Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Saj stvarno odlicna stvar, koliko je u praksi pouzdana zivo me zanima...

^ "Na forumu od: Jan 2014". Pa me toliko i ne cudi. :p

Ugavnom, nema sta da brines, to dok izadje (ako uopste i izadje), ko zna sta cemo i sa cim mi kopati. Isa prica kao i SHA256 ASIC cipovi. Vise nam pomogli nego odmogli...

--auto-fan --gpu-powertune 20,20,20,20 --intensity 18,18,18,18 --thread-concurrency 12000,12000,12000,12000 --temp-target 70,70,70,70 --temp-overheat 85,85,85,85 --temp-cutoff 95,95,95,95 --gpu-engine 1060,1060,1060,1060 --gpu-memclock 1400,1400,1400,1400

Sta da ubacim za bolje, preko 1400 mi povremeno pucaju drajveri

Tc 15508, i 19, 1130-1500 klok

on ima 5970 one 2xgpu, ne znam tacno sta i kako na brzaka mi je rekao ali mi je napomenuo da uopste nisu bili full optereceni

ja imam 2 x 5970 (4 GPU) app 600W valjda i na raidmax 840 radi bez problema vec tri-cetiri meseca ceo komp je nakacen na to napajanje a ne samo grafike plus sam napajanje kupio polovno preko oglasa

Misliš da je to bolje rešenje? Trebam da povežem 4 karte na dva ovakva napajanja. Svaka karta ima po 2x6-pin (ukupno 4x6-pin i za 4x2xMolex-na-6pin adapter), a potrebna su mi još 4 Molex da bih napajao i PCIE kablove.

Apsolutno. Uzmes adapter i zalemis zice da dobijes samo jedan molex. Ionako bi kacio taj adapter sa dva molex zenska na isti kabl koji ima vise molexa muskih, tako da to sto su dva nista ne pomaze kad svejedno dolazi struja kroz istu zicu.

Apsolutno. Uzmes adapter i zalemis zice da dobijes samo jedan molex. Ionako bi kacio taj adapter sa dva molex zenska na isti kabl koji ima vise molexa muskih, tako da to sto su dva nista ne pomaze kad svejedno dolazi struja kroz istu zicu.

Slažem se, opterećenje za napajanje je isto. Odradio sam to juče. Hvala za ideju. :)

dok mi ne stigne ASUS PRO maltretiram se sa ovom, GA-H61M-DS2H rev.2.1 bulk imam jednu 280x i jednu 270x kada bocnem drugu 270x ne vidi je a zanimljivo je da prilikom paljenja racunara kao da se dva tri puta restartuje tj bar tako po ventilatorima se vidi. Za ovu drugu 270x sam nakachio posebno napajanje coolermaster Elite Power 400W

mislio sam za 7-8 dana da kopam na istom rigu ali kanda nece nikako sa trecom karticom :(
novi extender je u pitanju jednostavno sistem ne vidi karticu dok se na njoj vrte ventilatori i sijaju diode za napajanje kartice

Ovo sa restartom racunara ti je problem do napajanja, ni do cega drugog.

dok mi ne stigne ASUS PRO maltretiram se sa ovom, GA-H61M-DS2H rev.2.1 bulk imam jednu 280x i jednu 270x kada bocnem drugu 270x ne vidi je a zanimljivo je da prilikom paljenja racunara kao da se dva tri puta restartuje tj bar tako po ventilatorima se vidi. Za ovu drugu 270x sam nakachio posebno napajanje coolermaster Elite Power 400W

mislio sam za 7-8 dana da kopam na istom rigu ali kanda nece nikako sa trecom karticom :(
novi extender je u pitanju jednostavno sistem ne vidi karticu dok se na njoj vrte ventilatori i sijaju diode za napajanje kartice

Novi bios za vise kartica za tu plocu imas na njihovom sajtu V7 mislim. Ocas posla resis problem, par strana unazad na ovom forumu imas i kako se instalira.
Sto se restarta tice jednom dvaput na pocetku upali i ugasi vent I TO JE OK.

Ja se pre neki dan ubih sa tom NOVOM plocom stalno se restartuje, NI bios ne pomaze :), mislim cim ukljucim restart i po 30x pa onda ukaci. Vratio ja lepo i memoriju i plocu oni rekli memorija crkla a plocu testiramo. Ja vec kupio drugu i rig mi radi, kad zavrse test ima da bude povracaj novca :)

pa BIOS je updateovan pre par meseci jer tada nije uopste video kartice iz serije R9 ali pogledacu da li postoji noviji tj ne znam tacno koja je verzija da vidim moguce je da su i to resili sa tim BIOS-om. Znam kako se update radi vec sam uradio.

Hvala za TIP pogledacu sada

pa BIOS je updateovan pre par meseci jer tada nije uopste video kartice iz serije R9 ali pogledacu da li postoji noviji tj ne znam tacno koja je verzija da vidim moguce je da su i to resili sa tim BIOS-om. Znam kako se update radi vec sam uradio.

