Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Neko je ovde ranije pominjao da je nabavio V1000 napajanje ? Interesuje me kako se drzi pod punim opterecenjem (hladjenje, ventilator...) i uopste utisci ?

Dobro se drži. Veoma je tiho bilo čak i kad su bili najtopliji dani. Bez problema tera 4x7970. Imam i cm1000 gold pro koje je skuplje, al v1000 se mnogo bolje pokazao. Uzeo brat i drug i svi zadovoljni :)

Ja sam uzeo samo jedno za sada. Napajanje bruka, tera mi 4x7950 extra preklokovane, a napajanje mlako. Ventilator nema sanse da se cuje od grafickih. Pa cak je i box cooler od G1610 dosta bucniji. Ni najmanji problem do sada nisam imao.

@DADE,

Auuu, 4x7970, napajanje bas uziva kod tebe. :d Mada nista cudno, jer koliko sam skontao, napajanje moze opusteno da izbaci 1100W 24/7.

Svaka preporukaza v1000,za te pare ne postoji bolji izbor.Ja ih imam 10 i 24/7 teraju 4x7950 ...tiha,tek topla,a masine su extra stabilne,mnoogo bolje od recimo pro gold ili chieftech 1200

ja imam CM M2 Silent Pro 1000W i prezadovoljan sam napajanjem mislim da sa 4x7950 moze godinama da radi 24/7 :)

Imate i Raidmax 1.2KW Gold koje kosta smesmo, a opusteno moze bilo koje 4 grafe da tera.

Za rudarenje bih ipak u prvi plan stavio v1000, ipak je to 5 godina garancije, jedna izlazna grana, tih rad i osetno manja potrošnja zbog veće efikasnosti. Naročito u odnosu na M2 silent pro koji je samo 10e jeftiniji što je po malo smešno onome ko je oba imao na testu.

Imate i Raidmax 1.2KW Gold koje kosta smesmo, a opusteno moze bilo koje 4 grafe da tera.

Teeesko.

Na papiru taj raidmax ima 1000W, ali u praksi je to dosta nize. Recimo da je 900W neki maximum do kog bi trebalo ici. Ali i to je puno za njega na duze staze.

Nisam ni ja odusevljen kvalitetom tog Raidmaxa, ali radi pristojno i plus ima 3god garanciju. Mislim da je ta snaga deklarisana na 25C radne temperature (nisam nigde nasao ovaj podatak, ali isto tako nisam nasao ni da je na 40C ili 50C), sto nije ohrabrujuce. Sa porastom temperature opada i snaga na izlazu. Ima 6 x 6+2 konektora za grafe, tako da bez dodatnih kablica moze tri high-end grafe bez muke da gura.
Sve u svemu, od kakvih komponenti je sklapano, covek bi pomislio da ce da eksplodira nakon pola sata rada. Medjutim, radi sve u 16 bez ikakvih problema.

4x6950 probane na raidu od 1200w, radi u fullu, bez nekog preteranog oc-a.

Sklapati rig i za oko 3% razlike u ceni riga uzeti raidmax umesto v1000 je po meni pomalo nerazumno. Ako ništa drugo onda 5 godina garancije...

Raidmax je 120e a CM 170e ?
50e nije 3%
Ili su mi izvori zardjali :D

50e nije 3%

Duke Nukem je u pravu,iskreno raidmax je daleko od lc power-a ipak su ovo 24/7 makar ja nemam problema sa njima,kao i pojedini korisnici ,slazem se da je CM skuplji i bolji -ali u cenovnom rangu raidmaxa nema alternativa

50e nije 3%

3% na cenu riga, ne na cenu napajanja. Nisu ti izvori zavrdjali nego matematika i rasudjivanje. Za rig vam treba jako i pouzdano napajanje, bar ja polazim od toga. Raidmax je nazalost sklon otkazima a meni je to za rig nedopustivo. Pogotovu sto vecina vas kupuje to u Em*i pa ih posle A*ti zavlaci oko reklamacije dugo. Onda ostajete na varijanti da vam rig ne radi dugo ili da morate da kupite drugo dok vam to ne zamene. Meni to nije nikakva opcija.
Ako date 1600e na rig onda ni tih 50e vise nije nista za miran san ;)

Ajd mi pojasni na sta ti spucas 1600e?

MB+CPU najbudjavije uzmes za 70-80e, memoriju za 10e, metalni ram 10e, usb flash za bamt 3e, grafike 4x200e...

