Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

moze da uzme intelovu plocu sa integrisanom grafikom, ali ako je koristi za kopanje imace problema sa njom jer ce drajveri da brljave i sanse su 50-50 da radi ili ne radi,
jedino da nadje neku amd ali koliko sam gledao ploce su skuplje oko 8-9k din, sa integrisanom grafikom,
jos jedno resenje je da kupui neku slabiju-jeftiniju graficku i koristi je kao primarnu

Meni integruse intel rade super, nema problema jedino sto nemozes da u cgmineru nadgledas temperature i malo je smor prebacivati hdmi kabal da nastelujes napone, to je sve

Da, meni je primarna 7660D, dok 7850 koristim samo za kopanje. Čak i vozim F1 2012 na 7660D, dok kopam preko 7850. :D

Ja imam Asus m4a89gtdpro ima integrisanu grafu 4290 ali je problem sto su za nju drajveri legacy tj stari drajver i nece da radi u paru sa 7970 i 7790 koje rade sa 13.4 drajverima tako da je i tu sansa fifty fifty :)

Poz. Imam jedno pitanje. Dosao je konacno i taj trenutak da uzmem jos jednu grafiku za mining. Za sad imam jednu MSI 7950 tf3 i jednu 6870. Planiram da uzmem jos jednu 7950. Koju biste mi preporucili ?

Poslednja izmena:
Uzeo sam danas msi r7950 twin frozr. Na difolt klokovima mi daje 587khasha i temperaturu od 70c. Sad mi malo frka jer mi je vrm1 temp 80c, a vrm2 75c. Da li je to mnogo? I da li postoje neka podesavajna da mi temperature ostanu ovolke na ovoj vrucini, a da izvucem neki khash vise.

Mislim da ne. Za def, to je odlican hash iskreno da ti kazem. Jel ti otkljucana karta? Mozes da probas malo da spustis napon da bi se manje grejala.

Napon mogu da menjam u saphire trixxx-u, ako na to mislis.

Koliki napon da stavim?

Poslednja izmena od urednika:
To moras ti da probas, otkud znamo takva ti je karta. Smanjis malo pa pustis da radi. Posle toga smanjis jos malo. Ako prestane da kopa, pukne driver i sl. onda dignes malo da nadjes stabilne vrednosti. Snaci ces se, samo polako, treba malo vremena za to.

Hvala. E sad kartica je boost edition pa su klokovi 960/1250 mozda to i nisu default, jer na drugim karticama vidim idu oko 800-850mhz.

Smanjio VDDC sa 1180 na 1100 i odmah pala temperatura za tri stepena.

I to ti je previsok napon, max 1.05v na tom kloku. Al ja bi probao 1.03v dal može stabilno da sam na tvom mestu...

Probaj kao sto ti je DADE naveo i ne pisi post za postom vec koristi dugme EDIT ili Promeni poruku

Probao sam na 1.03 radi odlicno i smanjio sam intenzitet sa 20 na 19 i sad imam 65c i 583khasha iako je u sobi oko 30c. Temperature na vrm1 75c a na vrm2 74c. A zimi cu da gejem sobu sa njom.:)

Eto vidi, uvek moze malo bolje ;) Na koliko posto ti se vrti to cudo?
BTW, ja sam se zimuo ogrejao lepo s dve karte. Nisam grejanje upalio uopste

47%, a za grejanje imam jos 3x7790 na istoj masini. A teperatura je isla i do 80c kad sam je stavio da bude zadnja u nizu. Onda je prebaci na prvo mesto i pade na 70c, e sad 7790 koja je iza nje je otisla sa 62 na 68c, ali ko je j... kad nece da daje bar 300khasha kao sto daje preko 300mhasha.

Drugari jel mogu na obične 1x na 16x extender-e da dodam/zalemim molex na prvom pinu sa ove strane jer mi dosta slabije rade 5850 nego kada su u 16x slotu na ploči, ovako na adapteru jedva prelaze 800MHz za GPU dok na ploči ide i preko 950MHz. Nekako sam ih uskladio da rade na 830MHz ali nije to to...
BTW MB LGA1155 iZ68 MSI Z68A-G43 (G3) ploča koju sam kupio iako ima 2x 1 PCI-E slot ovaj prvi do CPU-a uopšte neradi pokušaću da ga prespojim žičicom po nekom uputstvu koje sam našao na netu.

