Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

hm, šta mislite da li je bi cors rm 850 gurao 3 280x undervoltovane na ~1.06-1.07

Imam neku staru plocu "Foxconn WinFast" graficka kartica u pciex slotu radi sasvim normalno, ali kad ubacim bilo koju karticu preko extendera (1-16x pci slot) ne pronalazi je uopste, a kuler vrti na 100% i to je sve. Ima li ko da zna sta da radim ili da batalim?
Any1? :S:

Ja nisam u BIOS-u menjao klokove, samo napon za performance #0 i #4 sam stavio na 1.100. Klok sam ostavio na default 975/1400 u bios-u, a na 1050/1450 podešavam kroz cgminer.

Poslednji GPU-Z mi uredno iščitava senzore sa obe kartice.

Moguće da tvom primerku nije dovoljan 1.1V, probaj da staviš 1.15V pa probaj ponovo.

Meni nije bio cilj da iscedim poslednji KH/s, već da što više ohladim kartice i sačuvam ventilatore i rasteretim napajanje.

Hvala na odgovorima danas. Ovako sam kao što si iznad napisao setovao #0 i #4 ali u biosu jer mi je drugačije sve zajljučano a senzori nedostupni. Sada pokazuje 450Kh/s, što je mislim ok za sada, ako bude radilo stabilno.

Sada gledam kako bih dobio više od 276Kh/s iz asusove gtx 760 dc2oc sa cuda minerom, šta bih tu mogao da uradim. Za sada radi na 1180 clock, 6008 ram clock, 1200 max volt.

lik na overclock.net mi je rekao da cu morati da dodam napon ako mi je memorija 1500 na grafi, pa jel treba i za koliko treba da se smanjuje napon?

@Neo, 3x sapphire dualx R9 280x 1.11V + g1620 bez problema rade na V850, napajanje je hladno. Trebalo bi da corsair gura 3 komada bez problema.

Poslednja izmena:
da li napajanje LC Power 6650 GP3 moze da gura komp i dve ASUS 270x dctop?
realno bi trebalo i ima dve 12V grane sa po 19A valjda

Koja podesavanja drzite na 270bez x Asus kartica je u pitanju ?

Koja podesavanja drzite na 270bez x Asus kartica je u pitanju ?

Pisah pre par strana:

cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://litecoinpool.org:3333 -u xxx.1 -p 1 --intensity 18 --gpu-engine 1050 --gpu-memclock 1450 --thread-concurrency 15232 --worksize 256 --temp-cutoff 83 --temp-overheat 78 --temp-target 65

Na dva Asus R9 270 (bez X) ovo mi daje prosečno 436KH/s po kartici, sa temp ~60C na ~1900rpm. Kartice su undervoltovane na 1.1V kroz BIOS.

Aham tnx znaci karte s lock napon na 1200 ili 1250mv ? Editovacu bios preko onog programa pa smanjiti ako je tako jer nisam ni obracao paznju , nije moja kartica ...

Aham tnx znaci karte s lock napon na 1200 ili 1250mv ? Editovacu bios preko onog programa pa smanjiti ako je tako jer nisam ni obracao paznju , nije moja kartica ...

Sve ovde po forumu su stizale sa fabričkim 1.215V i greju se poprilično na tom naponu.

MSI AB i Sapphire Trixx nisu hteli da mi spuste napon. Asus GPU Tweak spušta napon ali on vidi samo primarnu karticu. Tako da sam editovao bios.

Na 1.1V bi trebalo da rade (testiraj). Meni obe na tom naponu rade bez problema na 1050/1450 na 60C - probao sam i na gpu 1100 i rade, ali ne želim da silujem hardver.

Poslednja izmena:
Ako ti nije problem baci mi na PM editovan bios , na ovoj karti je Asic 76%

Ako ti nije problem baci mi na PM editovan bios , na ovoj karti je Asic 76%

Ok, na mojim je 65% i 67% tako da sam izvukao mućkove, ali jako lepo rade, pa se ne žalim.

