Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Jedno pocetnicko pitanje, ili ja ne koristim ove bitcoin calculatore kako treba ili nesto ne razumem. Po raznim calculatorima na netu ako imam na primer 5 x rx480 (sto daje nekih 150mhs) ja ne mogu zaraditi ni priblizno jedan bitcoin za celu godinu? Jel ja nesto pogresno racunam ili sta? A ako je tako pa cemu poenta mining sa obicnim kucnim komjuterima i grafickim?

I jel bih mogao da koristim komp, tj ovu integralu sa ploce dok ove kopaju?
Neces moci da koristis komp preko integrisane jer se preporucuje da je deinstaliras preko DDU da ne dolazilo do konflikta drajvera tj. da bi miner video RX karte.Nakon toga mozes da pustis miner i koristis komp ali se ne preporucuje ja sam koristio tako par dana dok mi mije stigla ploca pa je znao miner da zabode.

Neces sa karticama da kopas Bitcoin vec Ethereum ili sta vec,otkucaj Ethereum calculator.I to sto ti kalkulator izracuna danas nece tako biti za nedelju dana ili za mesec,menja se diff a i cena.

jakad sam usao za novu godinu 2013na2014 kopalo se sa 1x5870(referentna jos u zivotu) 12 dolara na dan,i onda padanje do neisplativosti

Al' to niko ne moze da predvidi ili zna 100%. Tako se pricalo i u aprilu, kao ko hoce da udje da bolje da saceka HF u junu, pa eventualno posle toga. Ja da sam usao u aprilu do sad bih isplatio ovaj rig koji mi sad kopa. Doduse, kopao bih sa 380-kama umesto 470-kama, al opet.

Tako da...nikad se ne zna, mozda ETH skoci na 20-30 USD posle ovog HF a mozda ode i u kanal.

i ja to ne razumem pa sto ste uopste pocinjali da kopate ako mislite da nece biti isplativo? sa rx serijom je dosta isplatljivije jer bacaju nenormalno planiram da uzmem jos jednu ali rx 480 ali me brine da li ce izdrzati napajanje 1x 280x 1x 470 1x 480 napajanje od 750w gold?

i ja to ne razumem pa sto ste uopste pocinjali da kopate ako mislite da nece biti isplativo? sa rx serijom je dosta isplatljivije jer bacaju nenormalno planiram da uzmem jos jednu ali rx 480 ali me brine da li ce izdrzati napajanje 1x 280x 1x 470 1x 480 napajanje od 750w gold?

gura to ako je undervolt

Proveri koliko ti trenutno trosi konfiguracija i da li se greje napajanje i konektori,ipak 280 vise trosi,da ne bude knap.

Pazi ovako, imas racunar koji ti daje recimo 100mhs, cena koina je 10$, i ti zaradis 100$ mesecno.
Vrednost koina poraste na 20$, ti si srecan jer mislis da ces kopati vise i zaraditi vise, ali posto raste i broj kopaca, samim tim i diff mreze, ti ces sa tvoji 100mhs iskopati MANJE nego ranije, i opet ces biti na oko 100$ mesecno, dzaba skok vrednosti koina.
Sve ovo kontrolisu veliki, mi treba da smo srecni sto nam curka i ovo malo :D

Pazi ovako, imas racunar koji ti daje recimo 100mhs, cena koina je 10$, i ti zaradis 100$ mesecno.
Vrednost koina poraste na 20$, ti si srecan jer mislis da ces kopati vise i zaraditi vise, ali posto raste i broj kopaca, samim tim i diff mreze, ti ces sa tvoji 100mhs iskopati MANJE nego ranije, i opet ces biti na oko 100$ mesecno, dzaba skok vrednosti koina.
Sve ovo kontrolisu veliki, mi treba da smo srecni sto nam curka i ovo malo :D

bas tako.

Po meni je bolje da uzmes 470 nego 480. 470 je manji potrosac, a baca malo manje od 470. Imam referentnu 480 i Safirku 470, obe od 8 GB. Prva baca 29.3, druga 28.5. Mogao bih da nategnem ovu 480 jos malo, al nemam srca :)

Po meni je bolje da uzmes 470 nego 480. 470 je manji potrosac, a baca malo manje od 470. Imam referentnu 480 i Safirku 470, obe od 8 GB. Prva baca 29.3, druga 28.5. Mogao bih da nategnem ovu 480 jos malo, al nemam srca :)

ja ne placam struju tako da moze da vuce i 1kw :D uh ja imam srca da ih natezem maksimalno dok se ne isplate a kad se isplate onda cu ih malo spustiti mada ova rx 470 i ne pali ventilatore a 280x ide do 50c max jer je u toj sobi gde je rig 15c max temp a nekad se spusti i do 2-3c :) a rx 480 msm da moze i do 34mh kad se nategne max.

Može i 4gb,meni sa 4gb radi bez problema

Послато са 6039Y уз помоћ Тапатока

mozes i 775 plocu dual core procesor celeron i 4gb ram-a mada moze i sa 2gb ako koristis claymore samo podesis virtualnu memoriju na 16gb

Hocemo svakih par strana postavljati ista pitanja i davati iste odgovore?

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Ja vise na pitanja takvog tipa ne odgovaram, previse je svakom ponaosob pisati sta da kupi ...

niko nece niti zeli da cita samo daj sad i odmah i kad kazes ma sto ja SVE znam najbolje, e to tako NE ide i nemojte se cuditi sto stari clanovi se ne ukljucuju u diskusiju, jer je ovo postalo kao pijaca

Ne znam koja ima dual bios :)

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno