Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Rig je *******cija napraviti, pogledaj par strana unazad model koji sam sklepao za pola sata od ostataka koje sam pokupio po garazi na selu. Po njemu cu da pravim nesto malo bolje i efikasnije sto se tice hladjenja nadam se. A moze i komotno da ostane ovako.

Ako mislis da siris rig, ekstendere narucuj koliko je odmah. Meni su 16-16 stigli za 21 dan ravno sa aliexpress-a dok 1-16 jos cekam. To ti je najvaznije od svega ostalog.

mislis da narucim preko ebaya? koliko mi tacno ekstendera treba ako cu recimo kopcati tri kartice jos u novom rigu a ove dve da ostanu u kucistu? jesu li isti ekstenederi za svaki tip kartice?

Grrrr!!!! Ja svoje Sapphire R9 280X Dual-X nikako da podesim da rade preko 700-710 kh/s. ne znam koja sve podesavanja nisam isprobao. Imam 4 u jednom rigu, Windows 7 64 bitni, probao sa drajverima 13.11 beta 9.4 i 13.12 ali nikako. Ima li neko nekakav savjet sta da pokusam da uradim?

Mozes sa ebay-a, ja sam svoje narucio sa aliexpress-a jer eBay-a nema u CG.

Jedna kartica = jedan ekstender = jedan slot na maticnoj pa se preracunavaj koliko ces gdje kartica da spakujes.

Imas x1-x16 ekstendere koji idu u mali slot na maticnoj i x16-x16 koji idu u standardni pci-e slot....

extenderima je realna cena 1500 dinara, pre neki dan sam kupio, a inace idu do 23e! Malo se izivljavaju sa cenama, kao i za sve ostalo u veze mininga ali dobro...
Imas sa molexom i bez, zavisi koji ces. Ja sam uzeo bez.

Naravno da to nije realna cena. Kao što sam i rekao, zavisi od koga kupuješ i koliko ti je hitno. Ako ti se puno žuri cena će biti i znatno skuplja - zakon "crnog tržišta". ;)

Grrrr!!!! Ja svoje Sapphire R9 280X Dual-X nikako da podesim da rade preko 700-710 kh/s. ne znam koja sve podesavanja nisam isprobao. Imam 4 u jednom rigu, Windows 7 64 bitni, probao sa drajverima 13.11 beta 9.4 i 13.12 ali nikako. Ima li neko nekakav savjet sta da pokusam da uradim?

--lookup-gap 2 --thread-concurrency 8192,8192 -g 2 -I 13 -w 256

Ja sam svoje podesio da mi bacaju oko 700Kh/s na 1.1V

Mozes sa ebay-a, ja sam svoje narucio sa aliexpress-a jer eBay-a nema u CG.

Jedna kartica = jedan ekstender = jedan slot na maticnoj pa se preracunavaj koliko ces gdje kartica da spakujes.

Imas x1-x16 ekstendere koji idu u mali slot na maticnoj i x16-x16 koji idu u standardni pci-e slot....

e sad da me ubijes ne znam koliko mi cega treba... ova je maticna Gigabyte 990XA-UD3 AM3+ dva slota su popunjena znaci ostaje jedan slobodan? nesto mi se ne isplati da jednu karticu kacim napolje preko ekstendera napolje pa taman bila najbolja na svijetu..... jedino ako budem prinudjen da radi grejanja ove dve izbacujem iz kucista i dodam tu trecu

Ajde vi sto ste se nauzimali Asrock BTC ploca podelite iskustva cim sredite rigove. Interesuje me da li cete povezati i molexe na ploci sa napajanjem i extendere sa molexom ili samo obicne extendere na kartice a molexe na maticnoj standardno, posto sam citao da je bilo prica da kada se koriste molex extenderi a u plocu su ubodeni molexi od napajanja oce neke gluposti da se desavaju....

I kad nadjes za 6-8$ nece kinez da posalje ili ce poslat za mesec dana... ili nikad.. jeste prevelika cena ali za 3$ su mogli da se poruce pre mesec i plus, oni sto slaju odma cena je ~10$ + shipping mada pitanje da li i oni imaju lager

Dogovore se ljudi, naruče 100+ komada pa posle razdele. Ko nije alav može vrlo brzo da ih raskrčmi za 5-6€.

Ovo s ovim kriptovalutama me podseća na '92. - '93. Tada se svašta preprodavalo za raznorazne cene. Sve zavisi kako na to gledaš, meni je i tada bilo ogavno da trgujem s ljudima na taj način. I tada se prodavao litar mleka za 10 puta veću cenu.

