Šta je novo?

Half-Life 3 - Open world i stiže posle 2013.

to ti je najbolji dokaz da svaka budalina moze za 5 minuta da savlada rukovanje vatrenim oruzijem... bez namere da uvredim marince i ostale specijalce :p.

HL2 je po meni bolji od FC i D3 zajedno, ali to je izgleda stvar ukusa.

To ti je dokaz koliko developeri ne razmisljaju kada rade igre. A to se vrlo lako moze odraditi kako treba.

Ista greska je ponovljena u FC3.

Ušao sam da pročitam nešto, korisno, pošto vidim kako stalno ljudi postuju ovde, a ono ni reči o HL3

Nema nista novo. Mozda ces vidjeti igru za 5 godina?

U pitanju je igra, ne mora sve biti "realno" i verodostojno. :)

Nikom od vas ne smeta sto u igrama mozes da dopunis svoje "zdravlje" skupljajuci "health pack", i to vam nije nelogicno, ali vam smeta sto jedan fizicar barata arsenalom oruzja kao Rambo.
I Jack u FCu nije nigde ucio da upravlja zmajem pa se opet niko nije zalio na to(a svaka budala moze da nauci da puca, dok ovim ne moze bas svako da upravlja).
Ne cepidlacite.

Poslednja izmena:
realno, ne treba neka posebna vestina da bi se savladalo pucanje iz vatrenog oruzija... oni koji su probali to mogu da potvrde. A ako je to jednostavna radnja u zivotu, onda nema razloga da bude problem u igri.

U pitanju je igra, ne mora sve biti "realno" i verodostojno. :)

Ovo su "sitnice" na koje bi trebali bar developeri trebali obracati paznju. I ovo uopce nije problem odraditi.

Da je recimo u FC3 brat od glavnog lika nastavio dalje igra bi bila daleko imersivnija.

odmlatih 2 strane citajuci o uporedjivanju doom 3 HL2 i far cry 1. boze sacuvaj

Ovo su "sitnice" na koje bi trebali bar developeri trebali obracati paznju. I ovo uopce nije problem odraditi.

Da. Po tome se i razlikuju autenticne igre vredne vremna za misem i tastaurom od ostalih igara. Zbog toga je FC3 samo obican naslov, igraj i zaboravi a HL je igra sa duhom, pricom atmosferom, Ai-jem, puzzlama i svime sto je vredno kliktanja po misu. HL1 odigrah ove godine i tesko sam verovao da je moguce da prevazidje HL2 ali definitivno bolja igra...ustvari kada pogledam malo bolje ove godine Black Mesa je jedna od najboljih naslova. Inace odigrao sam ove godine i Vampires prvi put sa 8.1 patchom i hd teksturama i sta reci...igra godine amozda i najbolja igra koju sam igrao ikada! To je najbolji primer koliko trash-a ispada i koliko je hiper produkcija video igara srozala kvalitet naslova...Nadam se da HL3 nece izgubiti na imerzivnosti to je ono sto HL naslov cini tim sto jeste.

^upravo tako. zbog toga fanovi i dalje rade i poboljsavaju te igre, i na duze staze , mislim da bi se te igre bolje prodavale cak i od ovih novih hiper paljevinskih.

ali dzabe , biznis plan je biznis plan , kvartalni izvestaj je kvartalni .. a ne decenijski ;)

Da. Po tome se i razlikuju autenticne igre vredne vremna za misem i tastaurom od ostalih igara. Zbog toga je FC3 samo obican naslov, igraj i zaboravi a HL je igra sa duhom, pricom atmosferom, Ai-jem, puzzlama i svime sto je vredno kliktanja po misu. HL1 odigrah ove godine i tesko sam verovao da je moguce da prevazidje HL2 ali definitivno bolja igra...ustvari kada pogledam malo bolje ove godine Black Mesa je jedna od najboljih naslova. Inace odigrao sam ove godine i Vampires prvi put sa 8.1 patchom i hd teksturama i sta reci...igra godine amozda i najbolja igra koju sam igrao ikada! To je najbolji primer koliko trash-a ispada i koliko je hiper produkcija video igara srozala kvalitet naslova...Nadam se da HL3 nece izgubiti na imerzivnosti to je ono sto HL naslov cini tim sto jeste.

