaltake smart 850w? to bi lepo moglo da tera 3x280X.

Kod:
[url]http://www.ipon.hu/webshop/product/thermaltake_smart_sp_850mpcbeu_850w/20330[/url]
a nije skupo, kod madjara nesto preko 100e

Moze to da tera 3x280x jer je ta smart modular serija odlicna. 820w moze da isporuci bez problema za 24/7. Normalno podrazumeva se da su 280x dobro nastelovane a ne odvrnute pa srcu 300+w.

Jedini ogranicavajuci faktor su pci-e kablovi, samo 4 komada.

Ali zato pretpostavljam da V850 gura 3x 280x uz blazi UV 100% ?

Mene je V850 komplet izdao. Sad se gasi i kad ne kopa.

Koje napajanje da potrazim u ponedeljak? Cega ima po radnjama, a da je adekvatno za tri 270x?

Chieftec bps850 ako iskopas, gura 4x270x undervolt.
Seasonic 860km sa ja uhvatio prosle nedelje, SilverStone Strider st1000-p (cini mi se da je tako oznaka) imas na lageru u mikrosistemima...

Poslednja izmena:
hoce da trose ispod 150w kada im se obori napon na 1.1v za 270-ice... Neko je pre par stranica merio i napisao...

Da, moje sapphirke trose po 130W, napon 1100mV, 1050gpu/1500mem.

Memoriju spustim na 900 kad kopam Maxcoin, i tada je potrosnja oko 105W po kartici.
Kad kopam recimo Doge ili LTC (memorija na 1500) potrosnja je 130-140W po kartici. Zavisi da li kopam i procesorom, ako ne kopam onda je hash po kartici 455 i potrosnja 140W, ako kopam i procesorom onda je hash oko 415 i trose 130W.
Inace i5 na 3,8GHz, undevoltovan na 0,900V trosi smesnih 20W.

Nego, jel ima neko staro kuciste da mu skuplja prasinu a zeli da ga proda za sicu? Treba mi I/O panel sa kablovima za rig. Na buvljaku nema nijednog kucista :(

Poslednja izmena:
Probaj da spustis memoriju na 1250 jer daje 10KH/s vise nego na 1400. Vjerujem da nije velika razlika u kh/s izmedju 1250 i 1500 a cuvas karticu i manje trosi.

Probacu kad se vratim na skrypt. Trenutno kopam Q2C, temperatura je manja za 20 stepeni. :)

Vrh Dno