Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Sa svetom vodicom

Moze li savet za cpu+ploca za mining, sto jeftinije, a da radi posao :D? Riknula mi izgleda postojeca ploca sa integrisanim cpu, pa ne bih da cekam reklamaciju par nedelja dok se ne smiluju da daju novu.... 3x 7950 bi isle na plocu....
Ili ako neko od kolega rudara ima neku rezervnu varijantu cpu+ploca koju bi prodao, neka javi na PM.

Poslednja izmena:
Uzmi neku fm2 plocu meni je pola masina sa fm1/fm2 plocama i sve super radi, a ako kopas iz wina mozes i grafiku iz cpu da koristis da kopa

Eno pise:

GPU threads 1
intensity 20
Worksize 512
GAP: 2
TC: 32765

takt 1022Mhz / 1500

Verovatno je karta "na vodi".

Ma to sve OK ali je tip "mutan" tek je upalio bfg miner, brzina se nije jos uskladila smirila... lepo se vidi da radi tek par sekundi i nema sanse da je ta brzina!

R9 280X ASUS OC verzija, naručio sam je danas.

gde si narucio ! Ja sam danas zvao Emmi imali su na sajtu juce i danas. veceras vec nemaju na sajtu. Rekose javice cim pre sta se desava ima li ili nema u nabavci , posto na lageru nemaju !
Ako ni sutra ne zovu vijam neku 7950 . ...

7950 nista ne zaostaju u pogledu rudarenja, .... kad se uzme u obzir koliko natezes kartu... sve zavisi od cene

Jel postoji neko ko ima Asus 7950 DC2 i da je uzeo 280X DC2? Konkretno me zanima kakvo je hladjenje na novoj karti i kakva je buka. Video sam da nema hladnjake na memoriji, da je dual slot ali da bar ima 10mm pajpove. Ne zanimaju me neki tamo testovi, zanima me samo uporedno poredjenje hladjenja na te dve karte i iskustva nasih korisnika iz prve ruke.
Ta karta je sada samo karta srednje klase tako da i ne ocekujem cuda od nje.

Ja bi se zabrinuo ako ne hlade naponsku, ne bi me cudilo da su stedeli

zeljko je napisao(la):
Ja bi se zabrinuo ako ne hlade naponsku, ne bi me cudilo da su stedeli
Pa sto da ne stede kad je to karta srednje klase sada. Sigurno nece dobiti ni tretman ni cooler koji je imala high klasa bez obzira sto su iste karte u pitanju. Zvuci glupo ali 7950 je i dalje nesto malo skuplja od 280x, mislim na DC2 modele. Zato me najvise zanima kolika je razlika u hladjenju. 280X DC2 sada uopste ne izgleda nista bolje ili uverljivije od Vapor-x ili TF4 modela sto cenom i dokazuje. Sta je bolja od te tri npr. ne znam jos uvek ali sada mi i Vapor i TF4 malo vise obecavaju. Mislim da Vapor ima i backplate, TF4 hladi memoriju i naponsku a ljudi se zalecu na Asus ko mutavi zbog stare reputacije, pitanje je koliko je to opravdano.

Jel postoji neko ko ima Asus 7950 DC2 i da je uzeo 280X DC2? Konkretno me zanima kakvo je hladjenje na novoj karti i kakva je buka. Video sam da nema hladnjake na memoriji, da je dual slot ali da bar ima 10mm pajpove. Ne zanimaju me neki tamo testovi, zanima me samo uporedno poredjenje hladjenja na te dve karte i iskustva nasih korisnika iz prve ruke.
Ta karta je sada samo karta srednje klase tako da i ne ocekujem cuda od nje.

Ovo i mene zanima, test od nasih korisnika a ne nekih ******a sa chat-a sa btc-e npr.

Meni sutra stize MSI 280X s TF4 hladnjakom, javicu utiske ako nekog zanima.

Mocno izgelda TF4, a ne onu djubrestinu i krsetine sto su uvaljivali... ccccccc... :)

Mislim da je paradigma uzeo R9 280X DC2T a pored nje ima i 7970 DC2T. Covek je kacio neke slike u onoj dole temi za graficke ali neka se i ovde javi jer verujem vecinu zanima direktno poredjenje.

Slike su nebitne, cifre i to. Ono sto treba je da neko ko vec ima 79xx DC2 da kaze kakvo je novo hladjenje u odnosu na staro. Nemam kartu nit planiram da je uzimam inace bi ja istestirao odavno i izneo svoje utiske. Meni novo hladjenje uopste ne obecava previse. Daleko od toga da je lose ali verujem da nije u rangu starog. Pogotovu mi bode oci to sto ne hlade memoriju.
Voleo bih da se Paradigma javi, on je vise nego kompetentan lik.
MSI je TF4 trebao od starta da stavlja na 79xx umesto one bede do sada. Ta karta tek sada izgleda ozbiljno. Pogotovu Vapor-x 280x koja ima i jako lep backplate. Svi su doneli unapredjenja na nove modele dok je nekako jedini Asus nazadovao u tom pogledu. To je ono sto mi malo smeta.
Da sada kupujem 280x, ne verujem da bih uzeo Asus.

Kakav je Gigabyte po tom pitanju hladjenja naponske i memorija, kuler....?

Deluje apsolutno isto, cini mi se da bas nista nisu menjali. Mene vise brine kvalitet naponske na Gigabyte od bilo cega drugog. To im je najslabija tacka.
Inace Giga hladi i naponsku i memoriju.

Bilo bi testova da nam isporuče naručeno :-( Ja već više od dve nedelje čekam asuse i još me zavlače :-(

Nista od MSI 280X danas, poslao mi je lik pogresnu kartu, tek sutra dobijam 280X a i slava mi je, putujem za Nis pa nisam siguran koliko cu stici da istestiram to pre odlaska. U svakom slucaju, dobicete uporedjenje s Asus 280X DC2T modelom.

Vrh Dno