Šta je novo?

Halkbank

• Začetnik teme Začetnik teme uros89
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Šta te tačno zanima? Ponavljam isti odgovor na isto pitanje, hahah. Možeš da vidiš i moje utiske u nastavku toga (sledeća strana), mada komentari o mobilnom bankarstvu više nisu relevantni (u međuvremenu su prešli na Digital Edge, pa je kao BPŠ recimo), a i aktivirali su beskontaktne module na bankomatima.

Da li neko ima njihovu kreditnu karticu MasterCard World i kakva su iskustva?

Šta te tačno zanima? Ponavljam isti odgovor na isto pitanje, hahah. Možeš da vidiš i moje utiske u nastavku toga (sledeća strana), mada komentari o mobilnom bankarstvu više nisu relevantni (u međuvremenu su prešli na Digital Edge, pa je kao BPŠ recimo), a i aktivirali su beskontaktne module na bankomatima.
Gledam kreditnu karticu MasterCard World, a i mislio sam stednju imaju nekad akcije bas sam primetio, ali kredintna kartica primarno. Vidim i sire se, sad otvaraju filijalu i u Knezu.

Nažalost, o kreditnoj kartici baš ništa ne znam, dok za štednju mogu reći da su voljni da isprate konkurenciju. S tim u vezi, skorije su bez problema odobravali NKS 3% za evre na 12 meseci, iako na sajtu reklamiraju svega 0,2% za taj period, a i u toku poslednje kao akcije bilo je samo 2%. Ne znam, doduše, uzimaju li tu još neke parametre u obzir kod takvih zahteva, ali tu čisto da napomenem da su sve stari dugogodišnji klijenti bili, još iz bivše Čačanske banke.

Jel imao neko iskustva sa Halkbank???
Supruga ih koristi kao primarnu banku za prijem zarade, koristi Visa Gold Revolving kreditnu karticu i sve u svemu je zadovoljna. Jedini problem joj je sto nema mnogo njihovih ekspozitura, ali im kontakt centar radi 24/7 i na mejlove odgovaraju relativno brzo

Njoj stvarno odgovaraju na mejlove? Doduše, možda su kompleksnija pitanja. Ovi moji kad god su slali mejl, neko iz kontakt centra bi ih pozvao na telefon u roku od pet minuta (i ta brzina mi je neverovatna), kao da ih mrzi da kucaju. I to je lepo zbog brzine i eventualne razmene dodatnih detalja, ali mi je baš neobično.

Nažalost, o kreditnoj kartici baš ništa ne znam, dok za štednju mogu reći da su voljni da isprate konkurenciju. S tim u vezi, skorije su bez problema odobravali NKS 3% za evre na 12 meseci, iako na sajtu reklamiraju svega 0,2% za taj period, a i u toku poslednje kao akcije bilo je samo 2%. Ne znam, doduše, uzimaju li tu još neke parametre u obzir kod takvih zahteva, ali tu čisto da napomenem da su sve stari dugogodišnji klijenti bili, još iz bivše Čačanske banke.
Hvala. Resio sam da promenim Rajfazen najvise u vezi kreditne kartice, danas sam podneo zahtev za gasenje.

Videću da otvorim njihov Gold paket kao dodatni račun i tu kreditnu Master. Vidim da im se održavanje Gold paketa plaća samo ukoliko je u datom mesecu zabeležena minimum jedna promena na računu, što mi je super pošto će mi biti samo kao dodatni račun koji verovatno neću koristiti baš svaki mesec. Jedino ne znam pošto se plaća održavanje Master kreditne 100din mesečno da li bi onda morao ipak da plaćam i održavanje za Gold paket u mesecu gde na primer nemam priliva/odliva po tekućem računu nego samo plaćam održavanje kreditne i evetualno neku kupovinu preko kreditne. Verujem da se kreditna plaća odvojeno kroz mesečni račun i da može da se plati preko računa iz druge banke i da to nije povezano onda sa tekućim, ali možda grešim.

Javi baš baš šta si uradio sa tim, jer je tu malo neobična priča. Naime, u neku ruku ispada da bi svako mogao da otvori Gold paket kao pomoćni, a zatim neograničeno besplatno koristi putno osiguranje i ostale pogodnosti. Zato nisam siguran da li ga otvaraju tek tako, iako se na sajtu stvarno ne pominju dodatni uslovi. Što se tiče naknade, mogao bi @masteruni da potvrdi kakva je situacija kod njegove supruge (računam da je za Visa Gold isto): da li mora da se namiruje preko tekućeg računa, da li se možda sa tekućeg automatski skida održavanje i slično? Edit: zanimljivo mi je kako su na stranice o kreditnim karticama dodali napomenu – Pažnja! Pozajmljivanje novca košta. 😃

Molim neko od korisnika Gold paketa kod halk banke da potvrdi da li zaista ako nema promene na racunu (uplata/isplata) nema naplacivanje odrzavanja? Bar im tako piše na sajtu, da li je u praksi zaista tako?
Npr mogu da otvorim racun, platim održavanje taj prvi mesec od 495 din, i ako nemam promena narednih 6 meseci, nemam naplatu odrzavanja?
Da li im se nesta dodatno naplacuje MC gold, ili ona je uracunata u sklopu paketa tj odrzavanja?

Molim neko od korisnika Gold paketa kod halk banke da potvrdi da li zaista ako nema promene na racunu (uplata/isplata) nema naplacivanje odrzavanja? Bar im tako piše na sajtu, da li je u praksi zaista tako?
Ja mogu da ti potvrdim za Silver paket, a pošto je ista informacija na sajtu i za Silver i za Gold verovatno je tako.

