Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

filtira se broj ljudi koji su u situaciji da rudare. Da su karte na izvolte garantujem da bi u mom drustvu bilo 10 rudara sa po 100ak kartica. A ovako ne rudari niko sem ja nadam se za 10ak dana najkasnije. U stvari ja za 10 dana krecem sigurno samo je pitanje da li sa 570 ili 1070

Poslednja izmena:
Space beer-Ovo je ok sto izbacuju karte za rudarenje ali garancija od 90 dana samo pa nisu normalni te karte niko nece kupovati koliko god budu bile jeftine...Ajde da su stavili godinu dana garancije i da snize cenu karte 100 eura pa da razumem ovo je cirkus sto oni rade.

Tu ce trpati fejl cipove koji nisu prosli test za geujming :d. Jedina realna cena moze biti 100 evra.

Winwin i Emmi danas izbacili iz ponude kartice 570 i 580 kartice... Primali 100% avans unapred i rok isporuke 30-45 radnih dana i to očekivani rok tako da može da bude i duže. Jel platio neko pa čeka? Kakva je situacija bila prethodnih meseci pošto sam nov pa nisam pratio.

ma kakvih 45 dana, za 45 dana se spusta zavesa za male rudare, ja se nadam da uhvatim jos mesec dana ovog ludila...a posle:

:d

Tesko da moze cena da prati ovako brz rast difa...

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

U jednom trenutku ce cena vrlo tesko da prati diff, to je vec svima jasno. Ono sto je sada OK jeste da ima lufta bar jos koji mesec sa manjim rastom cene da kopanje eth-a bude isplativo.
Samo bez obzira na sve, ne znam zasto se ljudi opterecuju toliko, pa koliko znam, iako sam relativno nov u svemu ovome, i ranijih godina su bile slicne situacije i koliko vidim isti ti ljudi i dan danas se bave ovim poslom.

jako malo istih ljudi je neprekidno rudarilo 4 godine u nazad. Manje od 10%. Ovoliku progresiju diffa nema sanse da moze cena da prati

Sta se ljudi brinete mocicete da igrate makar minecraft na ultra u 500 fps :DDDD....

Sve dok ima zarade nije ni bitno kolika je zarada vazno je da je ima i da ne budemo u minusu.

Pa iskreno pad cene bi moglo značiti zaustavljanje rasta difa, eventualno i eliminaciju odredjenih minera koji skupo placaju struju.

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Ljudi ne zanosite se da ce padom cene da pada i diff.
Kad prodje ovo ludilo i spusti se zavesa, ide kraci period male isplativosti, pa onda period u kome se drndas i svaki dan menjas algo samo da bi platio struju, i to oni koji znaju i imaju volje, ostali padaju psihicki, pa idu kartice u oglase, u pocetku po nerealnim cenama pa sve manjim, pa kartice za 70-80e, pa tek onda mozda, ali mozda, blagi oporavak sa malom isplativoscu.

sta sada raditi, cekati vegu? to nece pre septembra biti da se uzme verujem

Vega ce biti sjajna karta ali cekati par meseci je previse uzmi lepo Nvidiju to ti stigne za par dana jesu skuplje od Amd-a dosta ali sta da se radi.

Čitajući šta se sve ovde piše, rekao bih da pojedini posle godina majninga nisu makli od rudarenja jednom grafikom iz njihovih desktop računara, pa po tome procenjuju isplativost. Aman ljudi, kad padne ETH, biće neki drugi novčić, možda nećete preko noći biti bogati, ali sigurno će biti dobrih perioda. Zašto bi iko prodavao kartice po 70-80€ kad može da istrpi par meseci loše isplativosti, a posle uživa? Kako je bilo samo zimus, jedva su neki struju uspeli da pokriju, a gle čuda, sad bi svi da pakuju još.

Nemojte se zaletati, ali nemojte ni paranoisati. Ovo je kao berza, možeš da pukneš načisto, a možeš da zgrneš i dobre pare. Nemojte ulagati u kopanje ako niste spremni da se nervirate, a potencijalno i budete u gubitku... Ali ne zauvek kako neki ovde pišu.

Druze sve je to lepo sto ti pises ali ta losa isplativost (a i minus) traje malo duze od par meseci. ;)
Sve bi ja to preziveo al kad krene saltanje algoritma i svaki dan menjanje necega e to me ubije, jos kad znam da se driblam ceo dan da bi bio na 0...

Zato sto je bilo perioda kad se kopalo samo za struju i ostane ti sitno za kiflu i jogurt. I jos moras stalno da pratis sta je isplativo a sta ne. Zato se prodaju karte isppd cijene jer garancija prolazi a isplativost veoma mala.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

U svakom slučaju svako zna šta mu je činiti, ja kritikujem ove paranoičare, a garantujem da nemaju ni ceo rig popunjen do kraja. Kad sam prvi put ušao u temu poželeo sam da prodam sve što imam, ali valjda je to nekima i cilj ovde, da se proredi broj ljudi koji kopaju, ili će tek ući u ovo. Džabe vam sve kad kinezi ne da imaju hale, nego imaju čitave gradove maltene za kopanje samo. Tako da ne diže vama diff par kopača koji listaju Bench, ne zavaravjte se. Da ne kažem da proizvođači ne isporučuju u Evropu uopšte više robu, nego snabdevaju kineze prvo, zapitajte se što.

Mi smo pored kineza najaci sto se tice majninga :D

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Je l ima ko podesavanja za asus strix 580 8gb. Doletelo par komada pa da ih bar utegnem malo, ovako daju 25 mh/s na stock

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

U svakom slučaju svako zna šta mu je činiti, ja kritikujem ove paranoičare, a garantujem da nemaju ni ceo rig popunjen do kraja. Kad sam prvi put ušao u temu poželeo sam da prodam sve što imam, ali valjda je to nekima i cilj ovde, da se proredi broj ljudi koji kopaju, ili će tek ući u ovo. Džabe vam sve kad kinezi ne da imaju hale, nego imaju čitave gradove maltene za kopanje samo. Tako da ne diže vama diff par kopača koji listaju Bench, ne zavaravjte se. Da ne kažem da proizvođači ne isporučuju u Evropu uopšte više robu, nego snabdevaju kineze prvo, zapitajte se što.

Ja sam vec rekao da mi nije cilj da bilo koga odvratim a dokaz tome je sto sam svakome ovde pokusao da pomognem kolko sam mogao.
Niti ja imam neki trip da ce bench zajednica da pomeri diff za 1% jer znam da nema takvog kapaciteta.
Ali druze ti imas 40 poruka a ja sam ovde od 2007. godine i sve ovo sam prosao, ulazio i izlazio po sopstvenoj proceni jer moje vreme ponekad vredi vise nego drndanje sa 500 coina, 19 algoritma i jos pride 12 ponzijevih sema iz kojih gledas dal ces da izadjes na vreme.
Moj cilj je da ljudi shvate da ROI od 5-6 meseci je ili kriminal ili ponzijeva sema i da ne moze da traje 5-6 meseci (a ne moze ni 3) i da budu spremni na situaciju u kojoj izlaze sa 0 ili u nekom minusu posle par meseci ogromnog zezanja i mnogo izgubljenog vremena.
Ja recimo nisam igrao WOT skoro 10 dana dok nisam sve izpodesio, veliko je to odricanje. :p

Imam nesto pitat. Na jednu rigu imam 2xr9 290 i rx 570. Kad hladno i karte imaju nize temperature potrosnja je mala oko 640w, ali kad je sad preko dan vruce karte vleku i oko 700w, to je oko 60w vise. Imam jedan ventilator i uklucim da duva u niv i potrosnja padne oko 670-680w jel ima netko slican vakav problem ili jel ovo problem? Netko sa slicna situacija hvala.

Sent from my iPhone using Tapatalk

To je normalno, potrosnja raste sa povecanjem temperature.

Da, potrosnja je veca sa vecom temperaturom ali nisam znao da je bas tako velika razlika, skoro 10%.

Nazad
Vrh Dno