Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

gledaj broj konektora. v1200 ima 12 PCIe.

a što se performansi tiče, tj dobiti, 1070 vs 580? I šta donosi (ako donosi) 8gb u odnosu na 4 na 580? Nisam odavno u toku sa ovim svim, a gomila ljudi me spopala oko toga pošto zna da sam davnih dana bio rudar :) I da li je 350€ ok cena za 580 8gb varijantu, odnosno 325€ za 4gb, da li je tih 25€ opravdano, pogotovo ako bi se uzimalo na više, da li će recimo 150€ (koliko dođe po rig-u) dodatno značiti ili ne

Sa 1070 kopas je najbolje kopati Zec, negde 10% vise daju u odnosu na eth, sa 580 ides na ETH. Sa 8gb imas mogucnost kopanja u dualu, ali sa 4gb i 8gb isto dobijas.
Sto se cene tice preskupe su, pogotovo na trenutnu isplativost. Moje licno misljenje je da je sada totalni promasaj ulagati u rigove s obzirom da je od juna do sada tezina skocila za nekih 5 puta i isplativost trenutno je nekih 14 meseci, a bice sve duze i duze

isplativost je bila 14 meseci i u januaru ove godine pa se sve otplatilo mnogo brze a i zaradilo se dobro, tako da niko ne moze da da tacnu prognozu kad ulagati

Kad imas ulazes, pa mora jedom da se vrati i zaradi

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

isplativost je bila 14 meseci i u januaru ove godine pa se sve otplatilo mnogo brze a i zaradilo se dobro, tako da niko ne moze da da tacnu prognozu kad ulagati
Jeste ali zbog cene npr ETH,a kopalo se daleko vise na dnevnom nivou. Sad je tezina toliko skocila da bi cena morala da ide bar 50% gore da bi bilo koliko toliko ok. Kazem moje licno misljenje je da je trenutno suludo ulagati u opremu. Pogotovo sto su cene kartica prenapumpane. Ja sam u junu 570ce 4gb asus strix placao 230e,a 580 8gb 280e. Odmah posle toga su cene krenule gore.
Ako cena eth ne ode gore, penjemo se mi na 2 godine otplate

Jel se seca neko cena nv kartica pre"ludila" ? Koliko su kostale 1060 , 1070 ?

Kad se konektujem na neke rigove preko TeamViwera dobijem crn ekran, racunaru uredno rade ali po nekad treba i 5 puta da resetujem tu masinu da dobijem sliku preko teamviwera.
U pitanju su 1070 grafike, ima li neko ideju sta bi moglo biti?

550e su bile 1070 u vreme ludila

Pre ludila....Gainward GTX 1070 smo od komsija nabavljali najnize na kolicinu po 385€....pa do 420€.

Ove cene sam ja imao sredinom Marta ove godine.

GTX 1060 6GB - 85.000Ft (215€ sa povratom afe)

GTX 1070 - 135.000Ft (340€ sa povratom afe)

GTX 1080 - 165.000Ft (420€ sa povratom afe)

S'tim da su uz graficke isli i pokloni u vidu igara i miseva koji su se mogli uvaljati za ~30-40€.

Ko je predosetio skok popularnosti mininga, mogao je uzeti izuzetno puno para jer bi graficke komplet otplatio kroz 2 meseca i usput ih prodao po 50% vecoj ceni. :)

Ja sam fino prosao sa RX470, koje sam pazario za 180-185€ a uvaljao po x2.

Drugari, ima li neko bios za Asus strix 580 8GB Samsung mem?

I neke dobra podesavanja :)

^ imam ja, samo da ga pronadjem pa cu ti poslati na pm.
Inace
1150 core
2100 mem
0.887mv
Daje ~ 29.5 mhs

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Jel u svetu majninga velika razlika u stotinjak mhz na grafickoj? Vidim da ima razlike izmedju phoenix 1070 i phoenix gs 1070?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

zavisi koji algo, na ethashu ne uopste, dok na equihashu ima razlike. Ali nista sto bi presudilo da kupim odredjenu kartu sa 100mhz vise

Ne znam sto nece.Ostavi tvoj Originalni ovde pa ce neko od islusnijih editovati mozda

Evo gledam cene po netu
ASUS ROG-STRIX-RX570-4G-GAMING RX 570 4GB GDDR5 PCIE - oko 290 , da li ima smisla raditi mining sada eth-a ? I koliko bi bacale mhs ? Ima li ko iskustva ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Oko 23.5mhs na eth bacaju sa nekim stabilnim radom kod mene. Sve preko toga je pucalo dok su bile vrucine.

Evo gledam cene po netu
ASUS ROG-STRIX-RX570-4G-GAMING RX 570 4GB GDDR5 PCIE - oko 290 , da li ima smisla raditi mining sada eth-a ? I koliko bi bacale mhs ? Ima li ko iskustva ?

Na 2 riga sa tim kartama daju na eth preko 28mhs, generalno bas lose karte, greju se dosta a i voltaza ne moze mnogo da se obori. Minijaturni hladnjak za vram pa je i to jedan od razloga slabog oc memorije

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Karte se usinavaju, na pcb-u mogu jaja da se peku. :)

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Vidi vidi, znaci dzabe sve [emoji4]
Sad opet dilema, sta uzeti ? I moje sapp 570 4gb se greju kao blesave

ASUS Expedition EX-RX570-O4G Radeon RX 570 4GB GDDR5 OC PCIe 280 evra kod madjara kakva je ta?

Vrh Dno