Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

-I 13 -w 256 --gpu-threads 2 --gpu-engine 1044 --gpu-memclock 1500 --gpu-fan 58 --shaders 2048 --thread-concurrency 8192 --lookup-gap 2 --queue 0 --gpu-powertune -20

737Kh/s Efektivno. Mada sve preko 700Kh/s za 280X kartice mislim da je ok.. Jos kad im se "sredi" napon i da se utegnu sa sto manjim klokovima, to je najbolje...

Ja na tim podesavanjima dobijam 720 khsa. To je valjda ok.

@Error hvala na config fajlu,ali ne bih toliko da natezem grafiku :D

Ja moju Sapphire 7870 ghz edition isto ne mogu da nateram da radi preko TC 8192. Cim povecam TC ili intensity preko 12 javlja mi se HW.

Trenutna podesavanja 1000/1200 napon 1100. Sa ovim podesavanjima dobijam do 330 KH/s. Probao sa razlicite varijacije ali nista preko ovoga ne mogu da izvucem.

Vezano za dva napajanja...
Imas nekoliko varijanti:
1, ona najprostija: spoji zelenu i crnu zicu , odmah pored zelene, i pali / gasi sekundarno napajanje na prekidac, posto verovatno i ne gasimo masine bas cesto to moze i da pije vodu bez problema
2, nabavis taj pomenuti adapter koji iz 24pin konektora vuce te dve zice u sekundarno napajanje i radi isti posao kao i varijanta broj 1, sem sto gasi sekundarno zajedno sa primarnim.
3, baci oko na zvrcku koja se zove add2psu kupi ili napravi :) ima 3 dela i 4 zice :) ako imas potrebne delove, a nije ih nimalo tesko naci :) izlemi to i vozi, izgleda ruzno ali radi kao sat :)

princip je prost: sa primarnog napajanja vuces 12v iz molexa koji pali relej i zatim relej na svoja druga 2 kontakta spaja pomenutu crnu i zelenu zicu na sekundarnom napajanju. Kad se restartuje /gasi cela masina, ploca gasi primarno napajanje, samim tim i molex gubi stuju, prkida relej koji prekida zelenu i crnu zicu i gasi sekundarno napajanje :)

setili se ljudi, a prosto da prostije ne moze...
I to sljaka nekih 2000 %

BTW, imam 2 seasonica po 750w i homemade add2psu.... i ne, necu da kacim slike svog idejnog resenja, zvanog:
24pinac_i_relej_na_molex_pa_sve_to_zatopi_vrelom_plastikom.exe

Ako neko hoce da se igra, tu sam za savet :)

edit: pominje se da oba budu na istoj fazi/produznom, uzemljenju i sl... meni idu na produzni koji je u UPS i to je to... tako da za taj deo nisam siguran bas da li mora ili je pozeljno ili nema veze ....

Poslednja izmena:
Meni se normalno gasi i drugo napajanje kad gasim celu masinu i naravno da su na istom produznom, da ne daj boze crkne osigurac, mada ne verujem da bi se i onda desilo nesto strasno...

sta se desava ako kojim slucajem drugo napajanje zakaze?

pa nedajboze da saznam, ali mislim da ce samo te grafike ostati bez struje, sto generalno i valjda i nije nista strasno...

Pretpostavljam da bi se desilo isto sto se desi kad ne spojis dodatno napajanje na kartu dobijes poruku da spojis dodatno napajanje :D
Ja sam skoro zaboravio da spojim 6pin konektor i kad sam upalio komp izbacilo mi je power error crvenim slovima na monitoru.

nista se ne desava, ja sam prvo imao zakaceno neko staro od 450w na 7850 i kad sam kupio r9 280x, da bi rastertio vise glavno napajanje na to od 450w sam nakacio na jednu 7950 i samo je na njoj vent poceo da duva ko nenormalan kad sam je pustio da kopa. Kad sam ga restartovao graficka nije davala znake zivota, promenio sam napajanje, stavio ovo od 550w i sad radi normalno.
Pogledajte prilog 134082
Pogledajte prilog 134083
Hteo sam da pokazem kako to izgleda, ali se nista ne vidi jer sam ulepio selotejpom, primitivno, ali bitno da masina kaze ping :)

