Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Raid od 1000 i 1200w ne mogu da guraju 4 pristojne kartice jer imaju 6x8pin konektora, probano na 4x7950, posle par dana kabal od 12v molex grane na kojoj su bili adapteri poceo da gori :D

Hehe jel cuo neko za ona....kako bese....vangurd,vangard napajanja....kazu ljudi da su bas dobra :D:D:D

Gde i extendere i kartice,kad naleti u radnji ili porucis sacekas i znas sta si kupio.U miningu vazi strpljen spasen,to se vise puta pokazalo.
Kakav bre raid,lc power,trt mrt

@sajber
Vas ne,ali ima njih par koje moram,kad nece da shvate kad im ozbiljno pises i pokusavas da im pomognes

Vidim na oglasima svakojakih kartica,ko kupi 5-6 kartica razlicitih serija i brendova imace jako veliku glavobolju (ovo nije kletva vec besplatan savet) :)

Poslednja izmena:
Ok ledio podrzavam ali bolji je free raidmax da bude rasterecen nego dati 20.000+ za "vanagardu" ;)

V1000 moze da trpi 4x 280x max undervoltovane i underklokovane, napajanje duva jedva primetno toplo, ali kad se pipne sa zadnje strane oseca se na jednom mestu da je mlako, na default klokovima ne bih stavljao vise od 3 karte, mada ja volim da su napajanja hladna

Coolermaster v850 gura 3x 290, tako da v1000 mora da moze 4x 280x

Joj odlepio sam od kopanja a jos nista nisam iskopao. Ceo da se njakam da namestim WiFi mrezu i onda otkrijem da mi napajanje SilverStone 1000w ometa WiFi signal! Resenje je bilo pomeriti ruter malo dalje. :D:D:D

v1000 moze to ne sporim, ali ako je sad malo mlako kako ce biti letos na +40 i jos ako neko stavi na def da rade, mozda se ja tripujem ali radi sebe ubacio bih jos jedno pored a na 'iljadarku bih stavio 3 komada na deff
ali ako ce neko da ih tera undervoltovane moze bez problema 4 komada

Moze 4x280x na 1070/1500, voltaza na kartama je ~1.050 do ~1.080. Perverzija napajanje, dosta se uzdam u njega. :)

prestige
jesi ga pipao sa zadnje strane, da li je toplo ili mlako

Poslednja izmena:
Raid od 1000w je hladan sa 3x7950... A vrlo je logicno da molex grana nemoze da izgura 250+ vati, jer joj to nije namena. Za to na istoj masini povezes jedno sekundarno lc od 600w i kopas :D

Pa sada je i moj SPG 1000W hladan skroz sa 4x7950, jedva i da se vrti. Ali letos na 40c sva napajanja su mi bila vruca i drala su se glasnije od grafika. To je nesto na sta morate da racunate.
Nesicu, to je normalno da se na nekom mestu greje malo napajanje. Leti je tu bas vruce ali sljaka bez frke.

e to neznadeh, pa uzeh dva jeftinija napajanja da rasteretim veca, ***, mogu li onda cm b700 i tt sps730 da teraju po 2x 280x, def klokovi, undervoltovane

Ja sam hteo da pazarim to napajanje koja je tacna oznaka ? Jel to ono oko 21k din ? i jel hladan , mlak ,vruc vazduh izbacuje ?

Jedva mlak.

http://www.techpowerup.com/reviews/SuperFlower/SF-1000P14PE/10.html

pwn0150a00000_1_650_image51d179c60fb3f.jpg

Jedan lep detalj na napajanju: u kućnim uslovima, vent bi se verovatno retko i palio, ima smart opciju.

Da li neko zna, kako da podesim da mi se restartuje masina onog trenutka kada dodje net, a prethodno ga nisam imao neko vreme? Razlog je Proxy, pa koristim Hotspot Shield da bih ga zaobisao. Podesio sam da se racunar sam pali prilikom nestanka/dolaska struje, pokrece Hotspot Shield i Cgminer. (Hotspot Shield nece sam da se konektuje prilikom dolaska interneta)

Poslednja izmena:
Ja moje 2 vaporke r9 280x ne mogu da nateram preko 1350-1370 kh/s..jel ih neko poterao preko 700 ?

GoranM pitanje za tebe posto vidim razumes se oko toga . Zasto neke maticne ploce rade sa max TC 8192 a neke i sa vise ?

Kakva je ova ploca za rig?

MB LGA1155 H61 Gigabyte GA-P61-S3

Imam dilemu oko svega po malo pa mi treba savjet.... :)

Grafike VaporX ili Msi 280x (to jedino mogu da nabavim), napajanje Chieftec BPS-1200C (ili P-860 SS-860XP) zbog kasnijeg upgrade-a.

Uglavnom, 4 kartice, 16gb ram-a, 2 ploce, 2 napajanja, 2 cpu-a g610.... preporuke?

Poslednja izmena:
Da se nadovezem upisi ovo
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

Da se nadovezem upisi ovo

--lookup-gap 2 --thread-concurrency 11200 -g 2 -I 13 -w 256 --gpu-fan 55 --shaders 2048 --gpu-memclock 1500 --gpu-engine 1000,1050 --gpu-powertune -20 --expiry 1 --scan-time 1 --queue 0 --no-submit-stale

vako izgleda i toliko baca

@Dade i @Apple, jel se ovo upise bilo gde u bat fajlu, ili mora negde odredjeno da stoji?

Nazad
Vrh Dno