Evo i par sličica:

Pogledajte prilog 120505 Pogledajte prilog 120506 Pogledajte prilog 120507 Pogledajte prilog 120508

Pogledajte prilog 120509

Naravno da mozes da zalemis ali pazi da je syebes nesto.
Mislim da ti karte trose mnogo struje i nisam previse siguran koliko zelis da vuku struju sa tog molex-a. 350Khash-a je skroz korektno za ove vrucine. Visi prvo koliko ce ti znaciti to cimanje za 50KHasha po karti?
Jel ti to Raidmax?

Da to je Raidmax modularni od 1KW gold 80+, jedva je mlak (strana do CPU) na 3x5850 i to uopste neubrzava ventilator, planirao sam 4 kom ali u jednom slotu neradi grafika preko adaptera (neprepoznaje ploca), pa sam na mojoj ubogoj Asus FM2 A55 ploci nagurao jos 2 grafike. Mining sa 5800k jako lepo radi APU je totalno nezavistan od rudarenja tako da mi i igrice isto rade kao i pre.

Poslednja izmena:
Imam jedan problem. Mašina mi je do juče potpuno normalno radila, ali preko noći se isključila i nisam mogao da je uključim uopšte dok nisam iskjučio napajanje na prekidač na nekih 30sec pa ponovo uključio. Pokrenem Cgminer, krene da radi, izvadim monitor i ugasi se komp. Opet ista procedura kod paljenja, pokrenem Cgminer, krene da radi i ugasi se posle 10min. Tako jedno 3 puta, sad je isključena mašina, pa da pitam da li je neko imao sličnih problema i da li ima neko da da neki savet šta da radim? Napone nisam dirao, fabrički su, draveri su 13.1

Proveri ti memoriju, tj. takt memorije na tim kartama. Spusti ga malkice dole. Takodje pogledaj GPU do koliko dodje temperatura. Iskljuci ako imas u CGMINERU podesavanje za gasenje na odredjenoj temperaturi. Mozda ima to pa ti zato gasi.

Koje su karte u pitanju, na kojim klokovima i koje je napajanje? Imam utisak da se pali neka zastita na napajanju.

Ako ti je CM napajanje verovatno se ono gasi samo od sebe zato sto mu je toplo u prostoriji.
Imam ja par komada, sve sam ih morao premestati tamo gde nije velika sobna temperatura.

napajanje je Cooler Master 750W, temperature su bile oko 84C na ovoj vrucini, takt je bio 1044/1500 Asus, 1020/1250 Msi, (znam da je mnogo, ali nisam bio kod masine mesec dana) klokovi fabricki, sad cu da pokusam da radi neko vreme bez kopanja, pa posle na 925/1000. Nije podesena temperatura u Cgmineru. U prostoriji je bilo dosta toplo, ali bilo je toplo i ranije. Hvala puno, javljam se kroz sat, da kaze sta se desava...

Dzaba ti sve, kao sto rekoh problem je u napajanju, ne trpi veliku sobnu temperatu...
Premesti ga negde gde je hladnije, ne pomaze njemu da ga rasteretis ono ima blokadu od spoljne temperature.
EDIT: to sto je bilo toplije i ranije nema veze. Ja imam 5 koamda tih CM od 700 i 750 i sva su uglavnom pocrkala, prvo se tako gase, a kad ih stavis na ladno onda nakon mesec dva skroz crknu.

Probaj da ostavis samo jednu graficku ako radi normalno, znaci da je pocelo da umire napajanje ili se pregreva kao sto su ti rekli.

radi pola sata bez prekida na 925/1000, baca 645Kh/s, fabricki klok, temperatura 77C

100% je napajanje. Odmah sam na to posumnjao cim mora napajanje na prekidac. To samo znaci da mora da se resetuje zastita. Probaj ali odmah sam ti rekao sta je.
Pretpostavljam da ne mozes da spustis napon malo?
Ako se ne varam Asus7970 ima zakljucan napon i trosu sumanuto struju i samim tim opterecuje napajanje. Ako je toliko optereceno kao sto mislim onda nije ni cudo sto se greje toliko i gasi. Ja imam GX750 i vreo je sa 2 undevoltovane karte, mogu da zamislim tek sa 2x7970 kako radi :(

Nazad
Vrh Dno