• Like
Reagovanja: s5p
Ovde je svojevremeno neko potvrdio da važi i za Gold, baš nakon mog ekvivalentnog pitanja da li je tako u praksi, budući da se onda čini podložno zloupotrebama. Stvarno platiš samo jedan mesec (sveukupno 495 dinara, kartica je uključena u to, ne plaća se posebno), a onda unedogled imaš benefite: putno osiguranje, pomoć na putu, itd.

Samo jedna napomena, nije ista informacija za Gold i niže. Za prvi je sledeća:
Naknada se naplaćuje ukoliko je u datom mesecu zabeležena minimum jedna promena na računu.
Za ostale je blaža, tj. dozvoljene su uplate, mada oni i nemaju nikakve privilegije:
Naknada se naplaćuje ukoliko je u datom mesecu zabeležena minimum jedna promena na računu inicirana od strane klijenta.

Još što se tiče ovih osiguranja, u njihovim uslovima se ne navodi da zavise od aktivnosti računa (a moglo bi, kao u Intesi), ali ima druga važna napomena, a to je da ne važe odmah. Konkretno, ukoliko se ugovore do 24. u mesecu, važe od sledećeg meseca, a kasnije tek od onog tamo. Drugim rečima, ko sad uzme taj paket, važe mu tek od 1. februara 2026.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: s5p
Evo i ja mogu da potvrdim da se ne naplaćuje održavanje za Gold paket za mesec u kom nema prometa na računu. Od kad sam ga otvorio nisam ništa ni uplaćivao. Samo sam aktivirao debitnu upitom stanja na bankomatu. Dodatno sam izvadio i kreditnu MasterCard World (menica i izveštaj kreditnog biroa se plaća u kešu na blagajni tako da nisam plaćao održavanje tekućeg ni zbog toga). Plaćao sam kreditnu tako što prebacim sa računa druge banke (tako da plaćam samo 100 dinara održavanje kreditne).

Aha, znači čak i u prvom mesecu može da se izbegde naplata, odlična fora! 😆

• Like
Reagovanja: uji
Ima li neko problem sa logovanjem posle ovog poslednjeg update-a aplikacije?

Imam iOS aplikaciju i sad posle update-a mi traži četvorocifreni PIN koji više nisam ni siguran da li ispravan unosim, jer sam to verovatno unosio samo prvi put pri instaliranju, a posle sam se logovao samo sa skenom lica.

Vidim u ovo vreme, pa nisam u prilici da pitam nikog ko koristi Halk, ali rešenje je naizgled jednostavno: aktiviraj aplikaciju ispočetka. Za to su ti potrebni JMBG i broj telefona, nakon čega dobijaš aktivacione kodove preko mejla i SMS-a, ako sam dobro upućen. Ako slučajno i zatreba neki poziv, kontakt centar je agilan i radi 24/7.

Inače, znam da oni ponekad traže PIN umesto biometrije, pa te je možda to zakačilo, ili je možda svakog zakačilo nakon ažuriranja, a možda je i bag. Svakako, dobre su šanse da će ponovna aktivacija sve rešiti.

Vidim u ovo vreme, pa nisam u prilici da pitam nikog ko koristi Halk, ali rešenje je naizgled jednostavno: aktiviraj aplikaciju ispočetka. Za to su ti potrebni JMBG i broj telefona, nakon čega dobijaš aktivacione kodove preko mejla i SMS-a, ako sam dobro upućen. Ako slučajno i zatreba neki poziv, kontakt centar je agilan i radi 24/7.

Inače, znam da oni ponekad traže PIN umesto biometrije, pa te je možda to zakačilo, ili je možda svakog zakačilo nakon ažuriranja, a možda je i bag. Svakako, dobre su šanse da će ponovna aktivacija sve rešiti.
Rešio sam na kraju tako kako si i rekao.

Na kraju sam čuo da je navedeno svakoga pogodilo, tj. da je slučaj da se automatski biometrija isključila prilikom ažuriranja, tako da treba to imati u vidu kad je Halk u pitanju. Ni ponovna aktivacija aplikacije, doduše, nije strašna, ali opet...

A sad pišem zbog još jedne meni neočekivane stvari koju valja imati u vidu, a za koju sam tek malopre čuo. Halk je poznata po tome što kod transakcija preko digitalnih kanala ima jedno pravilo koje važi za sve, nezavisno do paketa: prva tri plaćanja u mesecu su besplatna, a nakon toga je naknada 0,5% od iznosa, odnosno 0,35% za platni račun sa osnovnim uslugama za plaćanja van banke, dok ostaje besplatno za plaćanja unutar banke. S tim u vezi, tarife napominju da se i plaćanja unutar banke računaju u prva tri, i to je kao okej, slično kao što mobilni operateri za pozive u okviru mreže često skidaju minute iz paketa, iako imaju dodatne (ili neograničene) minute u okviru mreže.

E, gde je taj meni neočekivani element, računaju se i IPS plaćanja na prodajnom mestu, koja su po definiciji besplatna za platioce, tj. sve troškove snosi trgovac. Kako sam to saznao, pa jedan meni poznati klijent je pre neki dan hteo da prebaci neki novac na račun u drugoj banci, i to bi mu bilo prvo zvanično prebacivanje u aprilu, ali je srećom video da bi bilo provizije (aplikacija je unapred sračuna, to je makar pohvalno), odustao od plaćanja, te pisao banci sa pitanjem šta se dešava. Malopre mu je stigao odgovor da je u toku meseca imao već nekoliko plaćanja (3+) preko IPS pokaži na NIS-ovim pumpama, tako da je time ispucao prve tri besplatne transakcije, uz potvrdu da je namerno tako, tj. nije greška/bag.

Nazad
Vrh Dno