Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

narode sutra idem po 10 komada gigabajtovih R9 280X, u pitanju je GV-R928XOC-3GD, e sad ono sto tek sada vidim na njihovom sajtu je da postoje 2 revizije tj GV-R928XOC-3GD 1.0 i GV-R928XOC-3GD 2.0. Moje pitanje je jesam li pogresio ako to sto sutra bude u radnji bude 1.0? Jer nmg da vidim razliku na njihovom sajtu

druze, neka ti je sa srecom...ja mislim da si pogreshio.

2 all
elem, znachi safirke dual x i vaporx 280x generalno su korektne? imaju kontrole napona i senzore sve?

Poslednja izmena:
meni dual x 280x nije prikazivala temperaturu vrm1 i vrm2, samo gpu temp

samo jedan malo info za XFX 280x
XFX R9 280x koji dolazi sa kutijom na kojoj pise 100mm fan je v1 karte i dolazi sa 90mm. Mislim da je greska kod stampanja kutija
v3 dolazi sa kutijom na kojoj i pise 90mm fan. Inace, karte pokazuju i vrm1 i vrm2

A sad dajte kakvo rjesenje sto mi pucaju driveri :wall:

Guiminer SA 004
na obe je podeseno Low usage 7970 su obe - TC 8192 - I13 - V 1 - Gpu threads 2
GPU do 70C, vrm 87max

Catalyst 13.11 beta 9.5

880/1400 na 1020v obje karte

Cim surfam, pokrenem bilo kakav program driveri pucaju i javlja "Driver stopped responding"

Napajanje je ss 620gm i rudari bez problema dok nesto ne pokrenem.
2500k spusten na 2000Mhz 1.050v
DDR3 1333 na 1.5v

Znaci puca mi i kada karta na kojoj je monitor uopste ni ne kopa, vec kopa samo druga.

Poslednja izmena:
Kad hoces da surfujes smanji intenzitet na 13 i radice ti. Kad zavrsis surfovanje vratis intenzitet na staru vrednost.

koliko muke, bolje pazari za 2 LTC ;) neki tablet :) :D pa surfuj do mile volje ;)

pa uzmi neki tablet sa HDMI izlazom pa povezi na 40" LCD :) ako ti je sitno ;)

ja ti nazalost sa tim problem ne mogu pomoci, ja sam od onih narani koze i ne diraj ;) namestio moje dve 5970 da kopaju na 1300/1400 khash i nista ne diram ;)

^
6pin po specifikaciji 75w, 8pin 150w, pcie slot 75w. Za 1x slot nemoj da se igras da povezujes r270 bez molexa ali karta ako se nategne moze da vuce i preko 150w.

Pa jel to prakticno znaci da su napravili karticu r9 270 da radi na ivici odma u startu. Ispada da Ako se regularnu stavi u svoj 16x slot, ova kartica ce povuci 75W sa PSU i jos 75W iz PCI-e slota.

Sad ne znam da li je meni extender pregoreo zbog r9 270 + ploca mi je vrisnula.
Znaci nisam siguran da li je extender bio los ili ova kartica jednostavno vuce puno struje mimo napajanja.

Ako racunam recimo 100W kroz molex zicu od +12v -> 8.4 A ... to mi zvuci mnogo nesto

skontao sam usput da vuce vise od 150 ukupno zato sto kroz 6 pin napajanje moze da da i vise od 75w ...malo je to rastegljivo sve ali i nategnuto :) obicno kartice imaju malo lufta kad je snaga u pitanju ...

Poslednja izmena:
Puca i bez surfa. Sam radi, monitor ugasen i puca. Dal da probam sa starijim driverima, 13.10 ili 13.11 whql mozda?

@whip...
ako ti puca drajver (ako samo miner radi) onda ti je ili prevelik klok ili suviše mali napon...

U pravu si (bar se cvrsto nadam da jesi :) ) i hvala ti. Nasao sam stabilan min voltage od jedne karte i on je 1020, ali izgleda da drugoj treba 1050. Digao sam na 1050 obje i za sada radi stabilno. Otvarao sam programe, zatvarao, surfao i nista. Izgleda da sam malo nerealno snizio voltazu.