Ta igra je za mene VRH!

Sto se tice HL-a, on ima isti problem kao i FC3.

Jel taj Vampires ima jos nesto u nazivu, ne mogu da nadjem takvu igru..

Vampire: The Masquerade – Bloodlines
Inace meni je ovo tesko djubre od igre :)

Sigurno ti je Kol of djuti vrh?!:S:
Ja to isto tebe mogu da pitam posto smatras HL2 prosekom i kazes da ti je FC neuporedivo bolji.
I sta cemo onda?
Namerno sam napisao to jer mi i dalje nije jasno da se tolikom broju ljudi svidja ta igra i da je svrstavaju medju najbolje igre koju su igrali. Btw presao sam tu igru cim se pojavila sa svim "rasama" i takodje sam je presao kada se pojavio prvi krsteni patch, i dozvoljavam sebi da kazem tako nesto. Ja kao sto vidis nisam citirao tvoju poruku i cudio se kako to je to FC znatno bolji od HL2, to je tvoje misljenje, i ako sam se citajuci to uhvatio za glavu opet nisam odgovorio jer nista time ne bih postigao, ukusi su razliciti ma koliko to nekom bilo neverovatno.

Sto se tice HL-a, on ima isti problem kao i FC3.

pa, dobro poneka igra moze biti i linearna a dobra ;), HL po meni ima fenomenalnu pricu i dosta izazovan Ai, posebno Black Mesa (HL1), a mape su prava mala remek dela...linearnost stoji, napucavanje nije lose, posebno je magnum uzivancija, za jedan FPS i prvi i drugi deo su maksimalno ponudili sporednog sadrzaja od puzzli, do dijaloga i usputnih problemcica oko resavanja progresa...ipak to nije rpg da bi ponudio flesibilnost, vec klasican FPS...mada danas klinci za klasican fps smatraju codlike igre ali oni su navikli na instant vrednosti jer ih trziste zatrpava istim i ne smeta im jer uglavnom i ne znaju za bolje a kada im to bolje dodje ne znaju da ga prepoznaju vec kao zombi igraju ono sto su navikli od malena...

Poslednja izmena:
Ja to isto tebe mogu da pitam posto smatras HL2 prosekom i kazes da ti je FC neuporedivo bolji.
I sta cemo onda?
Namerno sam napisao to jer mi i dalje nije jasno da se tolikom broju ljudi svidja ta igra i da je svrstavaju medju najbolje igre koju su igrali. Btw presao sam tu igru cim se pojavila sa svim "rasama" i takodje sam je presao kada se pojavio prvi krsteni patch, i dozvoljavam sebi da kazem tako nesto. Ja kao sto vidis nisam citirao tvoju poruku i cudio se kako to je to FC znatno bolji od HL2, to je tvoje misljenje, i ako sam se citajuci to uhvatio za glavu opet nisam odgovorio jer nista time ne bih postigao, ukusi su razliciti ma koliko to nekom bilo neverovatno.

5-6 prelaza za jednu igru koja je "djubre" dovoljno govori o igri

5-6 prelaza za jednu igru koja je "djubre" dovoljno govori o igri
Presao sam je bas zato da bih detaljno utvrdio da li sam se ja istripovao ili je igra zaista takva kako mislim, mislio sam da je mozda problem do rase, pa sam se nadao da ce sa onom drugom biti bolje, ali jok.
Desavalo mi se da se oko neke stvari istripujem, da nesto napljujem i posle shvatim da sam se za*ebao, pa nisam zeleo da mi se to desi i kod Bloodlines. Tako da imam pokrice za svoje stavove :)

Sta ti se konkretno ne dopada kod Bloodlines, kvestovi, prica, zavrsetak, tema igre, klase, sistem igranja, perspektiva iz koje igras, grafika, animacija? Sta to toliko ne valja pa da kazes da je krs. Posto si sigurno prvi covek koga znam da je zavrsio Bloodlines barem jednom i da tako nesto tvrdi.

