Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Okok, hvala :) Od cega zavisi koliko moze na maticnu? Gledam pre neki dan na mojoj glavnoj ima 6 slotova (po 2 16x, 8x i 4x)

Preskači ovo đubre, unakazila me je u prethodna dva dana...sve živo sam proba, nema teorije da nateram 7850 da radi preko 360...a ista kartica, isti windows, sve isto, druga ploča, 390 bez problema...

Mislim da ce to pre biti do verzije drajvera i SDK-a nego do ploce.

Imam dosta konfiguracija i hasharate uglavnom varira kada su drajveri u pitanju.

Imate jeftinu GA-H61M-DS2H.

Imas li ti neki predlog La. ?

Nisam imao vremena listati strane u nazad, pa smao videh poslednjih par poruka tako da nisam znao o cemu se radi.

Pa vidi, ja koristim MSI H61M-P21, MSI H61M-P23, Gigabyte H61M-DS2H i sve tri su mi i izvanredne. Rade extra sa 4x79xx grafickama i uglavnom je vecina dolazila sa flesovanim biosom koji je sposaoban za Ivy Bridge.

E sad, sto se tice dobavljivosti, ove dve MSI se malo teze nabavljaju jer su retke. Ali gigabyte zato mozes kupiti na svakom cosku. Samo sto ih trafike nisu pocele dobijati...

P.S Samo da dodam da je drugar imao problema sa AsRock H61 plocama prilikom rudarenja, a i nailazio sam na dosta problema sa njima.

Znaci MSI, Gigabyte, eventualno Asus.

Poslednja izmena:
Nisam imao vremena listati strane u nazad, pa smao videh poslednjih par poruka tako da nisam znao o cemu se radi.

Pa vidi, ja koristim MSI H61M-P21, MSI H61M-P23, Gigabyte H61M-DS2H i sve tri su mi i izvanredne. Rade extra sa 4x79xx grafickama i uglavnom je vecina dolazila sa flesovanim biosom koji je sposaoban za Ivy Bridge.

E sad, sto se tice dobavljivosti, ove dve MSI se malo teze nabavljaju jer su retke. Ali gigabyte zato mozes kupiti na svakom cosku. Samo sto ih trafike nisu pocele dobijati...

Hvala La. videcu onda ovu G samo da rade cetiri karte kako treba... Poz

Meni ta Giga radi odlicno. Doduse ze to sto radi i ne moze da se kaze da je odlicno jer i ne radi nista posebno. Bitno je da je rudarenje bez problema.

i ja imam sa 4 i 5 slota ploce i rade, h61m-ds2h tera intel 1610 i 2x7950 i 2x7970 i sve ok, integrisana grafika radi i nju koristim, ona je bila najjeftinija sad ne znam stanje

Meni ta Giga radi odlicno. Doduse ze to sto radi i ne moze da se kaze da je odlicno jer i ne radi nista posebno. Bitno je da je rudarenje bez problema.

Bas to, meni maximus formula tera tri karte iako najmanje sluzi za ovo nase zanimanje ;)

Koji ti cpu koristis na ovoj GA?

i ja imam sa 4 i 5 slota ploce i rade, h61m-ds2h tera intel 1610 i 2x7950 i 2x7970 i sve ok, integrisana grafika radi i nju koristim, ona je bila najjeftinija sad ne znam stanje

Hvala

Ne koristim je ja, ja se kurcim sa z77a-gd55. Ali znam iz druge ruke da ploca radi posao za kopanje.

Ok

Koja podsavanja koristite u cgmineru za 7970 ili 280x, vidim da sa I13 i recimo 1050/1500 uspevate skoro svi 730-740kh/s?

Da li je neko probao AMD Radeon R9 270X ASUS OC 2GB GDDR5, DVI/HDMI/DP/256bit/R9270X-DC2T-2GD5

*** ladno na Dual X Sapphire 270X ne moze da se podesava napon. Da li to moze nekako da se otkljuca?

Jesi probao preko trixx

Trixx dozvoljava promenu napona.

Zna li neko da li se isplati uzimati referentnu R9 290,kakve su joj temperature i koliko bi ona mogla da daje vise khs-a u poredjenju sa R9 280x?

Da li je neko probao AMD Radeon R9 270X ASUS OC 2GB GDDR5, DVI/HDMI/DP/256bit/R9270X-DC2T-2GD5

I mene zanima ovo... cini mi se da je neko komentarisao da je dobro ulaganje ova karta... mene interesuje da li je ASUS opet najbolja karta u klasi?

Ne verujem da moze da se dira napon na 290(X), ima onaj dinamicki power manager koji tipa 100x po sekundi fino podesava napon, freq i sta ne, nije vise staticne voltaze koju podesis.

Uglavnom, sad samo treba vitlati R9 280X, R9 270X i 7850 za rudarenje. 7970 i 7950 su EOL i kod nas ih vec vise nema (moozda po koji komad ali uskoro umiru).

Krivo mi je samo zbog R9 270, koja je imala potencijala kada su je najavili po ceni ok ~15-16k din. 1X6 pin, 1280 shadera, bacala bi kao i 270x, tj oko ~480 kh/s. I jos kasnije kad stignu sa BF4 igrom, pa to bi bilo odlicno.

I mene zanima ovo... cini mi se da je neko komentarisao da je dobro ulaganje ova karta... mene interesuje da li je ASUS opet najbolja karta u klasi?

Dobra je karta. Drugar ima nekoliko komada, 440-450kh/s ali mora memorija na 1600Mhz, na 1500 daje 370-380, kako i zasto ne kapiramo. Od 4-5 karti jedna nece na 1600 tj. baca linije po ekranu ili HW errore ako je na extenderu tj. ako nije "primarna" karta. U vakom slucaju korektna kupovina. Sapphire ima slicne rezultate, a kosta nesto manje. Cini se da je na ASUSU cooler bolji i kvalitetniji. Moj glas ide ASUSU.

ASUS 280x DCII TOP su tek prica za sebe, odlican kvalitet izrade, stvarno vrh!

Vrh Dno