Poslednja izmena:
E. hvala puno ljudi, pocev od @acaudinese pa ma dole!
Sada da rezimiramo na kraju... Znaci...
1. kupite, kao i ja sto cu kupiti 2 x 750W i ne brinite za 3 ili 4 kartice (naravno zavisi koje).
2. Dalje, imate opcije sto je @boki rekao sa povezivanjem na relej, ako ne onda JOS prostija opcija "zelena_crna" I PALI!
Jeftino i korisno!
3. I na kraju, slozio bi se sa stavkom da trebaju da idu oba na istu fazu (sto je sigurno- sigurno, kada nestane faza gase se oba, ceo rig i kraj.)

Pošto je nestašica, moraću da se zadovoljim sa dve nove Vapor 280X. Sreća pa lepa i cena: 33000 din.

Vapor_280x.jpg

Jel si kupio u prodavnici ili preko po toj ceni? ja sam krajem januare za Sapphire dualX placao 37.000 u Win winu.....

Preko veze u jednoj veleprodaji.

Khm da nije to veleprodaja Ložana :d

Ima karti kod uvoznika, samo ne daju! ;)

Meni su stigle saphire dual x iz Alti, to ti je u stvari win win.cena 40000k po glavi stanovnika!, :smash: Ali pita te covek "hoces neces, ima ko hoce"!

Ima karti kod uvoznika, samo ne daju! ;)
Super neka drze za sebe pa kad ovo pukne imace da ih bacaju u kantu..kupio pre 10 dana u win winu napajanje ..otvorim i vidim nema celofan tj korisceno..nisam hteo da cujem ili da mi vrate pare ili da mi zamene ..kao nemaju drugo tralala ja se tu derem i ova sto radi ode u magacin i donese mi drugo i naravno imalo celofan.
A to sto oni izmisljaju nema ..ima gde hoces van srbije

Ja sam pre 10 ak dana uzeo gigabyte maticnu plocu za rig u Emmiju. Plocu sam dobio u kutiji od nekog sasvim drugog modela ploce, kao dobijaju ih u bulk pakovanju pa ih ubacuju u kutije koje imaju viska....

To jeste tako, kad je bulk u pitanju. Ista pričao kao sa Asus H61 pločama.

Sledeći put uključi snimanje na mobilnom. U slučaju da imaš reklamaciju na proizvod a oni te otkače ti im zapreti inspekcijom i pokažeš im snimak. Videćeš kako su kulturni i predusretljivi i sve će ti dati u original zapakovanom stanju :-devil-:.

Normalno se dobije garancija 3 god, prekucava se serijski broj sa ploce, jer je na kutiji naravno drugi SN :).

aaaaa? da li je to dobro vidim?
daju ti novu plochu kao u kutiji od druge i 3g garancija?

:D Kakve kombinacije, nevera... Ubuduce, sve sto kupim otvaram u prodavnici na licu mesta proveravam i onda dajem novce.

@Demios Pa da, povecavaju profit, salju karte u bulk pakovanju pa ih pakuju u kutije koje im se nadju, potraznja je velika pa im se moze. Takodje drugu MSI plocu sto sam kupio sam dobio u obicnoj braon kartonskoj kutiji, neka socijala. Jednobojna stampa.

Inace 2 puta mi se zakucala masina sa 7950 kartama za 2 dana, od kad koristim onaj novi config sto kod tebe normalno radi 950/1350. Jutros gledam komp skroz stao. Mozda ima veze i sa hladnocom, drzim rigove u zastakljenoj terasi, tamo je oko 0C trenutno. Mada rigovi fino zagreju pa je temperatura nesto veca.

Poslednja izmena:
Ma jok nece im biti nista samo ce kondenz da ih dotuce .

Nazad
Vrh Dno