Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ne trejdam, mislim svaki mjesec odvajat jedan dio novaca u kriptovalute i čekati, najmanje 6 mj a možda i par godina, dakle ovo je dugoročno ulaganje. Ne zanima me 5-10%, ili ću popušiti sve ili ću zaraditi dosta.

Gde oni mogu da vide (na "čipovanoj" LK) tvoju adresu stanovanja i to da uporede sa drugim (poslatim) dokumentom?
Ako je ovo trik pitanje, onda (oni) ne mogu. Ako nije, na prednjoj strani od LK piše sve, doduše na ćirilici.

Radi se tako sto odeneses racun ili sta vec na cirilici kod prevodioca-sudskog tumaca koji ti tvoj dokument prevede na engleski jezik, overi pecatom, posalje sken i ti ga prosledis tamo gde treba.
Ok, gde se to radi? U sudu? MUP-u?
Samo još fali pečat na ćirilici, na tom "engleskom" papiru. Zezam se, a tak nije za šalu. :wall:

Ako je ovo trik pitanje, onda (oni) ne mogu. Ako nije, na prednjoj strani od LK piše sve, doduše na ćirilici.
Ma nije trik pitanje. Ja sam im poslao sliku svoje LK (bez čipa) i to obe strane + račun od telekoma i prošlo...Mislio sam da su ti podaci samo u čipu, pa rekoh, ne vide ti adresu da bi je uporedili sa drugim dokumentom. Nije mi jasno...Nekom ćirilica prodje, nekom ne....Doduše ja sam u onaj settings upisao i podatke od banke odmah nakon što sam poslao svoje...možda je to presudilo...nisam pametan :trust:

Pa ne moze svaki dan 20% gore-dole, mora nekada i da odmore ovi zeljkovi dumperi-pumperi.
Treba biti strpljiv bilo da kupujes ili prodajes osim ako nisi daytrader. Previse je ocekivanja u narodu, isto je ovako bilo u aprilu pa smo imali pola godine dosade.
Ja bi najvise voleo da vec sutra ode LTC na 100 i BTC na 3000 ali mislim da ce za tako nesto ipak trebati bar pola godine ako sve bude ok.
“If you wait by the river long enough, the bodies of your enemies will float by.”
― Sun Tzu

Ma nije trik pitanje. Ja sam im poslao sliku svoje LK (bez čipa) i to obe strane + račun od telekoma i prošlo...

Isto uradio, nije prošlo.

Mislio sam da su ti podaci samo u čipu, pa rekoh, ne vide ti adresu da bi je uporedili sa drugim dokumentom. Nije mi jasno...Nekom ćirilica prodje, nekom ne....
Nema adrese na LK s cipom, ni sa jedne strane

Moja greška, oprostite, ne znam šta sam mislio.

Nekad stvarno moram da se lupim po glavi.

Znači, opcije su:

1. Sve ponovo, ali ovog puta scan, ne fotografija, i to u *.PNG Pojasnim malo oko našeg jezika.

2. Sudski tumač

3. Vadim pasoš

Hvala.

evo da podelim jedno lepo iskustvo, kontaktira me clan uz zahtev da kupi ltc sinoc, kurs odredio sam, sa napomenom da a skocio a pao on toliko i toliko uplacuje sutra, vazi ja reko ok ionako imam dolare, iscimam drugara da se loguje na moj racun i kupi odma dogovorenu sumu, danas vidim nema clana da se javi kontaktiram ga sta bi, on kaze e kupio sam vec, pa hebem mu ako se dogovoris nesto valjda stojis iza toga, a ako nesto iskrsne i odustanes javis da se zna, a ne ko puvanjak,

da ne bude da sam sad tuzibaba, drukara i ostalo, ali meni ovakve stvari idu na zivce

evo da podelim jedno lepo iskustvo, kontaktira me clan uz zahtev da kupi ltc sinoc, kurs odredio sam, sa napomenom da a skocio a pao on toliko i toliko uplacuje sutra, vazi ja reko ok ionako imam dolare, iscimam drugara da se loguje na moj racun i kupi odma dogovorenu sumu, danas vidim nema clana da se javi kontaktiram ga sta bi, on kaze e kupio sam vec, pa hebem mu ako se dogovoris nesto valjda stojis iza toga, a ako nesto iskrsne i odustanes javis da se zna, a ne ko puvanjak,

da ne bude da sam sad tuzibaba, drukara i ostalo, ali meni ovakve stvari idu na zivce

Pa vratilo ti se malo za sve precenjene stvari što si preprodao kad su ti se isplatile ;)

bato ne radi se o vracanju trte mrte, nego o reci i postenju ako si nesto dogovorio budi dzek pa to i ispostuj,
za tvoju informaciju posto si zelen u temi btc sam prodao clanu po 100$ uvece istim ovakvim dogovorom, do sutra ujutru kad je ovaj trebao da uplati je skocio na 200$ sad sam ja trebao da mu kazem je*ga sad je cena druga necu da ti prodam, ma vazi, ako sam nesto rekao to imam i da uradim makar bilo na moju stetu,

a stvari cenim koliko hocu, moje su, ako ti se ne svidja cena zaobidji, meni kad je trebalo placao sam extendere po 1500 din kad su bili 1000, upalim auto i odem za kragujevac po najgorem pljusku za jednu obicnu 7850 i ispadne me 30% skuplje

eto toliko

Poslednja izmena:
Nemam nista protiv. :D

Ovo je nenormalno koliko se na cex.io moze zaraditi trgovinom gigahashevima + rudarenju.

bato ne radi se o vracanju trte mrte, nego o reci i posrenju ako si nesto dogovorio budi dzek pa to i ispostuj,
za tvoju informaciju posto si zelen u temi btc sam prodao clanu po 100$ uvece istim ovakvim dogovorom, do sutra ujutru kad je ovaj trebao da uplati je skocio na 200$ sad sam ja trebao da mu kazem ****ga sad je cena druga necu da ti prodam, ma vazi, ako sam nesto rekao to imam i da uradim makar bilo na moju stetu,
eto toliko

A zboooog toga je znači onaj rig na kupujem prodajem mora da ide za dva soma. Pa reci lepo da ti fali, otvorićemo kasicu samo za tebe :)

vidim ja da si ti u fazonu da i komsiji crkne krava, sta tebe cese sta sam ja i za koliko prodavao, jel ti brani neko da prodas i ti

Nije da branim nesica, ali zasto ga optuzujes za to sto je odvalio cenu za rigove?

Pa trebao je na 2500e da stavi jer vrede i vise. Uopstalom to je i sam AMD zakljucio, zato je i digao cene R9 seriji. I ta cena uopste nije nerealna za gotove i plug and play rigove. Da sam na njegovom mestu, prvo bih stavio cenu od 3000e po rugu, ako ne ode, polako spustao. A jos je i nestasica grafickih u celom svetu, i za 18 dana PDV ide gore. Ima da budu 450e R9 280X u radnji.

Jedini racionalni razlog koji vidim je ljubomora sto i ti nisi uradio isto. Ortak stavio 7950 staru godinu dana za 290e i u roku od pola sata otisla. To ti sve govori.

Grafe sa pločom se sad prodaju kao mašine za pravljenje para, zato se lako prodaju po visokim cenama!! :D

Alhemija :D...

Ako cene koina skoče ko što mnogi predviđaju ima kupovina da preraste u oružanu borbu i otimačinu :p

...znam da onim grafikonom ponude i potraznje moze lako da se manipulise i nije pravo merilo, ali opet je poceo da se ukrsta... ponuda je presla potraznju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno