Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

kasne madjari sa isporukom robe, nemam nitro ni jednu pri ruci, rekoh ti. a SF ima istu duzinu kao cors, tako da, 90% da moze. javljam, ne brigaj ;)

narucio sam ih od nesic 5 komada USB sa 6pin-om a stizu usput i 4x480 tu je 3in1HUb tako da krece egzibicija 8x480 na Superflower 1600 :)

Pogledajte prilog 214004

Gigabyte GA-M55s-s3, vuce mi se odavno ova ploca kod kuce, a mogla bi da potera kolko vidim 5 grafika. Ima cak i dodatni konektor za napajanje PCIE slotova.
Jedio sto treba nabaviti je 4GB DDR2 rama

Ja imam jednu GA-57SLI ali nije htela da radi sa ekstenderima, ali zato Gigabyte-ove fm1 i fm2 ploce rade ekstra sa po 5 kartica

Bas cu probati sutra da joj prikljucim 4 kartice na USB extendere pa da vidim kako se ponasa...

ja tad nisam imao usb extendere nego one trakaste i kad sam ih prikljucio na plocu nije htela da radi, samo odma krene da vrti ventilatore na 100%. posle sam uzeo druge ploce za rigove i sa njom se vise nisam zezao. mozda sa usb extenderima i radi

jesi siguram da ti je ploca ispravna, ako ce da je prodajete sibni ponudu na PM

Da li ce na Chieftec GPM-1250C 1250W Navitas moci da se zakaci rig sa 6 x Sapphire rx 480 nitro+8gb ? i da li neko zna kakvog je kvaliteta ? Vredi li to uzimati za RIG ?
da ne bude posle mesec dana "kuku lele..." ?

Poslednja izmena:
Jedna zanimljivost, inace sve komponente uzimam od severnih suseda, preko posrednika naravno (obicno sa KP), i ne obracam paznju na kutije i pakovanja, ali slucajno sad primetih na jednoj kutiji:

Pogledajte prilog 214031

Nisu vise susedi najpovoljniji izgleda (za nabavku) :d

napatices se sa njom,nece da vidi rajzere

U pravu ste, cim se zakace extenderi pisti kao da nema grafiku... Probao sam sve moguce cega sam se setio (update biose, USB extenderi, obicni extenderi, 270x, RX470...) nece pa nece. Malo sam se mlatio, nema veze, upozorili ste me. :)

@student, kako si ti uspeo da nateras da radi nije mi jasno...

U pravu ste, cim se zakace extenderi pisti kao da nema grafiku... Probao sam sve moguce cega sam se setio (update biose, USB extenderi, obicni extenderi, 270x, RX470...) nece pa nece. Malo sam se mlatio, nema veze, upozorili ste me. :)

@student, kako si ti uspeo da nateras da radi nije mi jasno...

Nisam rekao da sam naterao tu plocu vec da clay radi sa 2gb...ne znam da li si probao A1-B17?

ja sam probavao i bridge pinove na pcie1 al mi nije poslo za rukom,al gledao sam na netu da ljudi to rade,*** imam cevape od prstiju:) pa sam je prodao

Ako neko ima (ili zna gde da nabavim, ali ne ebay itd jer mi treba hitno) Enermaxov 12pin konektor (Ni ne mora bas Enermaxov) ili ceo kabal samo da poseduje 12pin konektor, neka mi se javi na PM, hvala puno.

i5 3330 mi daje oko 15 sola za ZECa...imam opciju da uzmem i5 2400 ili i5 3350p, da li bi oba davala slicno i koji je bolja opcija ako neko ima iskustva sa ovim?

Graficka je mnogo bolja opcija

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

ovi cpu su veoma jeftini..i stavio bih ga na postojeci rig...tj zamenio bih neki krsh cerelon x2 za jedan od ova dva cpu..pri tom bi cpu dodatno rudarili i "pomagali" grafikama... a ne trose skoro nista, veoma su jeftini, prakticno ne mogu da crknu, i pri tom bi se stavio na rig umesto krsh celerona.

Pa eto taj i5 3330 sto si naveo na primer daje svega 15 sola a vuce oko 70-80W. Ne znam koliko je to isplativo iskreno s obzirom da grafike vec dostizu 100 sola..

Jel imao neko iskustvo sa ovom plocom asrock fm2a88x-btc i atlon x2 340 @phoenix

Poslednja izmena:
Nevredi kad pustiš CPU da kopa, blago pada hash na grafikama oko 5h/s po grafici, tako da nema svrhe, govorim iz iskustva imam u 2 riga i5 2500 procesore....
A i grafike su sve brže tako da i nema svrhe kada jeda praistorijska 7950 daje ~55 sol-a, a r7 370 (aka 7850) skoro 40 sol-a....

Poslednja izmena:
Pa eto taj i5 3330 sto si naveo na primer daje svega 15 sola a vuce oko 70-80W. Ne znam koliko je to isplativo iskreno s obzirom da grafike vec dostizu 100 sola..

nisam znao da cpu toliko trosi dok "rudari"..

onda je drugo pitanje u opticaju..jel vredi menjate x1 i x2 celerone za i5 2xxx/3xxx da bi grafike bolje radile? tj da cpu i5 ne rudari a da samo grafike rudare? Ili bolje ostajati na ovim celeronima koje imam(na dva celerona tacnije)

Poslednja izmena:
nema razlike možeš da zadržiš celerone, ali ako pređeš na neki drugi algo i pojavi se neki novi cpu coin to može da bude korisno...

jasno.tako sam nesto i ja razmisljao jedino sto nisam znao da je tolika potrosnja cpu(pa sam pogresno mislio da mogu da se vremenom isplate i sa kopanjem zec-a)..

mozda cu preci na i5 2400 umesto celerona jer je cpu bas jeftin...a kapiram da ako cpu ne rudari ne trosi mnogo vise od celerona i da je to isplativa "pomoc" grafikama sa jacim cpu za zec-a...+eventualno neki cpu novcic ako se pojavi...

ako nekopaš odnosno cpu je neopterećen mislim da je potrošnja tu negde kao cely...

Nazad
Vrh Dno