Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Meni racun retko kad prelazi 2k dinara, keva sve radi na jeftinu struju, ustaje u pet ujutru da kuva rucak :D Mislim da nam je prosek 350kw..

Narucio sam onaj tt od 730w, nema drugig ***, dok sve slozim pade cena LTC-a :(

I to onaj 25h/24h...

Hehe,nevidljiv je,ko i onaj za btc ;),stealth tehnology :D

a gdi ga vidite

i od ovih sto teba da im stigne r9 270, jesu stigle?

Poslednja izmena:
Zdravo ljudi, citam, citam, i opet mi je dosta toga nejasno... al dobro. Imam jednostavno pitanje, ne ocekujem sad ne znam kakve precizne odgovore cisto misljenje... Imam nekih 700-800 evrica viska, i razmisljam se da uzmem jednu mašinu samo za kopanje LTCa. Koliko otprilike mi vremena treba da povratim lovu prema sadasnjoj situaciji? Ima li to smisla uopste sa jednom masinom?

trenutno pa i ne bas, pre mesec dana - da, sad je bolje da kupis novcice, ako si zainteresovan prodao bih ja neku sumu pa me kontaktiraj na PM

Zdravo ljudi, citam, citam, i opet mi je dosta toga nejasno... al dobro. Imam jednostavno pitanje, ne ocekujem sad ne znam kakve precizne odgovore cisto misljenje... Imam nekih 700-800 evrica viska, i razmisljam se da uzmem jednu mašinu samo za kopanje LTCa. Koliko otprilike mi vremena treba da povratim lovu prema sadasnjoj situaciji? Ima li to smisla uopste sa jednom masinom?

To ne moze da ti kaze ni jaci mag od

Da, realno mislim da cu pre da investiram nesto u Litecoin.

Investiraj ali sacekaj jos da padne.

Najverovatnije. Ovo je sad skroz ok, otimaju noob-ovima jeftine coine i ja nemam problem s tim. Mene onaj skok posle zanima kada prodje Uskrsnji post. Za sada sam spreman da utonem u zimski san i prezimim. Nece se sada nista zanimljivo desavati.

Ako izadje (ili je vec izaso ) asic miner za LTC da li to znaci da dif ide gore i da se vise ne isplati kucno rudarenje sa 2 ili 4 karte ?

Upravo to,za mesec dana kad se to sra*je pojavi bice atijevih kartica po 50e kolko oces na oglasima

Prvo ce se pojaviti FPGA koji ce slabije uticat na mrezu jer skoro da nije brzi od GPU-a, Asic i kad se pojavi nece biti dramaticno brzi kao sto je to slucaj sa BTC-em jer je dosta kompleksniji, zavisi od memorije spoljne samim tim ce biti mnooooogo sporiji od BTC asic-a

To se nece jos uvek pojaviti ! Jako je skupa igracka i skoro nemoguca u ovom momentu da se napravi!

Sta znam, LTC po mom laickom misljenju ce se ustaliti kao druga valuta u koju ce ljudi imati dosta poverenja. Samim tim mislim da ce joj vrednost posle nekog vremena poceti da raste. Deluje mi logicnije da ulozim u isti nego da se trenutno ubacujem u pricu sa kompom i rudarenjem... Sad koliko jos cekati da padne videcemo, mislim da do nove godine svakako necu nista ulagati.

Nista nije nemoguce napraviti, samo je pitanje sredstava. Da je ltc ostao 1e ja bih vam odmah rekao da je nemoguce da izadje takav uredjaj jer je trosak veliki a zarada mrsava. Sada kada je ltc skocio ovoliko apsolutno je sve moguce u ovom trenutku i jako je realno. Nemojte igrati na tu kartu, nece to jos, opeci cete se.

Kopajte dok mozete i cuvajte novcice dok mozete, pre ili kasnije cena ce skociti 5x vise nego sada. Otplaticete i zaradicete lepo jedino tako. To znaci placanje struje iz dzepa u sledecih ko zna koliko. Ko nije spreman na to neka odmah proda masine dok su jos trazene i dok mogu da izvuku pare.

Nista nije nemoguce napraviti, samo je pitanje sredstava. Da je ltc ostao 1e ja bih vam odmah rekao da je nemoguce da izadje takav uredjaj jer je trosak veliki a zarada mrsava. Sada kada je ltc skocio ovoliko apsolutno je sve moguce u ovom trenutku i jako je realno. Nemojte igrati na tu kartu, nece to jos, opeci cete se.

Kopajte dok mozete i cuvajte novcice dok mozete, pre ili kasnije cena ce skociti 5x vise nego sada. Otplaticete i zaradicete lepo jedino tako. To znaci placanje struje iz dzepa u sledecih ko zna koliko. Ko nije spreman na to neka odmah proda masine dok su jos trazene i dok mogu da izvuku pare.
kao sto je i kobaja reko
ovde se sve desava u ciklusima, jedan je upravo zavrsen sledeci moze da bude za 2 ili 12 meseci , ne zna se ....

Naravno. Znas kako, ja u glavi imam jedan plan na papiru i on se sastoji iz nekoliko faza i tako s vremena na vreme samo stikliram checkpoint. I dok je bila duplo veca cena rekao sam da me pad ne zanima jer necu da trgujem vec cu da cuvam. Dali ce biti za 2 meseca ili 2 godine, meni je nebitno. Sada ostaje da cekamo a neki ce i da se nerviraju opasno i padaju u depresije jer moze cena lagano na 10$ :)

ja ga cekam na 6 tu sam prodao drugu turu prvu na 3 ali ne verujem da ce bas toliko da padne, stavih i rigove na prodaju pa ako neko naleti naleti, ovako me ne zanima prodaja

"Pametno zboris,mudri starče!" :D

Poslednja izmena:
@sajber

saglasan sam da je pitanje para i vremena ali je komercijalno proizvod neupotrebljiv jer ne postoji asic cip za scrypt bar za sada, sto se FPGA tice na svetu ne postoji FPGA koji moze da ide vecom brzinom od sadasnjih kartica. Pored toga skuplji je 20 puta od kartice a nije brzi! Ne znaci da se to nece promeniti za 3 meseca ali do tada je ovo sigurno, asic ni FPGA jos nisu u najavi (sve najave su ili otimanje para ili bezuspesni pokusaji). Postoji i dodatna opcija a to je uzimanje cipova iz grafickih i pucanje na ploce a za to vam treba bas mnogo love da platite jednom AMD-u da pristane na to ili ko zna mozda oni to sami negde pocnu ;)

Ko kaze da ne postoji? To sto ih mi nismo videli ne znaci da ne postoje. Isto smo to prosli s BTC-om, mislili smo da ne postoji, tvrdili smo isto a Kinezi muljare su cutale i kopale sve vreme. Sve i da nije komercijalan proizvod ne znaci da nije upotrebljiv i da se upravo sada ne testira ;)
Posle Risim je isto bio ubedjen da ih nema u Srbiji pa se i on ucutao kad je bilo pred opkladu. Tvrdio sam da ih ima bar 5 u zemlji zeto sto sam znao za 5.

Pamet u glavu i nemoj da tvrdis takve stvari jer lako mozes da ne budes upravu. Nije ova cena skocila odjednom ovako, sve se radi smisljeno i planski ;)

Nazad
Vrh Dno