Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Neces brikovati kartice. Ako si modovao 1750 strap, znaces i 1500. Ista procedura. I karte ne mozes tako lako brikovati, ali oprez nije na odmet.

Sent from my S6 Edge

Koja je najbolja kombinacija da se upari na jedno napajanje 6xgtx1070... napajanje je Corsair HX1200i
Do sad mi je radilo 4xgtx1070 sa istog pci-e kabla sam napajao grafu i riser 6p...
Koristio sam kablove sto su dosli uz napajanje ali sad ih je manjak :D
http://www.corsair.com/~/media/cors.../hxi-series/hx1200i/large/hx1200i_dc_side.png
Kontam da mi mikser napravi jos dva pci-e kabla a za cpu sa dva moleksa da premostim... ili :D adapter sa cpu na pcie (da iskoristim kabl) pa na ta dva starije risere sa moleksom... da ne napajam grafe i riser sa istog...

Ne mogu da nadjem RX 5XX seriju. Koliko je GTX 1070 dobra zamena sto se tice jacine u MH u praksi? ROI mi nije bitan, kao ni potrosnja.

Gtx 1070 isto koliko i rx 5xx serija ali trosi malo vise struje od rx 5xx serije...

Gtx 1070 kopa 30 mh/s Eth.

Ok, hvala na odgovoru. Gledam na amd subredditu bukvalno pola sveta nema trenutno RX 5xx karte kolika je potraznja. Uzecu onda 6 1070 i 2 napajanja od 750w.

Moram jos pogledati koju maticnu da uzmem, jer asrock pro btc je takodje out of stock.

Pametno Amd je trenutno precenjen cak i kada ga nadjes a znam da neki na forumu cekaju po 2 meseca na rx 580,sa druge strane ima 30 modela od gtx 1070 da biras.

Ja sam inace dugo vagao koja je gtx 1070 najbolja za rudarenje jer neke imaju osmopinca neke sest+osam pina a neke osam+osam pina za napajanje i izabrao sam na kraju Gainward Phoenix gtx 1070 gs edicija ta karta ima jedan osmopinac ima dual bios ogromne ventilatore od 100mm sve u svemu na netu sam procitao da je jako dobra karta stize mi u subotu...

Eto ja sam ti dao samo predlog u razmatranje ti sam izaberi koja ti gtx 1070 najvise odgovara.

Inace kad narucis gtx 1070 ceka se samo 5 dana ponekad i manje sve zavisi koji dan im pustis poruku mislim na ``komsije``.

Poslednja izmena:
1070 Strix je bas dobra karta.

Sent from my S6 Edge

Odlicna karta slazem se :)) sve gtx 1070 su jako dobre jedino one founders edicije sa jednim ventom mi se ne svidjaju jeste da su jeftine ali nije to to.

Koliko uspevam da vidim i ispratim kako kopaju 1070, dobre su karte zaista ali i dosta skuplje od AMD-a na zalost. :(

Potrazicu bas tu Gainward ili Strix, ali necu ici preko "komsija" vec ce mi sve komponente biti donete iz Nemacke, pa cu videti ili na amazon.de ili na co.uk.

Sad sam na putu pa ne mogu da proverim, ali se secam da sam video EVGA 1070 sigurno na amazon uk.

Pozdrav, nov sam u ovome i nisam hteo novu temu da otvaram, pa reko da pitam iskusne minere ima li ko iskustva sa ASUS Dual gtx 1070 karticama i valjaju li one uopste? Inace cena za ovu strix verziju je abnormalna trenutno. Hvala unapred

Sve dual karte su djubre sto se tice hladjenja bar. Heatsinkovi su im bedni a ventilatori rade na preko 2000rpm redovno. Sto se tice rudarenja, trebalo bi da bude ok sa nekim undervoltom svakako.

Pozdrav, nov sam u ovome i nisam hteo novu temu da otvaram, pa reko da pitam iskusne minere ima li ko iskustva sa ASUS Dual gtx 1070 karticama i valjaju li one uopste? Inace cena za ovu strix verziju je abnormalna trenutno. Hvala unapred

Ako mislis na one bele Asus dual jako lose karte po pitanju buke nebitno da li su rx 480,gtx 1070,gtx 1060...Undervolt za Asus dual gtx 1070 moze da se odradi ali voltaza se skida veoma malo ne kao kod Amd-a gde sa 1.0 moze da se skine voltaza na 0.8 i da karti ne bude nista.

Da na te bele, pa pazmisljam se jedino su one ili founders edition kazi ga po solidnoj ceni za taj model ovo ostalo je papreno e sad ne znam sta je bolje...I da da pitam da li uopste da pocinjem sa geforcem posto RX ko zna kad ce biti dostupan ponovo?

