Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

e Marko, Marko nikad dosta , jeli su svi tamo takvi kod vas ili si samo ti izuzetak :trust:

Marko je u pravu, sad računam da sam ih ostavio da rade puno bi bolje prošao jer od novih izgleda ništa. A još ako se ovo otegne onda sam ispao baš magarac.... :-(
Šta vrede cene ako nema da se kupe i ako će još i pdv ići gore... Ako budem prodavao i msi 7950ke ima da tražim 300e iako računam da mi se daleko više isplati da kopaju....

da ti samo cuti i kopaj i ne prodavaj nista, ja imam sarene rigove i sve radi u 16 :)

Ne želim da unosim paniku (ili dižem cene grafikama) ali danas sam popričao sa par trgovaca i kažu da: " Nova tura grafika? Trebalo bi do nove godine ali teško." :lupko:

bio izuzetak ili ne ta karta ce da zaradi, a pored toga nema ih nigde, da je stavio na licitaciju vise bi dobio, a i neki su vec dovijali vise od 34k za karte od 30k, tako da potraznja odredjuje cenu,

davno je proslo vreme kad sam se cimao da sklapam konfiguracije i zaradim na celoj od 300-1000 din i jos ljubim ruke, pa se cimam, ma vazi, cena je ta ako ti ne odgovara zaobidji

karte je mogao da proda po 300 evra glat, verujem da nije gadljiv na pare

Placebo je napisao(la):
Pa dobro mozda se malo smiri diff
Nema teorije da se smiri diff. Diff ce da skace. To sto kod nas ne stizu karte ne znaci da ne ne stizu nigde vec da je neko sve pokupovao. Dodatno otezavajuca okolnost kod nas je i povecanje pdv-a. I to karata sto stigne nece se prodavati po ovoj ceni vec po visoj.
Docekao je Nesic svojih 5 minuta :d
Btw, ima nekih R270-ki u dobro poznatoj radnji od proslog puta ;)

Danas sam se cuo sa nekim madjorom sto mi televizore neke donosi,pa mi rece da svaki dan dovlaci kartice iz madjarske i da su 300 e komad,nisam pitao koji model ,ali eto da znate da ih u hu ima

Danas sam se cuo sa nekim madjorom sto mi televizore neke donosi,pa mi rece da svaki dan dovlaci kartice iz madjarske i da su 300 e komad,nisam pitao koji model ,ali eto da znate da ih u hu ima

To bi dobro bilo, al više nema ni tamo da se nađu. Sad pokušavamo u nemačkoj iščačkati koju. Ako uspem javim...

Ljudi, kakva je Gigabyte 7950 wind force GHZ BOOST V 2.0 za rudarenja? Imam semu da je mjenjam za 7870 DC2 za doplatu od 50e (jos 1.5 god je u garanciji)

Poslednja izmena:
nijeo losa, samo neka se jave ovi sto su im gorele da li i ona spada u tu seriju?

Znaci ima problema? Huh...... Koliko mogu ocekivati da kopa na def taktovima i voltazama?

Mislim da sve kopaju priblizno isto na istim podesavanjuma, samo neke gore a neke ne :)

Mislim da sve kopaju priblizno isto na istim podesavanjuma, samo neke gore a neke ne :)

Pa kako da znam hocel od te nastati vatromet ili nece :)

sale kg @ to je super u poredjenju sa 7870 koja mi je davala 360-380max

sale kg @ to je super u poredjenju sa 7870 koja mi je davala 360-380max

Dobra je to karta za rudarenje, samo ljudi su imali problema sa v1 i v2. Moja je v2 ali nema simptome kao što ih imaju i drugi. Flešovan je bios, ima manji napon, a radi i na manjim klokovima i moja trenutno daje oko 560 Kh/s. Kada se malo podigne klok gpu-a (1020/1250) daje konstantnih 620 Kh/s.

Što se tiče paljenje, ne znam šta da ti kažem, problem postoji. Dobra stvar je jedino da se garancija na tu vrstu paljevine uvažava.

Poslednja izmena:
Bolje preskoci. Siguran sam da hladne glave ne bi rizikovao. Bar gledam po sebi, ne bih mogao mirno da izadjem iz kuce.

stiglo mi 12 dualx-ova 280x dajte preporuke nekakve, oko setovanja, radim u linuxu (centos), koliko se izvuklo maksimalno? Javim veceras ili sutra sta sam uspeo a pomogla bi koja pomoc :)

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanjce da li mogu tri R9 280x + komp. da nakacim na napajanje od 1000w. koje ima jednu granu od 80A. Napajanje je COOLER MASTER M2 1000W

Doslo vreme 90-ih godina,kad te sretnu da nosis original patike oni ti ih skinun,a sad nedao bog da te neko sretne na ulicu a da nosis karticu,odmah ti je ote .... :smash:

Bogami i za napajanja od 1000w pa gore. I to je defektna roba. ;)

Vrh Dno