Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Hvala vam, imam x16-x16 riser od 30cm pa bih da malo razmaknem karte.

Ne mogu da vjerujem. Ladno su sve 280x rasprodane. Bile su sapphire dual-x za 280e prije par dana a sad su vec 320e i jos ih nema na stanju a asus isto toliko kosta. Zovem lika preko oglasa i on mi kaze brate skocio je ltc i btc sve sam rasprodao za dan :D

Poslednja izmena:
Zna li neko koliko ATI isporucuje premium grafickih karti mesecno na globalnom nivou? Ova informacija je srazmerna porastu difa dok ne dodju asic LTC masine na red.....

nema ni 270x kartica ;) sve nestade :)
ja ugrabio jednu asus 270x top
negro ukoliko neko ima i meni bi trebao jedan extender sa 1 na 16
Hvala

BTW pisao sam adminima ali da pitam ovako , zasto meni konstantno u profilu pise Poruka:1 ?

Poslednja izmena:
Koja navala za karticama, danas dobijam informaciju da covek na jednom mestu montira 36 rigova po 4 karte. Ludiloooo.

Sad kad padne cena LTC-a ima da bude kolektivna dubioza :lupko:

Dovoljno mu je da ovako potraje 5 dana, 10 dana upola manje i mesec dana ... nekako... nije u gubitku.

nema ni 270x kartica ;) sve nestade :)
ja ugrabio jednu asus 270x top
negro ukoliko neko ima i meni bi trebao jedan extender sa 1 na 16
Hvala

BTW pisao sam adminima ali da pitam ovako , zasto meni konstantno u profilu pise Poruka:1 ?
Procitaj pravila foruma pa ce ti biti jasno ;)

@Apple
procitao sam ranije pravila, u pravilima foruma ne pise da ce mi uvek pisati 'Poruka 1' dok ne steknem status Member zar ne i kako neko da zna koliko ima uopste napisanih poruka ako mu uvek pise 1 mada kazem nikada mi to nije ni bilo bitno jer bi da je tako za ove 2 godine sigurno nakucao tih 250 ili koliko vec treba. Ono sto je meni zasmetalo jeste to sto pishe 1 poruka uvek ?
zar ne ?
Zar ne smatrash da je to BUG?
poslao sam poruku Adminima pre dva dana ali jos uvek no reply. Videcemo.

Niko ne ocekuje da se obogati preko noci ja bih vise voleo da je LTC 10 Eura konstantno ;) ali da diff uspori malo sto je teshko i neizvodljivo on je nezaustavljiv :(

Pises u temama gde se ne broje postovi. ;)

Da ti skratim muke.

a to onda je problem reshen :) nije BUG u pitanju to me samo zanimalo :)
P.S: ne jurim postove ;)
Hvala Prestige na kratkom i jasnom pojasnjenju!

Evo vam setup za 290/290X...
CGminer.conf for R9 290 and ~900KHash:

{
"pools" : [
{
"url" : "stratum+tcp://coinotron.com:3334",
"user" : "[USER].[WORKER]",
"pass" : "[PASS]"
},
{
"url" : "stratum+tcp://stratum.give-me-ltc.com:3333",
"user" : "[USER].[WORKER]",
"pass" : "[PASS]"
}
],

"intensity" : "20",
"vectors" : "1",
"worksize" : "256",
"lookup-gap" : "2",
"thread-concurrency" : "32765",
"gpu-engine" : "1000",
"gpu-fan" : "40-100",
"gpu-memclock" : "1500",
"gpu-powertune" : "20",
"temp-cutoff" : "99",
"temp-overheat" : "95",
"temp-target" : "90",

"api-port" : "4028",
"expiry" : "120",
"failover-only" : true,
"gpu-threads" : "1",

"log" : "5",
"queue" : "1",
"scan-time" : "60",
"temp-hysteresis" : "3",

"scrypt" : true,
"kernel" : "scrypt",
"kernel-path" : "/usr/local/bin"
}

Za R9 290X samo promenite ove linije u kodu sa parametrima....

"thread-concurrency" : "33792",
"gpu-engine" : "1025",
"gpu-fan" : "40-100",
"gpu-memclock" : "1500",
"gpu-powertune" : "20"

Pa ako ih neko ima, neka raspali...

Sa ovim podesavanjima - 290 - 900khs, 290X 1000khs.

Koja navala za karticama, danas dobijam informaciju da covek na jednom mestu montira 36 rigova po 4 karte. Ludiloooo.

Lele.. ja cekam do ujutru malo da vidim gde ce cena ltc-a, pa dal d uzmem edan 290...

Dvoumim se izmedju Vrapor-X i Asus 280x jer dual-x mogu da porucim po cijeni asusa. Vrapor mi nekako vise ulijeva povjerenje nego asus sto se hladjenja tice ili mozda grijesim.

ASUS kartica (280x) nema ni kod uvoznika :( vecina 'velikih' firmi koji uzimaju od uvoznika ASUSa direktno kukaju na dotichne :( kazhu kada treba da ih zovu smuchi im se zhivot :( a kartica nema te nema provereno :( do sredine sledece nedelje a mozda i dalje.

ASUS kartica (280x) nema ni kod uvoznika :( vecina 'velikih' firmi koji uzimaju od uvoznika ASUSa direktno kukaju na dotichne :( kazhu kada treba da ih zovu smuchi im se zhivot :( a kartica nema te nema provereno :( do sredine sledece nedelje a mozda i dalje.

Meni kazu da kartice stizu u utorak ili srijedu. E sad imam mogucnost da kupim dual-x po cijeni asus-a ali mi se nesto neda jer dual-x nije ni blizu asus-u.

Ja uzeo danas 3 komada, jos ih podesavam. Izgleda da dolaze votage locked, nasao bios editor koji otkljucava i dalje se igram s tim.

Javi koje su temp i kako baca.

ja sam kod nas (BG) jurio 280x tri dana i odustao, uzeo sam ASUS 270x TOP na kraju, pa cu probati u ponedeljak da vidim sta i kako radi i koliko moze da opravi :)

aj da se poigram malo sa 280x -ovima
trenutno radi ovako na brzinu podesih, asusi su veoma blizu jedan uz drugi tako da kad ih razmeknem dobicu manje temperature, sad mi stigli extenderi, bios je fabricki
safir dual-x nema ocitavanje tempa naponske, najhladniji je jer uzima svez vazduh, asusi su u sendvicu

Poslednja izmena:
Pa ti si mogao postici i sa 7950 kartama ....

Meni sapphire trixx uopste ne pokazuje core i memory clock, samo vddc vidim, ovo ostalo na 0.

Napon moze i ispod 1.1 al vec je napominjao da mu tako malo bacaju karte ...

Ako radi minig cpu mora da ga ugasi da bi dobio pune brzine na 280x...?

Probaj Nesicu.

Nesicu stavi ova podesavanja stavi na 1070/1500 i napon na 1.1

sta ide posle zadnjih crtica?

instalirao sam zadnji driver, nisam naknadno sdk, jel to moram i posebno? sad cu cgminer da probam mada mi on nesto ne radi lepo, neko me pitao podesavanja da dam

cgminer --scrypt -u ***** -p ***** -o stratum+tcp://litecoinpool.org:3333 --intensity 13 -g 2 --thread-concurrency 8192 --lookup-gap 2 --gpu-engine 925 --gpu-memclock 1000

evo guiminer

CGMINER

nesto radim pogresno

Poslednja izmena:
ajde jedan brz odgovor , koje napajanje moze da tera 2 x 280 x i celerona 1610 cena od 12 do 18 k din

Nazad
Vrh Dno