Da li neko koristi 280x i 7850? Ne mogu da ih uparim nikako. 7850 radi ok na -g 1 -I 18 dok 280 radi bolje na -g 2 I 13. Probao sam podesavanja od La.Prestige za x280 ali slaba vajda dobijam oko ~670 kh/s na default.

Poslednja izmena:
Sapphire dual-x. Ona sa kojom si se ti mucio :D
Ista verzija biosa kao kod tebe.

Kako da otkljucam kontrolu napona u Afterburneru 3.0.0 beta17 za MSI 7970 Lightning Boost Edition?
Probao sam sa oba polozaja BIOS prekidaca.

u settings stikliras unlock voltage i voltage control, tako nesto, nemam komp sad da kazem tacne nazive

Pa jel to prakticno znaci da su napravili karticu r9 270 da radi na ivici odma u startu. Ispada da Ako se regularnu stavi u svoj 16x slot, ova kartica ce povuci 75W sa PSU i jos 75W iz PCI-e slota.

Sad ne znam da li je meni extender pregoreo zbog r9 270 + ploca mi je vrisnula.
Znaci nisam siguran da li je extender bio los ili ova kartica jednostavno vuce puno struje mimo napajanja.

Ako racunam recimo 100W kroz molex zicu od +12v -> 8.4 A ... to mi zvuci mnogo nesto

skontao sam usput da vuce vise od 150 ukupno zato sto kroz 6 pin napajanje moze da da i vise od 75w ...malo je to rastegljivo sve ali i nategnuto :) obicno kartice imaju malo lufta kad je snaga u pitanju ...

Bas tako, generalno morali su na neki nacin da naprave podelu izmedju x i obicne verzije. Da su bar stavili jedan 8pin kao sto je to uradio asus na 760gtx .

Zna se to. Ali više volim kad ljudi imaju izbor.

Bas tako, generalno morali su na neki nacin da naprave podelu izmedju x i obicne verzije. Da su bar stavili jedan 8pin kao sto je to uradio asus na 760gtx .

Citao sam review-ove ... overklokuju ove kartice sve u 16 .. samo ne znam odakle vuku tolku struju .. jedino preko 6pinskih da vuku 100w+ ?

Prosto ne znam sta da radim ... stici ce mi nova ploca asus P8H77V a imam 2x 7950 i 2x r9 270 sa 3 extendera

Dal da batalim te r9, dal da jednu stavim u plocu a drugu da visi sa extendera .... nemam pojma...

Jel ima neko da je umiksao ove kartice r9270 i da mu sve lepo radi ?

Poslednja izmena:
cgminer --scrypt -I 13 -g 2 -w 256 --thread-concurrency 8192 --lookup-gap 2 --gpu-memclock 1500 --gpu-engine 1070 --gpu-powertune -20 --expiry 1 --scan-time 1 --queue 0 --no-submit-stale --gpu-platform 0
71C, 1680RPM, 720KH/s, MSI 7970 Lightning BE. Napon je 1,2V.
Cime merite potrosnju struje?

Poslednja izmena:
druze, neka ti je sa srecom...ja mislim da si pogreshio.

2 all
elem, znachi safirke dual x i vaporx 280x generalno su korektne? imaju kontrole napona i senzore sve?

dobro jel problem da kazes gde sam pogresio? ne valja gigabyte uopste ili sta? imam i asus u ponudi malo su su skuplje..

Da li neko koristi 280x i 7850? Ne mogu da ih uparim nikako. 7850 radi ok na -g 1 -I 18 dok 280 radi bolje na -g 2 I 13. Probao sam podesavanja od La.Prestige za x280 ali slaba vajda dobijam oko ~670 kh/s na default.

Probaj sa GuiMiner Scrypt Alpha. Mnogo se lakše podešavaju rasparne kartice.

Sapphire dual-x. Ona sa kojom si se ti mucio :D
Ista verzija biosa kao kod tebe.

Sa dualx-om smo izvukli 780kh/s potrosnja je 250w u win7 a u linuxu 740 sa vecom potrosnjom 290w jer ne moze voltaza da se spusti. Dobra kartica skroz. Pri tome tempovi u win7 oko 65.

Vrh Dno