Danas sam se cuo sa drugarom iz Usa, ni tamo nema kartica, ceka se po 2-3 sedmice :(.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kod Nvidije ne mozes da modujes bios kao kod Amd-a,znaci sto kupis bolju kartu moci ces vise da je klokujes i bolji undervolt da odradis a to ti daje vise hash-a kopao Eth ili Zec.

Kada bih birao izmedju Founders edition i tog Asusa uzeo bi definitivno Asus jer ima dva venta iako su bucna a ako ima 2 venta verovatno ce biti hladnija nego Founders edition sa 1 ventom a bolje hladjenje znaci da ces moci bolje da je overklokujes...

Nije to neka bas velika buka ali spadaju medju kartice sa najvecom bukom u gtx 1070 seriji...Znam da taj Asus nema losu cenu ali za 20-30 eura vise imas mnogo bolje karte a brzo ces da izrudaris tih 20-30 eura razlike.

*** kad Amd ne moze da dovoljno proizvede ako samo nek tako nastave dok svi rudari ne predju na Nvidiju...Tolika kompanija a ne moze da proizvede dovoljno kartica.

Ionako su gejmeri naklonjeni Nvidiji jos samo fali da Nvidija Amd-u uzme i rudare....

Inace imao sam Amd karte rudarile su ekstra ali ova nestasica me toliko nervira da sam presao na Nvidiju odmah cim su se pojavile rx 480 je bila nestasica tek sam u septembru nabavio rx 480 posle toga je bilo karti ali kratko i evo sad opet nestasica....

Poslednja izmena:
Kod Nvidije ne mozes da modujes bios kao kod Amd-a,znaci sto kupis bolju kartu moci ces vise da je klokujes i bolji undervolt da odradis a to ti daje vise hash-a kopao Eth ili Zec.

Kada bih birao izmedju Founders edition i tog Asusa uzeo bi definitivno Asus jer ima dva venta iako su bucna a ako ima 2 venta verovatno ce biti hladnija nego Founders edition sa 1 ventom a bolje hladjenje znaci da ces moci bolje da je overklokujes...

Nije to neka bas velika buka ali spadaju medju kartice sa najvecom bukom u gtx 1070 seriji...Znam da taj Asus nema losu cenu ali za 20-30 eura vise imas mnogo bolje karte a brzo ces da izrudaris tih 20-30 eura razlike.

*** kad Amd ne moze da dovoljno proizvede ako samo nek tako nastave dok svi rudari ne predju na Nvidiju...Tolika kompanija a ne moze da proizvede dovoljno kartica.

Ionako su gejmeri naklonjeni Nvidiji jos samo fali da Nvidija Amd-u uzme i rudare....

Inace imao sam Amd karte rudarile su ekstra ali ova nestasica me toliko nervira da sam presao na Nvidiju odmah cim su se pojavile rx 480 je bila nestasica tek sam u septembru nabavio rx 480 posle toga je bilo karti ali kratko i evo sad opet nestasica....

Koja je 1070 po tebi najbolja sa jednim 8-pin konektorom a da nije strix? :D

Gainward Phoenix gs ima dual bios ventove od 100mm jedan osmopinac za napajanje stize mi u subotu...Videces dosta komentara po netu da su Gainward karte jedne od najboljih onda Zotac amp takodje sjajne karte one imaju obicno 2 osmopinca za napajanje ali zato nije normalno koliko se dobro overklokuju :D

Poslednja izmena:
Jednom bios-u podignem klokove i rudarim kad vise necu da rudarim i hocu da odigram neku igru prebacim na drugi bios i igram igre eto za sta je koristan...

Sto da stalno vracam klokove nazad kad mogu samo da kliknem na dugme i da se prebacim na drugi bios i da igram igre?

Inace jedan bios je OC a drugi standardan na tom prvom mogu da rudarim a na ovom drugom da se igram :).

Poslednja izmena:
Kako ces da mu podignes klokove u biosu ako ne mozes da ga modujes?

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Pa Nvidiji se dize memory clock,gpu clock bez modovanja i mozes da cackas i tdp power limit i voltazu i sve to preko Msi afterburner programa to je lepota Nvidije nema po netu da trazis bios-e za karte.

I lepo to sve podesim na Oc biosu fabrickom na karti i pustim da rudari...Kad necu vise da rudarim kliknem na dugme na karti i dobijam standardni fabricki bios na karti sa kojim igram igre.

Evo jednog klipa bolje je objasnjeno :) https://www.youtube.com/watch?v=SKWbKCKsWVQ

Naravno i oni koji imaju Nvidije sa jednim biosom fabrickim mogu da igraju igre isto ne kazem da ne mogu ali karta ce se mnogo vise muciti na tim visokim klokovima,vise ce trositi i struje....

