Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Koliko mogu da uticu driver-i na hash rate..je l' kopa ko sa 13.2?

od ljudi koji kopaju sa r9 280x, jel moze neko da mi kaze na kolko stavljate intesity, kad ocete dok vam graficka rudari, da surfujete netom, slusate muziku, pustite neki video klip?
meni je do sad stajao na 13, nisam smanjivao, moze da se surfuje, pusta muzika, i gledaju hd klipovi na youtube-u...doduse sve malo nategnuto... ali ne mogu da se gledaju video fajlovi na hard disku...
dakle kolko obarate intesity?

ljudi treba mi pomoc.
kopam sa kartom 7850 i planiram da uzmem jednu r9 280x, pa me zanima mogu li ove karte da rade zajedno, koliko sam shvatio mogu. i koje bi mi napajanje trebalo da gura ove dve karte?
Moze bez problema, za njih ne treba vise od 600w...

od ljudi koji kopaju sa r9 280x, jel moze neko da mi kaze na kolko stavljate intesity, kad ocete dok vam graficka rudari, da surfujete netom, slusate muziku, pustite neki video klip?
meni je do sad stajao na 13, nisam smanjivao, moze da se surfuje, pusta muzika, i gledaju hd klipovi na youtube-u...doduse sve malo nategnuto... ali ne mogu da se gledaju video fajlovi na hard disku...

Moraćeš skroz na 8-10 da smanjiš da bi gledao video

ja sinoc gledao .iso bluray od 20ak gb bez problema na i13
ostatak masine iz potpisa/moja masina

Ja sam jos u decembru trazio kolicinu 3xtendera.. ali pitanje je bilo koliko mogu odmah da mi spakuju i posalju.. poslali su 10ti deo.. ostatak su rekli da moze krajem februara 2014.. platio sam to sto su poslali i otkazao dalji order.. jer nasi carinici su svetsko cudo.. ono mislim da stvarno nema nigde na svetu :D

Sad je kod brace kineza praznicna atmosfera.. pijani drogirani.. do 08.feb ja mislim.. tek onda pocinju da se dozivaju pameti i pocinju punom parom proizvodnju..

Posto ce sad barem njih 10 da posalje inbox poruku, evo odmah da odgovorim.. nemam extendera za prodaju.. ;)

Poslednja izmena:
Koji extender ide u 8-16x slot? Moze li 1-16x, ili mora neki drugi? I koji su bolji, sa ili bez molexa? Znam da ima odgovoreno, ali tema je prevelika za listanje

Poslednja izmena:
jer ti player pusta hardwarski video tj preko gpya ...ako koristis clasic media player imas u podesavanjima da iskljucis dxva i onda ce ti pusta sa cpyom i neces imati problema

Koji extender ide u 8-16x slot? Moze li 1-16x, ili mora neki drugi? I koji su bolji, sa ili bez molexa? Znam da ima odgovoreno, ali tema je prevelika za listanje

Za sve možeš koristiti x1-x16 ekstender. Bolje je koristiti sa molexom, jer se tako ne vuče napajanje sa ploče.

Hardver sam kupio, extendere tražim. Ali u međuvremenu želim da saznam sve što mi je potrebno za rad. E sad, pitanje za onog ko ima volje da objasni. Koji je najbolji put (procedura) da od kopanja novac dođe u ruke? Može i odgovor na PM.

Gledao sam i tražio odgovore, ali ima mnogo mišljenja, mnogo wallet-a, mnogo berzi,... Kopao bih Dogecoin za početak.

1) prodaš šta god kopaš za bitcoin, bitcoin pošalješ na bitstamp, prodaš za dolare pa pošalješ u banku
2) dogovoriš ovde sa nekim da mu direktno prodaš BTC LTC dolare na berzi itd...

Uzeo sam r9 280x asus dcII i na svakih dva do cetiri sata mi pucaju drajveri. 1080/1500 vddc1100 (trixx) i tako mi daje 715khasha. Jel ima neko neka stabilnija podesavanja, al da baca preko 700khasha. Inace koristim guiminer. i da dodam jos jedno pitanje, imam 7950 gigabyte i ucitao sam joj neki bios,sad se vise i ne secam koji, ali stoji na 1000/1250 1056vddc i tako daje 600khasha. ali cim probam da joj podignem mhz odma pocne da mi koci komp ili mi izbaci plavi ekran. Nervira me jer sa msi 7950 tfIII pravim 650khasha bez da se muci, a terao sam je i preko 670 ali mi smeta buka od venta, pa ako neko ima iskustva sa ovom karticom, ako moze da daje oko bar 650 sa nekom verzijom biosa, al isto da nije bucna i da se ne pregreva barem sad zimi, a leti ce da smanjujemo.

Poslednja izmena:
zvekni vcore slajder do kraja ako ti vec buka ne smeta :D
7950 samo 650? ma mora to i 700 :D

drajveri pucaju jer si preterao sa klokom, ali to mozesh reshiti rokanjem napona u nebo, nikako downclock, jer tako treba i tako je najbolje :D
i vec vidim josh jednu u nizu tema, "prosvirao mi vent", "spalio sam konektore, a nije mi jasno zashto se to desilo" i sl.

Poslednja izmena:
koliko je zauzece neta pri kopanju. odnosno koji je protok potreban po khesu

Uzeo sam r9 280x asus dcII i na svakih dva do cetiri sata mi pucaju drajveri. 1080/1500 vddc1100 (trixx) i tako mi daje 715khasha. Jel ima neko neka stabilnija podesavanja, al da baca preko 700khasha. Inace koristim guiminer. i da dodam jos jedno pitanje, imam 7950 gigabyte i ucitao sam joj neki bios,sad se vise i ne secam koji, ali stoji na 1000/1250 1056vddc i tako daje 600khasha. ali cim probam da joj podignem mhz odma pocne da mi koci komp ili mi izbaci plavi ekran. Nervira me jer sa msi 7950 tfIII pravim 650khasha bez da se muci, a terao sam je i preko 670 ali mi smeta buka od venta, pa ako neko ima iskustva sa ovom karticom, ako moze da daje oko bar 650 sa nekom verzijom biosa, al isto da nije bucna i da se ne pregreva barem sad zimi, a leti ce da smanjujemo.

demios ti je vec "pjesnicki" odgovorio :)

Meni GUIminer "baca" manje nego cgminer i to oko 50KH/s.
Probaj sa cgminer-om.
Po meni je 1100mV premalo za 1080/1500.
Stavi 1030/1250 za pocetak i u cgmineru bi trebao dobiti oko 685-690.
1070/1500 baca tih famoznih 735-750 kako koja. Probaj sa 1081mV za ovaj klok.
Ako moze, smanjuj dok ne pukne pa nadji minimalni napon na kom radi.

P.S. poslusaj demiosa ;)

Poslednja izmena:
imam i ja 4 kom 7870 saphire i sve daju 420 bez problema u smosu

Pa njoj je difolt klok 1070/1500 i na tom kloku daje oko 650, a na ovih 1080/1500 je temperatura 72c na 47% vent, a kad je stavim kao prvu karticu vent 37% temp. 63c, ali mi se onda previse greje msi 7950 iza nje, ovako je msi sa tih 650khasa na 70c i 49%vent. Mislim da to nije previse za ventove. Ili jeste?

greska je sto vecina gleda temp gpu i ventove, treba gledati i temperature naponskih jedininca

Vrh Dno