Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

1) prodaš šta god kopaš za bitcoin, bitcoin pošalješ na bitstamp, prodaš za dolare pa pošalješ u banku
2) dogovoriš ovde sa nekim da mu direktno prodaš BTC LTC dolare na berzi itd...

Hvala ti na odgovoru. :)

što učiniti kad reklamiraš karticu koja u biti radi, a prodavač zna da ti je prodao za majning i da si je za majning platio, ali kartica, znate, radi, i nemamo običaj bla bla bla... ???

nisi čuo za ljude sa specijalnim primercima vapor x kartica? rade, al neće da budu rudari... one bi se igrale samo izgleda, valjda im je vruće kad rudare, pa blesave. uzet će je ljudi nazad jer su normalni i dat će proverenu koja nema problema u rudniku.
inače ako ima još koji sretnik sa vapor x karticom koja ne kopa ni 700 nego se ruši pa kopa 450-500, pa umre, pa svašta nešto, neće mu pomoći ni bios 039 , ni kupaonski ventilator , ni ništa! druga je ok, i druga ok radi i sa biosom 041. 720+ na razumnim temperaturama.

Ja ostavio r9 280x na 1080/1500 i samo joj podigo vddc sa 1100 na 1112 i sad mi daje 729khasha i za sada ne pucaju drajveri, podigo vent na 50% i temp. je sad 69c a vrm1 80c.

Ljudi, zao mi je sto upadam ovako s pitanjem, ali... :D
Da li smem da povezem dva napajanja na jedan rig od 3 kartice, zato sto su jaca preskupa, em ih nema.... ali vise ovo drugo.
Konkretno, da li smem jedno psu na 2 gpu a jedno na 1 gpu i ostalo... npr PSU su 2x750w???
Znam da se negde raspravljalo o tome ali ne znam da li to smem da uradim?

koja su ostala podesavanja TC ? I ? za ovu 280?

Znam da su pominjali neke razlike potencijala itd itd... Pa povezivanje zelena na zelenu (power on), crna na crnu (ground)... da li smem to da uradim? Naravno dva ista napajanja, iste marke iste jacine...

Ja sam povezao dva jedno od 750w i jedno od 550w. Ovo od 750w tera plocu, 7850, 7950 i r9 280x, a ovo od 550w tera jos jednu 7950. Prevezes zelenu sa jednog na zelenu sa drugog i crnu pored nje sa istom na drugom napajanju, crne prema sredini.

nisi čuo za ljude sa specijalnim primercima vapor x kartica? rade, al neće da budu rudari... one bi se igrale samo izgleda, valjda im je vruće kad rudare, pa blesave. uzet će je ljudi nazad jer su normalni i dat će proverenu koja nema problema u rudniku.
inače ako ima još koji sretnik sa vapor x karticom koja ne kopa ni 700 nego se ruši pa kopa 450-500, pa umre, pa svašta nešto, neće mu pomoći ni bios 039 , ni kupaonski ventilator , ni ništa! druga je ok, i druga ok radi i sa biosom 041. 720+ na razumnim temperaturama.

Jel Vapor-x 7970 6G imao takvu nije radila ni dan,ni sliku nije bacala kazu fabricka greska,vratio sad cekam r9 280x

1) prodaš šta god kopaš za bitcoin, bitcoin pošalješ na bitstamp, prodaš za dolare pa pošalješ u banku

a zasto da zameni za dolare, kad je lakse za evre, jer ovde u bankama vezuju za evre devizne racune, te mu nece racunati 3% provizije za menjanje dolara u evre?

zasto bas za btc, a ne ltc?

kolku proviziju uzima bitstamp, 6%?

Koristite li ovo?
Ako neko ima volje na PM da mi objasni kako se ovo "pusta u rad" :)

Koristim ja cisto za malo lakse pracenje kopanja, povremeno. Radi vec nedelju dana sa njim i sve je ok. Prosto je.

U Miner Path uneses putanju .bat fajla za novcic koji kopas, recimo Litecoin profil - Litecoin .bat fajl i sacuvas taj profil.. I tako za bilo koji novcic... I kad startujes samo pokrenes CGWatcher i kliknes start i sve krece najnormalnije... Ali posto vec neces da koristis nema veze :D

kolku proviziju uzima bitstamp, 6%?
International withdrawals are charged with 0.09% fee, minimum fee is $15.00. Minimum amount for international withdrawal is $50.00.

Poslednja izmena:
koliko ja vidim malim rudarima je bitstamp bolji jer na btc-e je minimum povlačenje 1000$, koliko im treba da verificiraju acc? I jel zayebavaju ko onaj okpay?