Međutim, nećemo to da poredimo s ekstenderima jer sada imaš alternativu. ;)

Ja sam narucio 20 komada jednom i carina mi poslala pismo o delatnosti... toliko o srbistanu i narucivanju grupno :p
Inace tek na 2000 komada mozes da ocekujes trenutno extender za 4$ iz kine .... pa sad ti vidi kako bi to proslo carinu

Aman, Željko, a šta misliš odakle nama svima ekstenderi još u aprilu - maju mesecu prošle godine? Naručilvali ljudi, slali smo jedni drugima PM, dogovarali se ... Nego, sad su se pojavili "gotovani" i u jednu ruku mi i nije žao da ih deru i šišaju ali brate mili ne ovoliko. :)

Vidiš da se sada prodaju i ramovi, a samo u ovoj temi ima desetak modela za pravljenje istih (neki čak i sa kompletnim merama). Sad je bitno da je ram od metala, lepo ofarban i sve to. :D

Poslednja izmena:
Pa ne sisaju ih, ja sam narucio extendere nista jeftino nije stiglo, odbio kinez da posalje... cak i oni sa 8-9$ ne stizu :p
trenutno je cena kod nas od 1500din itekako realna

Jel probao neko USB extendere Sa 1x PCI-E slotom ili to nije popularno zato sto je skuplja varijanta (ali sam cuo i puno sigurnija od obicnih varijanti) ?

Evo kako to fino izgleda:

Po meni je to sjajna varijanta. Meni nebi bilo uopste zao da dam te pare. S njima mozes dosta razmaci karte a to za hladjenje znaci mnogo. Taj tu ih je bas nabio, ja bi to dosta drugacije napravio. Rig nema potrebe da bude lep, treba da bide efikasan. Lepo je Uros rekao kako je od junka napravio rig. I ja sam sisao u podrum, video sta imam i za manje od pola sata napravio sebi rig. Nema potrebe ista variti, farbati ili ulepsavati. To samo treba da drzi karte i nista vise. I drugi rig sam napravio isto tako ali sam imao u glavi sta cu da izmenim i pljunite me ako neko moze da napravi efikasniji rig za pola sata i za 0 dinara.
Ljudi bacaju pare na nepotrebne stvari a stede na onome na cemu nebi trebalo da stede, tipa dobro napajanje ili kvalitetna karta.

Je l' moze neko da da taktove i napon za Asus 280x DC2T? Hocu da ih nabijem po 4 komada na CM V1000.
Treba da ih flesujem a nemam trenutno vremena da eksperimentisem.

Pogledajte prilog 135125
Sliku sam inace okacio samo da se pohvalim sta sam prosvercovao. Ne prodajem jos nista. ,)

Poslednja izmena:
Joj extra su...svaka cast kome pade napamet da napravi ovo!!
Skinner v1000 jeste extra napajanje al ne preteruj bre sa tolikim 280x na istom.

Pa daj nekom nek poruci za tebe ko da je to problem!

@Principal Skinner

Koliko si cekao kartice i u koju zemlju su stigle?

koji je max hashrate koji ste uspeli izvuci sa jednom saphirre 7950 dual-x?

Da li u Beogradu mogu da se nabave graficke kartice (270x 280x ili 290x) za bitcoin, tj za 5-10BTC ?

Ovo nije prava tema za moje pitanje, ali nema veze, mozda i dobijem odgovor. :)
Moja stara 5770 za koju sam sentimentalno vezan :D je izdahnula, ne znam sta joj je, ali ne daje sliku, windows startuje normalno, ali slike nema, posto je safirka, ima one 3 led lampice, dvije non stop rade, i to je to.
Tako da sam razmisljao da je pecem u rerni, e sad ako ima neko ko je to vec radio, cisto da mi da par savjeta. :)

Moja stara 5770 za koju sam sentimentalno vezan :D je izdahnula, ne znam sta joj je, ali ne daje sliku, windows startuje normalno, ali slike nema, posto je safirka, ima one 3 led lampice, dvije non stop rade, i to je to.
Tako da sam razmisljao da je pecem u rerni, e sad ako ima neko ko je to vec radio, cisto da mi da par savjeta. :)

samo vodi racuna da pored kostiju ne ostane krvava ..... :d

Potraži na forumu, pekli su ljudi to i ima objašnjen postupak.

Ubaci na 20 min, na 180 stepeni pa šta mu bude. :D

Evo jedne teme, ima ih više sigurno: http://forum.benchmark.rs/showthrea...artica-u-rerni-u-cemu-je-trik&highlight=rerna

Obrati pažnju na post br. 26, da ne bude slučajno BUUUUM. ;)

Mada, kad pogledaš postove ljudi to peku i na 250 stepeni. :d

Poslednja izmena:
A koja parodija na život...imam keš da ih poručim ali nemam viza karticu :(

Nadji koje konkretno, koliko komada, daj adresu i spremaj kes ako hoces :)
Ja narucio 2-3 komada za probu pre 2 nedelje, jos plove :D

Nazad
Vrh Dno