Hvala za TIP pogledacu sada

Istu plocu imam i problem sa 280x ! Ali resio novim biosom na ploci i sada fercera sve ko ludo :)

Mislim da ti imas problem sa detekcijom karte zbog drugog napajanja. Ne znam kako si povezao ali kad upalis masinu moras za pola sekunde da upalis i drugo napajanje da bi ti masina detektovala kartu inace se nece videti u win-u.

bio je poslednji F7 tako da nije do toga
a sto se tice detektovanja palim drugo napajanje na vreme ali pokusacu opet mada je sada nestala struja :(
bedak

moze li samo malo detaljnije objasnjenje ovoga? pa cu ja to nositi kod elektricara da mi uradi posto nikad nisam uzeo lemilicu u ruke. I da li moze 1molex na 8pin?

moze, sve mada se meni suvise greje molex grana za moj ukus

bio je poslednji F7 tako da nije do toga
a sto se tice detektovanja palim drugo napajanje na vreme ali pokusacu opet mada je sada nestala struja :(
bedak

I ja imam problem sa tom plocom,stavio najnoviji bios i nista,izmenjao 4 extendera i nista,a imam jedno napajanje od 1200w. Vidi samo karticu koja je u slotu na ploci,stavim jednu u x1 preko extendera uopste je win ne vidi.

Probao sam i drugo napajanje od 800w i probao sam i kartice da menjam ne pomaze.

Tako da cu ja da menjam plocu,ne vidim vise sta drugo moze biti.

nece pa nece, nista cekacu 4-5 dana dok stigne ovaj ASUS :(
sta drugo

MSI R9 270X GAMING, R9270X, 2GB DDR5, 256bit TwinFrozr cooling = 208.00 eur

ASUS R9270X-DC2T-2GD5, R9 270X OC 2GB GDDR5 = 225.00 eur

Powercolor R9270X PCS+, AXR9 270X 2GBD5-PPDHE = 222.00 eur

Koja od ovih kartica se najbolje pokazala kod vas?
Ja sam htio da uzmem 2x powercolor, ali posto je ostala samo jedna, uzeo sam nju i za sad sam zadovoljan, ali hocu jos jednu ili dvije kartice da uzmem, pa eto da vidim sta je po vama najbolje.
Ova je stabilna na 470 kh/s i 66 c (sobna temperatura oko 23-24) s tim sto je na def naponu 1206 i +20 power limita, nisam probao da spustim napon, jer trenutno nemam previse vremena da se igram sa podesavnjima.
?.

Na jednom nasem sajtu imate sapphire R9 270 po 19000, a asus 23000. Imaju i powecolor R9 270X po 22500, mada su one i pre bile. :d

Drugaru se zapalio extender na ploci. masina je sa 4x 7950, radi od maja meseca, ima 2 napajanja. sve je sljakalo bez greske i onda odjednom... puf.

Nije kriv extender, jer kad mu oksidiraju kontakti tek tad neće krenuti struja preko njega nego tamo gde ima manji otpor (PCIe konektori). Veći problem su ta dva napajanja jer su to dva nezavisna izvora i teško je predvideti tokove snaga u slučaju kad dođe do odstupanja.

Evo primera:

Jedno napajanje ima 11.8V na grani, a drugo 12V, bilo zbog razlike usled opterećenja bilo zbog razlike koja potiče od dizajna. Pa onda ova grafička što ima 11.8v odluči da povuče sa ploče sa onih 12V koje joj drugo napajanje servira. Iju, ode extender, ako nema extendera ode 24 pinac....

Ista situacija dve graficke karte (asus r9 270x).Ista ploca.
Ubacen v7 bios.
Posle toga sve ok.
Radi vec mesec dana bez problema.

Proveri kontakte na extenderu.
Neki su i prijavljivali na nekim forumima da im neradi drugi pci-e konektor na ploci.
Stavi u drugi pci-e.

Poslednja izmena od urednika:
Proveri kontakte na extenderu.
Neki su i prijavljivali na nekim forumima da im neradi drugi pci-e konektor na ploci.
Stavi u drugi pci-e.

ovo je treci pcie na ploci u drugi ne mogu da ubodem zbog 280x koja je u prvom :(

u prvom na ploci je 280x
drugi nepristupacan
i trecem sam probao na extender ne vidi 270x a u cetvrtom je na extenderu povezana 270x i ona radi

nista mora cekati utorak i ovog asusa i prepakovati ili napraviti jos jedan rig sa dve 270x koje sada cekaju u fijoci ;)

Poslednja izmena:
Ako kopa priblizno koliko calc kaze super si.
Niti nijedan pool neprikazuje paravilno MH ili KH.

Nazad
Vrh Dno