Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ajde jos jednom da pitam za pomoc, ako neko ima neki predlog. "Ne vredi, probao sam sve strapove i ne mogu da dobijem vise od 23 Mh/s. Ako neko ima neki predlog ili ideju bio bih zahvalan. Podsetnik - MSI rx 470 gaming 8 gb sa micron memorijom, flesovao vise puta i kopirao strapove od 1500 do 1750 do kraja i ne mogu da dobijem vise od 23. Claymore 9.0 i 9.3 sam probao, singl i dual mining

Poslednja izmena:
@milan81 da, radi sa mixovanim driverima

@illuminator80
Ne znam konkretno za taj model karte, ali mozda glupo pitanje, da li si probao da pretabas drajvere za kartu ponovo ?

Imao sam isti slucaj skoro, puko drajver i kao sve sljaka lepo ali karte ne daju preko 23+, probao sve zivo, klok ovakav i onakav i jednostavno nece, odradio ponovo preko postojecih driver-a instalaciju pa restart i sve proradilo ko sat.

@illuminator80
Ne znam konkretno za taj model karte, ali mozda glupo pitanje, da li si probao da pretabas drajvere za kartu ponovo ?

Imao sam isti slucaj skoro, puko drajver i kao sve sljaka lepo ali karte ne daju preko 23+, probao sve zivo, klok ovakav i onakav i jednostavno nece, odradio ponovo preko postojecih driver-a instalaciju pa restart i sve proradilo ko sat.
Posto u prvom mome tu nisu radili najnoviji driveri, stavio sam neku 16.9 verziju i kartica je proradila. Ali vise od 23 nisam mogao da dobijem. Probacu sad sa najnovijim driverima, pa da vidimo.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ajde jos jednom da pitam za pomoc, ako neko ima neki predlog. "Ne vredi, probao sam sve strapove i ne mogu da dobijem vise od 23 Mh/s. Ako neko ima neki predlog ili ideju bio bih zahvalan. Podsetnik - MSI rx 470 gaming 8 gb sa micron memorijom, flesovao vise puta i kopirao strapove od 1500 do 1750 do kraja i ne mogu da dobijem vise od 23. Claymore 9.0 i 9.3 sam probao, singl i dual mining

Moras Oc-ovati kartu, tj memoriju, nakon sto odradis strap. Dakle, za memoriju sto vise to bolje, a gpu downclock-uj na 1150MHz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sve sam to uradio, naravno. 1150/2000 i jos razbe varijante. I ni da mrdne

Nema sta biti - ili ne odradis dobro strap ili nisi klokovao memoriju - trece nema.

Probacu te verzije veceras. Opet sam flesovao kartu, stavio sam 1750 strapove i isto. Na ivici sam nervnog sloma

Ddu pa obrisi drajver preko safe moda i ubaci lepo 16.11.4 drajver pa probaj

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ne znam da li za Mikron memoriju ide 1750 strap ili niže...mislim da je @goldi pisao koji strap za koju memoriju pa ako se ne javi potraži njegove postove (ili mu šibni PP :D)..

ma nek proba sve redom, nema puno 3-4 strapa. Pa koji najbolje radi taj ostavi i zdrao cao.

+1
Mada je za micron manje vise svejedno, minimalne su razlike u strapovima. Sve u svemu, max 10min posla da se sva 3 strapa probaju.

malo vise posto treba otvoriti rom, kopirati strap, snimiti, flesovati, restartovati, pokrenuti majner i malo testirati.
Sve u svemu 10 min po strapu, znaci 300 godina. :D

Na ssd-u, manje od 10min, a manje od 15min za rig od 6 kartica. Poslije toga treba jos i utvrditi krajnji clock za ram.

Spejsu ocisti pm, poslao sam ti ono, ima neke grafe?

Sent from my P8000 6.0 using Tapatalk

Sve sam strapove probao, i mislim da su mi drajveri bas 16.11.4. Svakako cu probati sa nekom jos malo starijom verzijom.

Napisali smo ti vec vise puta, ne postoji kartica koja kad se strapuje i klokuje daje tako malo - dakle, do tebe je. Klokuj memoriju iz drugog programa, koristi gpu-z da vidis na kojim taktovima radi. Jednosta, grijesis negdje, a proces je i vise nego jednostavan.

Kad ide 6 kartica recimo rx 480 jel ima nekih posebnih problema da se to namesti, da li radi stabilno ili stalno mora da se proverava, posto mi je par "strucnjaka" reklo nikako 6 grafika, to ne radi, to zabada ... :)?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Sve sam strapove probao, i mislim da su mi drajveri bas 16.11.4. Svakako cu probati sa nekom jos malo starijom verzijom.

Ume da se ne digne hashrate ako uradis OC kada Claymore vec radi. U tom slucaju ga samo treba ponovo pokrenuti. Mozda je to. :)

Sent from my ONE E1005 using Tapatalk

Da li je neko uspeo da pokrene modovane XFX 570. Kolega je nabavio 6 kom, ali nikako ne uspeva, samo sa stock BIOS-om, driver 17.4.3.

Obrisi lepo drajver sa ddu i ponovo ga instaliraj kako valja, garantujem da coveka drajveri zezaju, meni je bilo slicno obrisao drajver i ponovo ubacio i sve funkcionise

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Hvala, to sam mu i ja rekao, probaće sutra, ali reko' da pitam, možda i postoji neki poznati problem.

Kad ide 6 kartica recimo rx 480 jel ima nekih posebnih problema da se to namesti, da li radi stabilno ili stalno mora da se proverava, posto mi je par "strucnjaka" reklo nikako 6 grafika, to ne radi, to zabada ... :)?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Radi bez problema, uz odgovarajucu plocu i napajanje.

jel neko od vas ima slican problem, dobijo sam 10 komada sapphire 480 + 4gb kad na afterburner dignem samo 50 memoriju puca grafika i to svih 10 sam probo.. ne primaju nikakv bios da nisu mozda fabricna greska?

jel neko od vas ima slican problem, dobijo sam 10 komada sapphire 480 + 4gb kad na afterburner dignem samo 50 memoriju puca grafika i to svih 10 sam probo.. ne primaju nikakv bios da nisu mozda fabricna greska?

Koja mem? Strapovan bios?

Nazad
Vrh Dno