Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Uzeo sam jos jednu asus 270x , na rigu imam 600 wat Silverston i sad mi windows ne vidi drugu karticu. Prije sam imao 270x i 6870 koje su radile zajedno sa tim napajanjem.
Kartice su ispravne i pcie je isravan. Vidim neki su stavljali 2x 270x na 550 wat PSU. Da li manjka snage ili je nesto drugo u pitanju. Napojnu sam skoro uzeo i sad sam bas prekoracio budzet.

^ Može x1-x16 extender.

pa to je i predviđeno tako da radi :)

Poceo sam danas da kopam doge na coinotronu ali mi cgminer puca posle par minuta...
Ovo su mi postavke

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
C:\Users\PC-Hardware\Desktop\cgminer-3.7.2-windows\cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://coinotron.com:3339 -u workername -p password --scrypt -w 256 --thread-concurrency 8192 --intensity 13 -g 2
st
........
Sto se tice podesavanja grafe ista kao kad sam kopao na dogehouse i jos par ovih lijevih coina.
Isto tako vise od 50% su mi rejecded i stale.Tako mi pokazuje na cgwatcheru.

Poceo sam danas da kopam doge na coinotronu ali mi cgminer puca posle par minuta...
Ovo su mi postavke

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
C:\Users\PC-Hardware\Desktop\cgminer-3.7.2-windows\cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://coinotron.com:3339 -u workername -p password --scrypt -w 256 --thread-concurrency 8192 --intensity 13 -g 2
st
........
Sto se tice podesavanja grafe ista kao kad sam kopao na dogehouse i jos par ovih lijevih coina.
Isto tako vise od 50% su mi rejecded i stale.Tako mi pokazuje na cgwatcheru.
Boldovano ti ne treba u cgminer-u...pucanje cgminer-a se dešava ako je:
- prenizak napon
- preveliki klok GPU
- preveliki klok memorije na grafici
probaj da rešavaš jedno po jedno dok ti kopanje ne bude stabilno

Poslednja izmena:
Moze da krsti bios kako hoce, bitno je da nema razmak i dase zavrsi sa .rom

Zaboravio sam da stavim navodnike zato nije htelo :d

Koliko sam shvatio ako imam samo jednu karticu onda ne moram da flesujem bios pa da spustam napon itd. nego moze preko Asus Gpu Tweak-a da steluje, jel sam dobro razumeo?

Meni jutros nakon instalacije 13.11 drajvera nijedan od 3 programa nece da spusti napon, tj grafika ne reaguje na spustanje napon. Trixx, AB i ovaj Asus tweak.

Sta moze biti problem?

Probaj reinstalaciju tih programa

@Apple
Probacu.

@karanovicz
Ne mrdam sa 31.11. Svi ostali su mi pravili probleme sa rigom, nije bilo sanse da povezem pola sata kopanja, nesto pukne. Jutros sam instalirao 13.11 beta 9.5 i evo jos uvijek radi rig bez pucanja.

Jel ima neko modovan bios za Sapphire 270 (bez x)? Ovaj moj sto sam undervoltovao nece da flashuje nazad pa rekoh mozda nisam to dobro modovao...

Jel mora da se flesuje preko USB-a ili moze iz windows-a?

Citao sam 2 tutoriala, u jednom flesuju preko usba a u drugom ne pa sam se zbunio...

Poslednja izmena:
da li moze neko da mi napise zasto je bolji

POWERCOLOR PCS+ 270x

od

PowerColor DEVIL AXR9 270X

mislim da ovaj DEVIL ima veci takt i zato 3 venta tj 1150MHz core, tj mozda je u startu overclock-ovana pa nije dobra ili ...

i ako moze na PM gde kod nas mogu da se kupi ovaj brand tj kartice

Poslednja izmena:
@Phobiazz

Stigoh kući i raspakovah Enermax-a, deluje brutalno.

Pogledajte prilog 134928

Skoro mi je žao da ga bacim u rudara, nekako kao da sam kupio Mercedes G klasu umesto Lade Nive za arčenje po blatu :)

Ok.

Sada sam smanjio voltage preko afterburnera sa 1075 na 1025 na ovoj tugi od kartice i sada bar mogu da koristim komp dok kopam sa istim intesity(18) :d i temp je pala sa max 73 na 69

cm silent pro gold

Posto imam stari 775 i AM2 procesor, kao i ddr2 ram, trazim neku plocu koja podrzava 3 graficke, e sad posto je kod nas ponuda dosta losa, nasao sam ovo -

GA-945PL-S3P -------- gigashit
M2N-E ------------------- asus
TP35D2-A7 SE Ver. 5.x -- biostar
GA-EP31-DS3L --------gigashit
P5QL/EPU -------------asus

Sta mislite koja je najbolja, s obzirom da im je razlika u cijeni 5 eura tako da to nije problem.

Pozdrav, imam msi neo i945p neo v5 plocu i intel e2200 cpu, kako bi se ovo uz adekvatno napajanje moglo uposliti u kopanju litecoina, koje graficke bi mogle da se koriste?

One koje idu u PCI-E slot.

Nazad
Vrh Dno