Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Pozdrav!
Pre neki dan sam uzeo ploču sa 6 PCI-e slotova a da je srednje jačine, kako bih na njoj mogao da koristim zahtevnije programe (npr. simulatori za Android, itd.) Uzeo sam GA-990FX-GAMING sa procesorom AMD 8320FX black edition. Još čekam da mi stignu nove kartice (6x MSI 470 4Gb), a u međuvremenu sam probao sa korišćenim (koje su dobro radile) 2x R380. Stavio sam novu instalaciju Windows 10, instalirao drajvere za grafičku 15.12, afterburner, AIDA64 extreme i još neke programčiće.
Jedna kartica mi je uključena u prvi x16 slot direktno na ploču a druga ekstenderom na prvi x1 slot. Jedino tako sam uspeo da mi se pokrene sistem i da mi vidi obe kartice. Problem je sada što kad god pokrenem bilo koji miner uvek mi se crash-uje posle 3 sekunde.
Interesuje me: da li je neko imao iskustva sa ovom pločom i da li zna da li je ona pogodna za rudarenje. Znam da je malo kasno da se za to raspitujem, ali eto - na greškama se uči.

Stavi lepo win 8.1 ili win 7 pa probaj mining...
Preko kog programa si pokusao da rudaris Claymore ili nekog drugog?

Ja konacno poceo pustati u rad svoje Sapphire Nitro RX480 8 GB. Dosle su sa Samsung memorijom. Iz kutije bez ikakvog klokovanja 24-25 Mhs, a uz modovanje biosa i mali OC 29-30 Mhs. Za ETH + SC sam morao malo spustiti memory clock kako bih dobio stabilnost. Za sad ide 27.7 Mhs ETH + 552 Mhs SC.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ja konacno poceo pustati u rad svoje Sapphire Nitro RX480 8 GB. Dosle su sa Samsung memorijom. Iz kutije bez ikakvog klokovanja 24-25 Mhs, a uz modovanje biosa i mali OC 29-30 Mhs. Za ETH + SC sam morao malo spustiti memory clock kako bih dobio stabilnost. Za sad ide 27.7 Mhs ETH + 552 Mhs SC.

spustaj dcr, mora to mbogo vise tipa 30mhs +400mhs sia. koji si strap stavio?

Pretpostavljam da pitas za timing strap vezano za edit BIOS-a. Isao je 1750 timing u 2000.

ja sam stavio tajminge od 1500 pocinju sa 777 u sve kolone navise, i skocio hash sa 20.3 na 24.5mhs strix 4gb 470ka
al mi nije jasno da pomeranjem klokova u asus tweak 1.3.3.2 koje ocitava gpuz nista nedobijam ni vise ni manje,ab kad idem na chek update kaze najnoviji je a neocitava 470ku dobro,vidi samo mem klok,cak ni temp nema, win8.1/64 ati 16.9.2

Jedna mi je 480 aktivna posto konstrukciju riga nisam jos zavrsio. Sto se tice klokovanja, koristio sam AMD WattMan koji mi je radio stabilno do 2090 za memory clock, sve preko pucala masina. Sa sapphire trixx memorija bez problema na 2160 i uglavnom svaka izmjena se odrazava na hash, samo maticna ploca mi zadaje ogromne probleme sa wireless-om tj. wireless USB adapterom pa me je taj problem odvukao sa testiranja grafike. Konekcija baguje, paketi se gube, limitirana konekcija...testirao na windows-u 8.1 i windows-u 10, drugi drajveri, probao i drugi USB wireless adapter i nista. Moje misljenje ili usb portovi na ploci ili neka vrsta konflikta cijele masine sa wireless ruterom. Nastavljam testiranje poslije 17h.

Sto se tice problema sa WiFi mrezom,pokusaj ruter da podesis da signal emituje na 1,6 ili 11 kanalu pa se onda povezi na mrezu,ako ne dobija mrezne parametre(ip,gw,dns) unesi ih rucno u wifi konekciji tako ces zaobici problem limitirane konekcije.

Postovanje ekipi sa foruma
Da li moze mala pomoc,predlog za maticnu plocu samo da nije asrock H81 pro BTC (nemogu nigde da nadjem)
Hvala unapred
pozdrav

da, ako treba povecaj malo i power limit, davace ti 29,3 minimum

Kopirao sam 1500 strap na pozicije 1625, 1750 i 2000 ali puca rig kad je memory clock na 2100. Power limit sam dizao do 10%. Modovao sam BIOS opet samo sam ova put 1625 sprat kopirao na ostale pozicije, memory clock 2100 i dobio sam 29.6 Mhs ETH. Sto se tice ETH+SC hash rate se krece od 28.2 - 29.2 Mhs ETH i 425 Mhs SC.

Sto se tice problema sa WiFi mrezom,pokusaj ruter da podesis da signal emituje na 1,6 ili 11 kanalu pa se onda povezi na mrezu,ako ne dobija mrezne parametre(ip,gw,dns) unesi ih rucno u wifi konekciji tako ces zaobici problem limitirane konekcije.
Na ruteru je DHCP i rig dobije adrese, logujem se na ruter i vidim da ga je uhvatio, radi minut, nekad se potrefi par minuta i vise i onda zabode konekcija ili se pojavi da je limited. Probao sam i zakucati adrese ali nista. U slucaju da radi, ping je nesto veci i nestabilniji, od 50 ms do 200/300 ms, upload radi po deklarisanoj vrijednosti od provajdera, a download 60-70% ispod deklarisane. Ruter je na kanalu 11, prebacio sam da radi u modu 11n only, probao razlicite USB wireless adaptere, mijenjao firmware na ruteru i stvarno ne znam sta nisam, ali vrag mi nije dao mira dok nisam wireless adapter iskljucio iz USB porta na ploci i ponovo ga prikljucio ali preko produznog USB kabla. U tom slucaju radi bez greske, a jesam li ga ukljucio direktno u port nema boga da radi bez problema [emoji15] [emoji15] . Testirao 50-60 puta i ni u jednom slucaju nije omanulo [emoji53]

jesi li merio potrosnju?
Jedna kartica cirka 125-135W ETH, a ETH+SC 155-165W.

Edit: malo sam se izgleda preracunao. Nisam ni primjetio da novi GPU-Z ima prikaz potrosnje graficke kartice. ETH+SC = 146W

Poslednja izmena:
Predlog je koju nadjes na stanju.

Nego koja ti je ploca?

Послато са SM-T210 уз помоћ Тапатока

Ok... sredio sam - sada radi na dve kartice. Bio je problem što nisam štiklirao dva check box-a u afterburneru.
Stigle su mi juče sve kartice pa ću da vidim da li će isto da radi sve bez problema i na svim slotovima

Vrh Dno