Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ne možeš da dobiješ niži napon ili možeš a nije stabilno? Ako je ovo prvo, koristi watt tool

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

OK. Ja ih drzim na 0.925, nisam se nesto cimao da jos spustam, ali reko aj da vidim kako drugi.

A memoriju ?
Gpu 1100 mem 2095

Memoriju drzimo na 1.5 :d

:-D

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Onda ne znam, moje rade na 0.83v, doduše ne dual

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Pozdrav za sve minere,
Evo nakon nekog vremena i ja odlucih da oprobam kako ova stvar funkcionise u praksi. Nov sam i krecem takoreci od pocetka, trudim se da iscitam forum ali nemoguce je u kratkom roku sve pregledati i popamtiti. Ono sto me zanima kakva je podrska starijih ploca iz generacije c2d sa vise karata da li mogu iskoristiti nesto od starog hardvera koji samo skuplja prasinu po kuci ili cu morati u trgovinu.Imam sledece ploce pa me zanima ima li kakve vajde od njih da mogu bar nesto da iskoristim :
asus P5LD2-X/1333,P5ND2-SLI Deluxe i P5K PRO. Ploce imaju godina ali svaka ima 3 slota koja se mogu iskoristiti ukoliko postoji mogucnost.
Hvala svima u napred nadam se uspesnoj saradnji u miningu.

Mogu i te ploce..i ja imam C2D ..negde mozes samo plug and play a negde moras na PCI da zicom prespajas pin da bi prepoznao grafiku

^^^Pa vidim da je jaka potrosnja, zato pitam, moj mix 2x580 i 3x480 vuku 750w i cini mi se da je mnogo.
5x570 vuku 650-700w, sve na solo naravno.
Ako nekog interesuje 570 preko 8pina vuce tacno 100w a 560ka preko 6pina 30w, ukupno 130w a u dual 152w.
Da li mozes da okacis bios na kom ti expedition karte bacaju 28.8 Mh/s? :)

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Kopa li ko dual il imate svi dusu :-D cuvate karte il stedite struju na ovaj diff :-D

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Imam sapphire r9 270 kopa zcash
+ baca 170sola
- ne moze voltaza da se kontroliše, temperatura je oko 65c

Podrav,

Imam malo starije komponente (7 god) za koje bi mi trebao savet da li mogu da se iskoriste za mining (ili bar neko isprobavanje/testiranje).
Ploca: Gigabyte GA-P55A-UD4 http://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-P55A-UD4-rev-20#ov
U specifikaciji pise:
1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16)
1 x PCI Express x16 slot, running at x8 (PCIEX8) (The PCIEX16 and PCIEX8 slots conforms to PCI Express 2.0 standard.)
3 x PCI Express x1 slots
2 x PCI slots

Da li je PCIEX16 ili PCIEX8 uopste bitan za mining?
Da li maticna uopste kompatibilna sa 470/480/580 RX grafama?

Napajanje: Chieftec CFT-750-14CS
Koliko mislite da ovo napajanje moze da izvuce grafickih kartica?

Procesor: Intel i5 750 2.66GHz
Pretpostavljam da je procesor i vise nego dobar.

Hvala,

Razmisljam o sledecim kartama pa me zanima sta je bolji izbor? Ako neko koristi iste zanima me ucinak sa modovanim primercima:RX570 Sapphire PULSE 4GB,
RX580 Sapphire PULSE 4GB ili RX580 Sapphire NITRO+ 4GB. Takodje 4 ili 8gb sta se dobija u praksi u ovom trenutku. Poenta je da mogu da kupim vise karata sa 4gb nego sa 8 a kes igra ulogu.

570 pulse 4gb

Послато са HUAWEI P6-U06 уз помоћ Тапатока

Ok hvala, da li je imas licno ako moze neki info o radu u praksi ? Jer citam, gledam youtube pokusavam da zakljucim ali opet dok neko ko je ima u rigu ne da misljenje nije to to :)
Hvala

Poslednja izmena:
Ranije sam probao ovaj BIOS, kao i sam strap, mislim da kod mene na 1950MHz daje 28.3MH/s, uz GPU greske, pa sam napravio neki svoj strap koji trenutno koristim, slicno daje uz vecu stabilnost.

Daj mi bat file da pogledam?

@karlax
PCI-e protok nije bitan za mining, isto ce ti kopati i na x16, x8 i na x1 sto znaci da na tu plocu mozes da zakacis 5 karti.
Ploca je kompatibilna ali karte moras napajati preko extendera, znaci ne nabadati direktno u plocu jer onda neces imati mesta za 5.
Napajanje moze da ti tera 4 karte ali da se malo srede, znaci da im se obori potrosnja. Teoretski moze i 5 (moje 5 trose oko 700w) ali je to bas nategnuto i ja ne bih rizikovao.
Procesor potrazi neki sa sto manje potrosnje, svaki W je bitan kad mashine rade 24/7, mada za 1156 mislim da samo neki i3 mozes da nadjes, javi se na PP ako ti treba. :p

Sve standardno koristim:

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

EthDcrMiner64.exe -epool eu1.ethermine.org:4444 -ewal adresa -epsw x

Koristim Claymore's Dual Miner v9.3

Poslednja izmena:
setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100
EthDcrMiner64.exe -epool eu1-etc.ethermine.org:4444 -ewal adresa.rig -epsw x

ovo radi kod mene i za eth i etc. nedostaje ti ime koina ispred poola

-asm 2 -dcri 45 -mode 1
stavi i ovo, drci i mode nije tolko bitan ali ovaj asm oce da podigne

Oce, ali uporedjivao sam sa drugima, nije drasticna razlika.

I ja sam, ne secam za koliko skoci potrosnja ali se secam da mi je i hash za ceo rig sa 5 kartica skocio za punih 1.5mhs :)

-asm 2 radi super i povecava hash samo kod rx470 kartica, vec kod 480/580 ne i bolje mi se ponasa -asm 1. Bar iz mog iskustva. Sad da li je vezano za modele 480/580 ili pak za memoriju(jer imaju 8gb) nisam siguran

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Vrh Dno