Meni raid radi vec mesecima, nikakav problem do sada. Vent se jedva vrti, ladno napajanje... Load 900w konstantan

Pa upisao sam usb flash od 3e, ekstenderi 12e.
To mu dodje ispod 1000e sve zajedno.
Dodas 200e na napajanje = 1200e, ne znam sta jos moze da se stavi, osim ako ne kupujes celu infrastrukturu :D misa, tastaturu, monitor, produzni kabal, osigurace za struju, fazu, renta lokacije :D

Pa upisao sam usb flash od 3e, ekstenderi 12e.
To mu dodje ispod 1000e sve zajedno.
Dodas 200e na napajanje = 1200e, ne znam sta jos moze da se stavi, osim ako ne kupujes celu infrastrukturu :D misa, tastaturu, monitor, produzni kabal, osigurace za struju, fazu, renta lokacije :D

pa sad polovlne 7950 kostaju 200e a kad smo ih mi kupovali nove su kostale preko 30k din. pa ti vidi ....

Poslednja izmena:
mene je oko 1600 evra izasao rig pre 5 meseci...sada je oko 1100, bice ispod 900 do kraja godine

produzni kabl je 30 evra bar ovaj sto sam ja uzimao! stik je 10 evra 16GB, nakarika se tu dosta toga.

Poslednja izmena:
moj RaidMax 1kw tera 4x7950 ali sa smanjenim naponom od 1.05v i umereni occ daju ~600-610KHs, mem je default a gpu 1ghz. Da se razumemo nisam oduševljen napajanjem ovo je planirano za 4x5850 i sa 5850 je radilo sasvim ok dok nisam počeo da pravim pretumbacije... Verujem da Raid 1.2kw ima da tera 4x7950 bez problema naravno sa smanjenim naponima.

Nisam istestirao taj raidmax 1200, al chiftec 1000 i cooler master 1000 silent m2 su letos sa 3x7970 bili usijani i sa četri niko nije smeo ni da proba. Meni se pre koji dan zabagirao ab i digao default napone, tako je radilo 3 dana dok nisam primetio da se kuleri više vrte nego bi trebalo. Da se to desilo na nekom drugom napajanju...

Imam jedan problem. Pa bih zamolio ako se nekom desavalo slicno, da kaze sta pravi pometnju. Naime, imam tri asusa 7950. Oni rade na jednom rigu zajedno sa 7850. Sve karte su na def voltazi, i sve su klokovane i tu nema falinke. Ali jedan asus zeza. Zabode mi kartica, a kad otvorim MSI afterburner, pise da je temp 551c a gpu load na 200%. Desava se par puta u toku dana. Menjao sam slotove na koje sam kacio tog asusa, dizao mu voltazu, ali ista stvar.

Desavalo se to i meni sa safirom,resetujes onda radi neko vreme i posle zabode nema leka,zavrsice na reklamaciji.To drndanje i resetovanje spada u ono "leba bez motike","vi nista ne radite" itd :).Jedini lek ti je da je klokujes kolko god moze da izdrzi,bez obzira na temperaturu i kad rikne,a brzo ce,menjas je.Znam da nije bas strucan savet ali je najefikasniji :D

Imam jedan problem. Pa bih zamolio ako se nekom desavalo slicno, da kaze sta pravi pometnju. Naime, imam tri asusa 7950. Oni rade na jednom rigu zajedno sa 7850. Sve karte su na def voltazi, i sve su klokovane i tu nema falinke. Ali jedan asus zeza. Zabode mi kartica, a kad otvorim MSI afterburner, pise da je temp 551c a gpu load na 200%. Desava se par puta u toku dana. Menjao sam slotove na koje sam kacio tog asusa, dizao mu voltazu, ali ista stvar.

to ti je do ploche, pretpostavljam da imash safirku plojku hydru. meni jedino ona to radi jednom u mesec dana npr.
restartujem i radi posle toga. nisam skontao zashto to radi, ali samo karta u drugom slotu ode na 551c

DADE je napisao(la):
Nisam istestirao taj raidmax 1200, al chiftec 1000 i cooler master 1000 silent m2 su letos sa 3x7970 bili usijani i sa četri niko nije smeo ni da proba. Meni se pre koji dan zabagirao ab i digao default napone, tako je radilo 3 dana dok nisam primetio da se kuleri više vrte nego bi trebalo. Da se to desilo na nekom drugom napajanju...
Meni Silent pro gold radio i na 40c bez frke sa 4x7950 na rigu. Jeste bio malo vruc ali ovo napajanje bez frke trpi visoke temperature. JonnyGuru ga je przio na 50c i odusevio se, to je bio glavni razlog zasto sam ga kupio, spremao sam se na vreme za vrucine. 4x7970 sigurno trose vise struje, zavisi od setovanja, pitanje je koliko bi izdrzalo tako optereceno. Mozda bi i radilo ako su karte undervoltovane ali znam 100% da je to ogromno opterecenje. Meni su celo leto napajanja bila duplo glasnija nego sve grafike zajedno.

Nazad
Vrh Dno