Poslednja izmena:
Pa isto to mozes i na amd-u. Msm da menjas voltazu i klokove software-ski bez cackanja biosa.

Pa ti promeni to bez cackanja bios-a pa onda restartuj komp pa pogledaj da li su ostali isti klokovi,voltaza i power limit....

d.darko-Zasto da vracam klokove kad imam dual bios na karti evo lupam recimo prvi bios oc radi na 2000-5000 mhz i ja ga overklokujem sredim ga za rudarenje...A normalno taj oc bios overklokujem da bi dobio vise hash-a.

Drugi standardni bios ima klokove 2000-4000 nije klokovan i manje trosi struje i onda se lepo prebacim njega dok igram igre.

Oba bios-a na karti i Oc i standardni su fabricki bios-i i na karti postoji switch kao na Sapphire Nitro+ kartama od Amd-a.

Ne znam sta ne kapirate?Sve vam pise na Gainward sajtu....

Poslednja izmena:
Ako se snimi profil i stavi da load-uje isti sa win naravno da ostaje. Ista prica ti je za nvidiu.

Ja ne kontam taj deo kad se vracas sa BIOSa za 'igranje' na bios za mining. Kad ga prebacis fizicki na karti po meni ce ti on povuci podatke o kloku i voltazi iz biosa, a ne ono kako si ti podesio u ab, sto znaci da ces morati ponovo da podesavas sve. Znaci dual bios nema neku ulogu.
Opet kazem to je moje misljenje. Mozda gresim.

Poslednja izmena:
Nije ista prica za Nvidiju za Nvidiju ne postoji modovanje bios-a kao kod Amd-a....Ne mozes da otvoris bios od Nvidije i da ga cackas...Za Nvidiju nemas verziju Atiwinflash-a 2.74.

Ima razlike...

Sad te nisam razumeo kako da snimim profil?Pojasni mi?

To ne ide tako kod Nvidije taman posla da svaki put moras da podesavas klokove pri paljenju i gasenju racunara....

Znaci evo jos jednom da napisem karta dolazi sa dva fabricka bios-a jedan je OC koji je overklokovana verzija standardnog bios-a trosi vise struje,drugi je standardni bios.

Ako overklokujem taj Oc bios recimo dignem memory clock za 300+ i ugasim racunar pritisnem dugme na karti i prebacim kartu na standardni bios upalim racunar igram se malo mislim na igrice kad zavrsim sa gejmingom ugasim racunar,pritisnem dugme na karti da vratim kartu na Oc bios upalim racunar opet ce memory clock da bude 300+....

Kad jedanput overklokujes bilo koji bios na Nvidiji to tako ostaje mozes da palis i gasis racunar 1000000 puta....Nece povuci nikakve podatke o kloku i voltazi.

Evo da dam primer i za neku drugu kartu recimo Msi Armor ona ima jedan bios ako sam ja gejmer na primer i overklokujem je da bi dobio vise fps-a zar ne bi bilo glupo da kad zavrsim sa igranjem i kad ugasim racunar da opet sutradan kad ga upalim da se ti klokovi izgube i da se vrate na staro stanje?

Kod Nvidije ne valja sto njihove karte dolaze mnogo dobro overklokovane tako da ne mogu mnogo jos da se klokuju sto znaci da ne moze da se dobije jos nesto mnogo hash-a cak i kad se jos overklokuju onda voltaza ne moze da se spusti a da bude manja od 0.9 a voltaza na nvidiji je 1.0. eto to se meni ne svidja, kod Amd-a fabricki iz kutije rx 480 kopa 24 hash-a na Eth kad se moduje dobije se 31 mh/s to je povecanje od 25 posto ako sam dobro izracunao....Kod Nvidije ako graficka fabricki-iz kutije kopa Zec-a 440 sol-a moze da se digne na 460 sol-a mozda i malo vise od toga i to je sve.Ovo cisto pisem da ne bude da Nvidija nema mane.

Poslednja izmena:
Je l 18.6 mh/s ok za nvidiu 1060 6gb ? Ukljucio sam cisto da vidim kako ce onda da radi, nista nije podesavano sem brzine venta.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Asus GeForce GTX 1070 Strix ROG OC 8GB GDDR5 1x8pin = 450e
Asus GeForce GTX 1070 OC Dual 8GB GDDR5 1x8pin = 400e (**** mi se sto je bucna kad je na 20 komada usteda ne malih soma evra)
Asus AMD Radeon ROG Strix RX 580 OC 8GB GDDR5 1x8pin = 320e (ima jedna zackoljica, nema da se kupi :D)

pod uslovom da ima 580ki uzeti to svakako, ali bojim se da nece biti ni 1070 a ne 580

@Master Roshi moze to na 22mhs

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno