Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ljudi, POMOC!!!
imam gigabyte ga h61 dsh2 plocu, instalirao sam win7 x64, i kada ubodem asus 280x dc2t i kada ukljucim rig, sve radi od hardware-a ali mrtav monitor, mis i tastatura, tj nema slike...
izbacuje sliku na integr. grafiku pre nego sto ubodem 280x.... kad je ubodem, nema nigde slike, NI NA integr. NI preko 280x?
Molim za pomoc, vec dva dana radim, ovo mi je prvi rig i nikako da ga pustim u rad... nesto mi ne ide.... :)
update-ovao sam win, ali nisam instalirao drivere za asus (catalist i sdk), jer radi samo pod integr grafikom, a tada nece da se instalira, a kada ubodem asusa ne radi nista (tj nema slike) i ne mogu da instaliram drivere...
Sta da radim?

Moras da update bios ploce koji ja jos nisam odradio nego sam Asusa prebacio na drugu plocu... ima ovde ljudi koji su tako resili problem...

Moras da update bios ploce koji ja jos nisam odradio nego sam Asusa prebacio na drugu plocu... ima ovde ljudi koji su tako resili problem...

Hvala! Odmah cu probati pa se javljam. Ali, ne znam na koji bios? Tj. da li ima tacno specificna verzija ili poslednja?
Voleo bih kada bi jos neko rekao da li je na drugi nacin resio problem dok se ja sada budem "baktao" s biosom :)
...ili je ovaj jedini...?
A imam jos dva asusa na asusovoj ploci i radi bez problema... mislim ukljucio se... :)

ima li neko odavde iz bih da zna gde kod nas imaju da se kupe ovi ramovi i ekstenderi itd...

O ***. zar je toliko teško napraviti sopstveni ram?

Doduše, o**e su za šišanje. ;)

Nešić je to držao i u drvenoj stolici i ništa mu nije falilo. Za sat-dva svako može da napravi ram.

Nešić je to držao i u drvenoj stolici i ništa mu nije falilo. Za sat-dva svako može da napravi ram.

moze i u kutiju od pive ili kakvu gajbu da stavi . nego boga ti mogu li i te ekstendere sam da pravim? jos da se naucim proizvoditi graficke pa da se obogatim

ja sam se z*z*o dva dana oko rama. :)
Zato sto sam video kod kineza lepe police, plasticne, taman za gpu... ali ispostavilo se da nisu "taman" :D
pa seci... pa ukrajaj... ma haos. :)
Samo da pustim rig u rad i sve podesim, pa idem da kupim ili ivericu ili L profile i pravim da valja na nesto

i ti brate svasta pitas , majke mi ! pa pogledaj koliko grafika mozes da nakacis na nju plus dodatno napajanje za plocu ,. plus cena !

I evo vratio sam se preko asusa 280x :D
Samo da se zahvalim Mortification-u i cacanin-u na odgovorima i pomoci...
Uspeo sam da ukljucim 280x. Ko zna kada bih se setio biosa. :)
Znaci, za one koji ne znaju i traze odgovor evo:
Kada nece da radi Asus 280x dc2t (tj. hardware radi ali nema sliku na monitoru) na ploci Gigabyte ga-h61m-ds2h 2.1 onda flashujete bios na verziju F7, tj zadnju za ovu plocu.
Za detalje malo Search na Google-u i za 5min gotovo.

moze i u kutiju od pive ili kakvu gajbu da stavi . nego boga ti mogu li i te ekstendere sam da pravim? jos da se naucim proizvoditi graficke pa da se obogatim

Naravno, gajbice su više nego dobre. :)

http://www.cryptobadger.com/2013/04/build-a-litecoin-mining-rig-hardware/ - KORAK PO KORAK ;)

miner-268x300.jpg

Ekstendere moraš da kupiš, tu nemaš izbora.

PREJAKO!!! koliko kostaju ekstenderi? koliko mi tacno toga treba ako bih isao sa tri graficke?

Zavisi od koga kupiš. :)

Na sajtu koštaju 3-8$ (zavisi koji), a ovde kako te zavale preprodavci. Nemoj više od 10€ da plaćaš, mada je i to bezobrazno jaka cena.

Meni je naš kolega forumaš prodao po ceni za koju je i nabavio preko Kine. Ima i takvih ljudi, nisu svi preprodavci. ;)

Poslednja izmena:
PREJAKO!!! koliko kostaju ekstenderi? koliko mi tacno toga treba ako bih isao sa tri graficke?

extenderima je realna cena 1500 dinara, pre neki dan sam kupio, a inace idu do 23e! Malo se izivljavaju sa cenama, kao i za sve ostalo u veze mininga ali dobro...
Imas sa molexom i bez, zavisi koji ces. Ja sam uzeo bez.

Na sajtu koštaju 3-8$ (zavisi koji), a ovde kako te zavale preprodavci. Nemoj više od 10€ da plaćaš, mada je i to bezobrazno jaka cena.

Meni je naš kolega forumaš prodao po ceni za koju je i nabavio preko Kine. Ima i takvih ljudi, nisu svi preprodavci. ;)

Ma moraju i oni da zarade e sad nije ok sto pretjeruju. Kod nas se krecu od 15-20e i to kad ima mada nije ni cudno kad se ljudi otimaju.

Eh... Ja sam bio primoran da platim po 20e. :/

mislio sam da idem sa tri kartice jos u rigu... zasebno... posto trenutno kopam sa kucistem 2x7950 napajanja 950... pa kontam sta i kako dalje...

Rig je *******cija napraviti, pogledaj par strana unazad model koji sam sklepao za pola sata od ostataka koje sam pokupio po garazi na selu. Po njemu cu da pravim nesto malo bolje i efikasnije sto se tice hladjenja nadam se. A moze i komotno da ostane ovako.

Ako mislis da siris rig, ekstendere narucuj koliko je odmah. Meni su 16-16 stigli za 21 dan ravno sa aliexpress-a dok 1-16 jos cekam. To ti je najvaznije od svega ostalog.

sto se cene extendera tice jeste da su skupi ali ako ti kartica stoji sa strane zbog extendera preracunas dnevno koliko bi ta kartica iskopala pa vidis da li se isplati

I kad nadjes za 6-8$ nece kinez da posalje ili ce poslat za mesec dana... ili nikad.. jeste prevelika cena ali za 3$ su mogli da se poruce pre mesec i plus, oni sto slaju odma cena je ~10$ + shipping mada pitanje da li i oni imaju lager

Ja sam uzeo od dimketa rig za 20e i 4 extendera za 14e to je 76e,meni te pare 4x 280x prave za nedelju dana. Da sam cekao extendere iz kine 3 graficke bi mi stajale na polici jedno dve nedelje,a rig ko zna kad bi napravio posto nit imam alat,nit imam vremena.

Ja sam uzeo od dimketa rig za 20e i 4 extendera za 14e to je 76e,meni te pare 4x 280x prave za nedelju dana. Da sam cekao extendere iz kine 3 graficke bi mi stajale na polici jedno dve nedelje,a rig ko zna kad bi napravio posto nit imam alat,nit imam vremena.

Moj cale je zavarivac i tako pedantno da napravi rig, trebalo bi mu 2 dana.
Sve dok kupim, izgubim 2 dana, posvadjamo se 10 puta :d ...ne vrijedi mog truda. :)

Vrh Dno