Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Imaš kod nas u radnjama LC power mining edition 1650w
Samo da javim da sam uzeo ovo napajanje i da sam zadovoljan. Mana mu je sto stalno vrti na maksimumu ventilatore i bucno je kao boing. kablova ima pregrst i osrednjeg su kvaliteta ali sasvim zadovoljavajuce. Po meni za tu cenu je ovo bas dobra kupovina ako vam ne smeta buka. Kome smeta buka ima evga za 400 evra :d

Ni evga nije kralj tisine. Ima doduse onaj eco mod koji nikad nisam probao ali na defaultu se isto prilicno cuje do te mere da sam mislio da nesto nije u redu kad sam prvo probao, onda kad sam video da se i ostala tako cuju znao sam da je sve ok

treba mi pomoc, u cetvrtak bi isao da kupim, opremu za rudarenje. saznam danas da ima xfx 580 8gb za 370€, 3 ulice dalje i msi p106-100 6gb, 260€, a sve do danas sam hteo da uzmem 1070 phoenix. glavno pitanje je sta bi mi vise kopalo? 10x p106, 6x 580 ili 6x 1070. kad bi uzeo p106 uzeo bi dva riga naravno.

Imaš online calculator, ubaciš ukupan iznos koliko daješ za opremu i vidiš najbrži roi. To kupiš...

sa 1070 ne mozes da omasis, malo trose, dosta daju...

@Suboticanin
Nemoj pogresno da me shvatis,ali trebas malo i sam da se pomucis,a ne da ocekujes sve na gotovo.
www.whattomine.com pa biras tamo.
P106 je jeftina grafika koja daje nekih 22mhs, 580 ce ti davati 24,25. 1070 oko 31mhs. Ali je skuplja 30,40%. Napravis racunicu i vidis koliko mesecno mozes da izvuces sa kojim setupom

Jel koristi neko od vas rx470 8gb micron memorija da mi udeli bios? :) ako nije problem
i treba mi za asus strix 4gb 570 elpida

Poslednja izmena:
Sapphire Mining rx 470 4gb Samsung Memory, 6 meseci garancije, Mađarska - 266€ no-ve!
Sapphire Mining rx 470 8gb Samsung Memory, 6 meseci garancije, Mađarska - 313€ no-ve!

Navalite na svoje omiljene snabdevače sa KP!

Pod 1.
Sto palis masu? Mislis da samo ti imas pristup b2b....cene su odvratne....a mi povlacimo sigurno koji milioncic vise nego ti....usput....te kolicine koje su bile su smesne....
Pod 2.
Ti da si duze u ovom poslu...znao bi da "dilerska" cena odavno ne postoji...vec cena koju dogovoris na neku kolicinu...to sto na b2b kod bilo kojeg od uvoznika stoji neka cena ne znaci ama bas nista jer su to cene 90% iste ili gore nego na emmi-ju...zar ne? Sve se svodi na popust za avans koji Alti i Emmi nemaju...i na eventualno jos po koji % koji dogovoris ponaosob ...znaci u prevodu kesa....
Uostalom o kojim to b2b portalima pricas....ostao je samo jedan uvoznik...kod koga mozes da sklopis ceo racunar i da ima izbor sa vise brandova ...ostali su trokirali da se ne zna ko je gori...neka kolege posvedoce...
Ja pristupam i eweb2b i ctb2b i asbisb2b i pinb2bi usponb2b, kimtecb2b... Kako god.
Ne palim masu, tako je-kako je.
Altib2b više ne postoji ali skoro su uključili winwinb2b umesto toga.
U ovom poslu sam, manje ili više, od 2005-2006. Meni je dovoljno ali nisam se tebi obratio niti ti bilo šta rekao da bi me napadao (jedino ako se nisi osetio prozvanim zarad nečega).
Situacija je baš takva kakvu sam izneo a b2b cene kakve god one bile ne smem/ne želim da otkrijem.
Pogodba čini kompletan posao...

***. 100 ljudi-100 ćudi.

Poslednja izmena:
PLaniram da krenem sa rudarenjem eth-a i dobio sam ponudu za ovaj setup:
Cpu: G3900
Mb: Biostar TB250 BTC
Ram Team Group 4gb 2400mhs
Gpu: 6 Komada Msi P106
Psu: Corsair RM850i
Ssd Team Group 64gb
Bio bih zahvalan ako neko od iskusnijih moze da prokomentarise navedeni setup.

Sapphire Mining rx 470 4gb Samsung Memory, 6 meseci garancije, Mađarska - 266€ no-ve!
Sapphire Mining rx 470 8gb Samsung Memory, 6 meseci garancije, Mađarska - 313€ no-ve!

Navalite na svoje omiljene snabdevače sa KP!

Zasto je grancija samo 6 meseci kada je 2 godine inace? Za neke proizvodjace i 3

Znas ti dobro zasto! :D

Znam, zato i pitam. Posto sam ja dobio 3 godine na asus 580 i 570 iz madjarske. A od nasih 2 godine.

I da, odakle 470 nove kada se ne proizvode vise koliko sam upucen,a bile su rasprodate vec u junu

Jel ovo neka *******cija ili sta, pa ovde se govori o mining ediciji karti, naravno da ih ima novih za kupiti, nije to nista novo sto se vise ne proizvode za gaming.

za te pare ima sa domacom garancijom i po "dilerskim" cenama i maloprodajnim koje su i dalje skuplje nego sto bi trebalo.

Jel ovo neka *******cija ili sta, pa ovde se govori o mining ediciji karti, naravno da ih ima novih za kupiti, nije to nista novo sto se vise ne proizvode za gaming.

Istina nisam se interesovao u poslednja 2 meseca o dostupnosi kartica. Ali recimo u junu i julu, gde god da sam trazio rekose da 470 vise nema da se kupe jer ih ne proizvode vise, mogu samo da nalete neke koje su radile pa ih sad vracaju u prodaju kao nove. Ne bavim se prodajom komponenti pa nisam upucen u te detalje, vec prenosim sta mi je receno kada sam trazio kartice.
I slobodno mozete da spustite loptu, nema potrebe za nadobudnim odgovorima, posto je to ovde postala praksa. Jeste doslo je nas gomila novih na forum, neki znaju nesto, neki ne znaju nista,a neki dosta. Ali nemojte se ponasati kao da smo vam ukrali igracke

Mining karte su tek u to neko vreme i počele sa proizvodnjom/prodajom tako da ih ima novih ali dolaze sa kraćom garancijom.

Nece ljudi da citaju a lijepo pise Mining :)

Sent from my Mi-4c on MIUI 9 using Tapatalk

Nece da citaju a sve znaju svi strucnjaci, zanimljivo :d

Bile su najavljene te mining kartice u haosu potraznje za 570/580 i tako dalje. Nemaju hdmi i ostale portove a garancija mala zbog svrhe [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Citav internet sam pretrazio, nista pametno da procitam, sta bih uzeo sada za neki majning sem 1070, skupa igranka malo :) ima li neko neki predlog :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh Dno