U attachmentu ove poruke imaš i originalni i undervolt bios.

Jedino je problem što VBE7 radi samo sa klasičnim bios-om na kartici pa disable-uje UEFI deo.

Ako ti kasnije zatreba UEFI bios na kartici, vrati originalni bios.

@Neo, 3x sapphire dualx R9 280x 1.11V + g1620 bez problema rade na V850, napajanje je hladno. Trebalo bi da corsair gura 3 komada bez problema.

isto bi bilo i kod mene, tj isti set up :) a imam jedno cm napajanje ok sam prošao što se cene tiče pa sam mislio da za menim to od 1000w za ovo i još mi ostane ~100€ :)

DA to sam primetio i ja vezano za VBE7 pa sam zato zatrazio bios :p . NE znam ni cemu sluzi UEFI bios na karti ako znas pojasni da naucimo jos nesto novo ;)

DA to sam primetio i ja vezano za VBE7 pa sam zato zatrazio bios :p . NE znam ni cemu sluzi UEFI bios na karti ako znas pojasni da naucimo jos nesto novo ;)

Ma za Win 8 računare koji su instalirani u UEFI modu (uglavnom brand name mašine):

Windows 8 PC components can be upgraded in the same way as any other PC. However, if you buy a new PC with Windows 8 preloaded then the aforementioned Microsoft requirements mean that some hardware changes may cause problems. Specifically, if you buy a graphics card that isn’t compatible with UEFI and fit it to a Windows 8 PC, the computer may not start (or boot).

The trouble is that very few graphics cards are UEFI-compliant, as Windows 8 still has a relatively small market share. This may change over time but for now it means that replacement graphics cards might stop your Windows 8 PC working.

Question: What if I purchase a non-supported graphics card?

Answer: If you buy a non-UEFI-compatible graphics card and fit it to a PC with Windows 8 preloaded, there’s a likelihood that it won’t work. Some graphics cards may work but they will not be able to display anything until Windows has launched. So if a problem arises that requires a tweak in the UEFI/BIOS you will be unable to do this, as the graphics card will be unable to display UEFI/BIOS pages.

Drugim rečima, meni to još uvek ne treba, nit koristim 8-cu niti bih je instalirao u UEFI modu :)

Pffffffff pretpostavio sam da je neka glupost btw hvala u svakom slucaju ;)

Ahahha vraticu ti je nazad da je uramis :p

isto bi bilo i kod mene, tj isti set up :) a imam jedno cm napajanje ok sam prošao što se cene tiče pa sam mislio da za menim to od 1000w za ovo i još mi ostane ~100€ :)

Trebalo bi da moze uz jednu napomenu da micairvas ima CM V850 koji je unutra Seasonic, dok je Corsair RM 850 unutra Chicony i to je osetna razlika u kvalitetu. Zato mozda je bolje da zadrzis taj od 1000w i na koji ces u buducnosti moci nakaciti jos neku kartu (ako ne bas 280x onda bar 270).

@Apple
Ovo i mene interesuje. Da li je neko vec editovao BIOS na 280x kartama sa VBE7?

Editovao sam ja bez problema na mojim MSI GAming 280x kartama ubacivsi stariji bios i spustio napon na 1100mv plus podesio fan profil .

kako se tacno menja taj bios sa nizim naponom? jel to obavezno ili moze jednostavno preko afterburnera?

Jel su bezbedni ovi 16x>16x riseri da vuku struju sa ploce? 7770 bi bio povezan preko njega.

kako se tacno menja taj bios sa nizim naponom? jel to obavezno ili moze jednostavno preko afterburnera?

Edituješ bios i zadaš mu parametre (taktove, napone) i flešuješ kartu. Nakon toga, reboot. Preko Afterburner-a možeš da uradiš ukoliko ti je otključan bios na karti, drugim rečima ja sam na svojoj Gigabyte R9 280X editovao bios, jer iz afterburnera nisam mogao da smanjim napon, samo taktove.

Vrh Dno