Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

a mi smo za 300 evra sklopili solarne ploce i sve ostalo za offgrid,al to pravi struju za samo jednu 750ti,al imamo prostora za manevar

Znaci 2 karte se ne isplate nikako?
Ja sam kupio 2xR9 380 pre tri meseca,u sustini sam zadovoljan jer sam dosta toga naucio,sobzirom da nista nisam znao o kriptovalutama.Sa druge strane se bojim jer je dif porastao a i cena ide dole,tako da isplativost trenutno i pre 3 meseca ne moze da se uporedi,ako ovog meseca izadjem sa 65€ bicu srecan.

proradilo u novijem nekom majneru,u clay6.0 nije htelo i dalje se spucavao,
jos jednom hvala vladanr :)

Ja sam kupio 2xR9 380 pre tri meseca,u sustini sam zadovoljan jer sam dosta toga naucio,sobzirom da nista nisam znao o kriptovalutama.Sa druge strane se bojim jer je dif porastao a i cena ide dole,tako da isplativost trenutno i pre 3 meseca ne moze da se uporedi,ako ovog meseca izadjem sa 65€ bicu srecan.

Koliko si imao pre 3 meseca?

Placam samo net,struju ne placam jer imam neko umanjenje,a i dve kartre ne potrose vise od 1000 din,bar ja tako mislim.Nadam se da ce ostati 50€,dosta zavisi od toga po kojoj ceni prodas i da li ces da trgujes na berzi,ko zna da kocka moze da zaradi mnogo vise.

Meni su svi pricali da je tesko krenuti sa 2 kartice bas zbog roka isplate ,sto jeste tesko,trenutno je jos teze.Ali ja uzeo 2 karte,za toliko sam imao i krenuo polako.Sad bi bez razmisljanja kupio jos 2 RX ali ima druge troskove.
Edit:
U prethodnom postu sam naveo da placam struju,cisto da bi znao koliki su troskovi.Kada bi dokupio jos kartica morao bi da placam

Poslednja izmena:
Mislim da je dobro da se krene sa RX serijom jer u slucaju da se vise ne isplati karte su bukvalno nove i mogu lako da se prodaju.

Pa nije samo to u pitanju trose daleko manje struje i manje se greju...
A rudarenje nikad nece da prestane ako jedan novcic propadne toliko da ni 4 riga nisu dovoljna za zaradu na primer pojavice se neki drugi novcic koji ce se kopati sve je to jedan krug Amd-u se isplati sto im rudari kupuju kartice nama se isplati sto zaradjujemo novac,elektrodistribuciji se isplati jer se trosi vise struja,na kraju isplati se internet provajderima jer bez neta nema kopanja....

Znaci ovaj moj chiftec cft750w bi mogao da gura 3 grafe 470?

Bez problema. 3 kom trose do 500w ceo rig

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

i kad dodje nesto zahtevnije lepo spalis ceo komp ako ne znas da undervoltujes i grafa vise malo povuce

Problem je sto njegovo napajanje ima 3 12v grane svaka daje po 18 ampera...Tako da je malo rizicno da stavi 3 grafe...Radice sve to ne kazem da nece samo je pitanje koliko ce tako da izdrzi napajanje sa tim grafickama a treba da radi 24h dnevno...

nego sa koliko grafika rx470 moze da se greje stan?, jel se greje neko

Pozdrav!
Pre neki dan sam uzeo ploču sa 6 PCI-e slotova a da je srednje jačine, kako bih na njoj mogao da koristim zahtevnije programe (npr. simulatori za Android, itd.) Uzeo sam GA-990FX-GAMING sa procesorom AMD 8320FX black edition. Još čekam da mi stignu nove kartice (6x MSI 470 4Gb), a u međuvremenu sam probao sa korišćenim (koje su dobro radile) 2x R380. Stavio sam novu instalaciju Windows 10, instalirao drajvere za grafičku 15.12, afterburner, AIDA64 extreme i još neke programčiće.
Jedna kartica mi je uključena u prvi x16 slot direktno na ploču a druga ekstenderom na prvi x1 slot. Jedino tako sam uspeo da mi se pokrene sistem i da mi vidi obe kartice. Problem je sada što kad god pokrenem bilo koji miner uvek mi se crash-uje posle 3 sekunde.
Interesuje me: da li je neko imao iskustva sa ovom pločom i da li zna da li je ona pogodna za rudarenje. Znam da je malo kasno da se za to raspitujem, ali eto - na greškama se uči.

Vrh Dno