International withdrawals are charged with 0.09% fee, minimum fee is $15.00. Minimum amount for international withdrawal is $50.00.

malo je zbunjujuce, jel to znaci da ti svakako naplate bar 15$ + 0.09% fee, i ako je tako, od cega zavisi kolki je fee?

Minimalna je 15$, a za vece sume uvek je 0.09%, dakle ne sabira se .. Neka me ispravi neko ako gresim.

onda se to isplati samo za vece sume, ne za nekog koji oce rednovno ili bar na mesecnom nivou da dize lovu...
msm ako kopa sa jednom grafickom i ne sve vreme, kao ja :D

skrill uzima 12%, sve skupo ***... jedina opcija koja preostaje jeste prodati ovde fizickom licu...

Trazim idealan config za svoje sapphire dualX R9 280x karte, pa bi pomoc dobro dosla. Kopam preko smos linuxa, trenutni setup mi je 1050/1500, int 20, tc 24687, shaders 2048, ovako dobijam oko 700-710khsa,temperature su ok, oko 70C. Pokusao sam sa standardnim config-om koji daje 750 khsa int 13,tc 8192,gpu2, medjutim ovako dobijam 600 khsa.
Dakle treba mi neki config sa kojim bi dobijao od 700-750khsa, moze i powersaver varijanta. Svi predlozi dobrodosli :D.

ovako je kod mene na safirkama dualima:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
--lookup-gap 2,2 --thread-concurrency 11200,11200 -g 2 -I 13,13 -w 256,256 --auto-fan --gpu-fan 30-75,30-75 --temp-cutoff 90,90 --temp-overheat 85,85 --gpu-memclock 1500,1500 --gpu-engine 1080,1080 --gpu-powertune -20,-20 --expiry 1 --scan-time 1 --queue 0 --no-submit-stale
i daju stabilno već dugo vremena 750+

Ja sam povezao dva jedno od 750w i jedno od 550w. Ovo od 750w tera plocu, 7850, 7950 i r9 280x, a ovo od 550w tera jos jednu 7950. Prevezes zelenu sa jednog na zelenu sa drugog i crnu pored nje sa istom na drugom napajanju, crne prema sredini.
Da li moze tu nesto da izgori? Ja bih uzeo dva po 750w, ista. Da je to sigurno, ne bih da se z**am? Treba da povezem 3 x 280x, uzeo bih 1kw ali ga nema i skupo.

Znam sve kako treba da se poveze ali nikada nisam to radio, zato smaram, :)
Hvala u svakom slucaju.

Inace bih voleo da jos neko iznese svoje misljenje u vezi ovoga, jer ce i ostalima znaciti... naravno, ostalima koji ne znaju. :)
Gde sta povezati i kako raspodeliti snagu?
Jer, generalno, imamo svi isti problem u vezi skupih (jakih) napajanja.

Trazim idealan config za svoje sapphire dualX R9 280x karte, pa bi pomoc dobro dosla. Kopam preko smos linuxa, trenutni setup mi je 1050/1500, int 20, tc 24687, shaders 2048, ovako dobijam oko 700-710khsa,temperature su ok, oko 70C. Pokusao sam sa standardnim config-om koji daje 750 khsa int 13,tc 8192,gpu2, medjutim ovako dobijam 600 khsa.
Dakle treba mi neki config sa kojim bi dobijao od 700-750khsa, moze i powersaver varijanta. Svi predlozi dobrodosli :D.

-I 13 -w 256 --gpu-threads 2 --gpu-engine 1044 --gpu-memclock 1500 --gpu-fan 58 --shaders 2048 --thread-concurrency 8192 --lookup-gap 2 --queue 0 --gpu-powertune -20

737Kh/s Efektivno. Mada sve preko 700Kh/s za 280X kartice mislim da je ok.. Jos kad im se "sredi" napon i da se utegnu sa sto manjim klokovima, to je najbolje...

Da li moze tu nesto da izgori? Ja bih uzeo dva po 750w, ista. Da je to sigurno, ne bih da se z**am? Treba da povezem 3 x 280x, uzeo bih 1kw ali ga nema i skupo.
Ja sam ovde pitao i ljudi mi rekli moze slobodno povezi... ja poveza i evo radi vec nekih mislim dva meseca bez ikakvih problema. Imas i adaptere uz neka napajanja koji ti u sustini isto prevezu te dve zice, tako da mislim da ne bih davali te adaptere da moze nesto lose da se desi. Mada bi i ja voleo da cujem da li jos ljudi prevezuju, jer sam i ja dobio sture odgovore kad sam postavio isto pitanje tipa "ma moze slobodno povezi" i tolko. Mada meni i to bilo dovoljno da povezem(pirocanac).

Nazad
Vrh Dno