Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Namestih konačno i klokove - 1060/1460 za 270-ce i 1050/1250 za 7850-ce, I19.

270-ce bacaju tačno 450KH/s, 7850-ce 365KH/s. Zbirno 1630KH/s za ovaj rig. Ostavljam do sutra da vidim kako će da se ponaša.

Posle pola sata 270-ce su 61-62C, 7850-ce u 63-65C, svi su ispod 2000rpm, nema rejected, nema HW error-a.

Mighty jel moze da se izbori taj Enermax 730w sa 4x270 ili 4x270x u rigu?

Posto je ponuda napajanja jako losa od 1000+ imam ponudu za Corsair's AX860 samo ne znam da li je on dovoljan za 4x270 /x ?

Jedno pitanje:

Da li mogu da rade zajedno Sapphire 7950 i neka R9 280x zajedno na napajanju Chieftec CTG-750C?

Danas konačno sredih rig, ubacih Enermax-a 730W umesto Raidmax 635W, prebacio 7850-ce iz drugog računara i sve sredih. Malo me nerviraju ventilatori što su svi onako različite, ali rade posao, pa neću da bacam pare na estetiku (ona mala serverska 9-ka u sredini je pravi mali tajfun, dobro da mi rig ne poleti).

Pogledajte prilog 134987Pogledajte prilog 134989

Zadovoljan sam i temperatura i tim kako radi, ali sad gledam kako da konfigurišem klokove karticama i brzinu ventilatora.

Ova Dimketova konstrukcija za rig je definitivno vrlo funkcionalna i bila je pametno uloženih 20€.
Thumbs up, ovo stvarno dobro izgleda, svaka cast!
Interesuje me samo jesu li te 7850 1gb ili 2gb?

Pozdrav svima ,

Znam nesto osnovno oko kriptovaluta , dakle konfiguracija iz potpisa - i grafa i procesor su mali potrosac , posto slabo koristim komp u zadnje vreme a svakako je upaljen stalno :D mislio sam da stavim da rudari malo , dakle da li se isplati da ubacim jos jednu 7850 ili mozda R 270x (mislim da bi moglo sa ovim napajanjem 2 kartice ) ako mogu da se kombinuju te dve kartice za mining i da ga ostavim da kopa ... Po nekoj mojoj racunici 2 x 7850 bi trebalo da donese manje vise oko 600khs ili ti 100 evrica posto struju svakako moji placaju :D .

Hvala svima unapred , svestan sam da ima milion ovakvih tema ali je zaista obimno sve .. cisto mi treba Da ili Ne a onda bih se bacio na ozbiljnije citanje :D
7850 ti donose 700+ kh/s, a ako mislis da kupujes 270, onda idi na "suvu" 270, znaci bez X, jer je razlika u cijeni nekih 25, 30 eura, a dobijas skoro iste brzine kh/s, evo ja imam jednu 270x i daje stabilnih 470 kh/s, moze na 485 da ide, ali onda pucaju driveri, a kolege kazu da ih safirke 270ice sluze bas dobro i da imaju stabilnih 450 kh/s.

Nikako da nadjem neko konkretno upustvo za instalaciju 2 razlicite kartice pa ako neko zna neki dobar tutorial neka mi posalje ili ako neko hoce da mi to uprosti neka se javi na pm da ne silujemo temu ovde.

Nikako da nadjem neko konkretno upustvo za instalaciju 2 razlicite kartice pa ako neko zna neki dobar tutorial neka mi posalje ili ako neko hoce da mi to uprosti neka se javi na pm da ne silujemo temu ovde.
Meni u rigu 5770, 7850, 270x i rade normalno sa 13.12 driverima i naravno podesavanjima za svaku ponaosob, a to ti je najlakse preko afterburnera, podesis, snimis profile i to je to, nema tu nesto mnogo za'ebancije. :)

pa šta će ti upustvo? instaliraš drajvere i ubodeš kartice koje imaš :)

Znaci za svaku kartu posebno instaliram odgovarajuci driver, a kako da odaberem koja ce da bude primarna(internet, igre, itd. + i ona da kopa) a ova druga bi samo kopala?

hocu da mi 7770 bude primarna kao i do sada, a 6870 samo da kopa...

Kod:
-d 0,1
dodaješ u cgminer-u kad imaš dve kartice (koja ti je 0 a koja 1 moraš videti sam) takodje i TC, I, W odvajaš zarezom jer nisu ista podešavanja ako su različite karte (--thread-concurrency 22400,5824....-I 18,19....-w 256,512 i slično)

Samo 1 driver , kopaju obe sa I13 recimo, dovoljno za surf i sl... a kad se zaigras, ugasi miner ... ili startuj .bat za tu drugu neka kopa a ti se na prvoj igraj

Naravno da mogu i to da bude hladno kao zzzzmija. :)

Mislis hladno kao Tastin pogled ;)

No, 13.12 drajvere, da li ti je 5770 bila na ploci (prva karta) ili si je kasnije dodao?

Meni radi na jednoj ploci 7870 i 280x dok 5770 nece ... da instalira driver?

Imam dvije 5770, jedna je bila na ploci od kad sam kupio komp, ali sam ubacivao i ovu drugu tako da to nije problem, sad mi je ova 5770 direktno ubacena u slot, dok su 270 i 7850 preko extendera i sve normalno radi.

jel se na napajanju gleda ona wataza ispod +12V?
na mom napajanju pise 576W, jel to znaci da grafa moze maximalno da trosi 576W?fa

Grafiku, cpu, ventilatore, motore...

Čipset, razni kontroleri...

na ebay a i dao je neko link ne secam se bese ko u ovoj temi, sad mogu sam sebi da pravim kablove k'o sto kazes, nema vise da se greju kablovi i molexi

Koja je cena? Ne mogu naći link. :)

MOzda ovo ili ovo

ili u search : Male Graphics Card Power Connector 8 Pins

:)

Poslednja izmena:
;) stavish zhicu od 4 kvadrata licnastu i miran si ;) mozhesh i spejshatl da povezhesh :)

Aj na PM gde su te BTC ploce na prodaju odmah za preuzimanje ? Ili vec nestalo.. kao i sve sto je potrebno za ovaj "biznis" :D

ajd jedno pitanje za kolege sa 2 napajanja u 1 rigu:
imam extendere sa molexom, da li na te molexe da bodem primarno ( ploca/cpu/2 grafike) ili sekundarno ( samo 2 grafike u 8pina)

Da jos malo zakomplikujem: da li one 2 koje su u primarnom napajanju da spojim na molex extender primarnog? A druge 2 na sekund i molex od sekund ?

Ljudi, POMOC!!!
imam gigabyte ga h61 dsh2 plocu, instalirao sam win7 x64, i kada ubodem asus 280x dc2t i kada ukljucim rig, sve radi od hardware-a ali mrtav monitor, mis i tastatura, tj nema slike...
izbacuje sliku na integr. grafiku pre nego sto ubodem 280x.... kad je ubodem, nema nigde slike, NI NA integr. NI preko 280x?
Molim za pomoc, vec dva dana radim, ovo mi je prvi rig i nikako da ga pustim u rad... nesto mi ne ide.... :)
update-ovao sam win, ali nisam instalirao drivere za asus (catalist i sdk), jer radi samo pod integr grafikom, a tada nece da se instalira, a kada ubodem asusa ne radi nista (tj nema slike) i ne mogu da instaliram drivere...
Sta da radim?

Nazad
Vrh Dno