Namerno sam napisao to jer mi i dalje nije jasno da se tolikom broju ljudi svidja ta igra i da je svrstavaju medju najbolje igre koju su igrali. Btw presao sam tu igru cim se pojavila sa svim "rasama" i takodje sam je presao kada se pojavio prvi krsteni patch, i dozvoljavam sebi da kazem tako nesto.

Sa svim rasama si je presao a igra ti je "tesko djubre"?! Bez da se ljutis ali mislim da je to pomalo retardirano ili ti jednostavno trolujes?! Nema trece. :smash:

pa, dobro poneka igra moze biti i linearna a dobra ;), HL po meni ima fenomenalnu pricu i dosta izazovan Ai, posebno Black Mesa (HL1), a mape su prava mala remek dela...linearnost stoji, napucavanje nije lose, posebno je magnum uzivancija, za jedan FPS i prvi i drugi deo su maksimalno ponudili sporednog sadrzaja od puzzli, do dijaloga i usputnih problemcica oko resavanja progresa...ipak to nije rpg da bi ponudio flesibilnost, vec klasican FPS...mada danas klinci za klasican fps smatraju codlike igre ali oni su navikli na instant vrednosti jer ih trziste zatrpava istim i ne smeta im jer uglavnom i ne znaju za bolje a kada im to bolje dodje ne znaju da ga prepoznaju vec kao zombi igraju ono sto su navikli od malena...

Pa bas ta prica, teoretski fizicar koji se ponasa kao Rambo. To nema smisla. A za ostalo si u pravu. Tada je HL1 bio nesto ekstra.

HL2 sam prosao reda radi, nakon vise pauza. ***, FC postavio nove standarde :)

Od HL3 ne ocekujem nista, ako su uopce i pojavi? Ustvari vise od bilo kojeg tima ne ocekujem nesto.

Poslednja izmena:
Kad citam ovolike hvalospeve o FC pitam se sta sam ja tada igrao :D, znam da cim sam cuo "i got a bullet with your naaaame on iiiiit" komentar, odma mi se sve ogadilo :D

GT4 na PS2 :D

Ukus je kao dupe, svako ima svoje.

@ wahad

Mislio sam, da li pricamo o istoj igri :) Iz nekog razloga mi nije legla tad, kao ni Crysis..

Far Cry 1 je genijalna igra, sa najboljim AI, dok je Half Life 2 nevidjeni smor od igre, nisam imao volje da zavrsim igru, ubila me u pojam vec na pola.
Far Cry je imao genijalnu lokaciju i neverovatnu atmosferu tokom svake sekunde igre!

pa koji onda ulazite u ovu temu kad vam je HL2 tesko nerealno njesra... imate FC3 temu... To je ona fora 'jednim okom supu pije , a drugim okom meso gleda' :D

Far Cry 1 je genijalna igra, sa najboljim AI, dok je Half Life 2 nevidjeni smor od igre, nisam imao volje da zavrsim igru, ubila me u pojam vec na pola.
Far Cry je imao genijalnu lokaciju i neverovatnu atmosferu tokom svake sekunde igre!

Kod mene obrnuto, ja obrisao Far Cry igru nakon nekoliko pređenih nivoa...totalno me smorila igra, neki mutirani majmuni i ostale gluposti.. Kao neki jeftin horor film C produkcije..
Half-Life sa druge strane fenomenalna igra po meni...priča, grafika, fizika, atmosfera, sve

Kad citam ovolike hvalospeve o FC pitam se sta sam ja tada igrao :D, znam da cim sam cuo "i got a bullet with your naaaame on iiiiit" komentar, odma mi se sve ogadilo :D

Jao, 'de me podseti na to sad. Ne znam kako sam izdrzavao :).

Mislio sam, da li pricamo o istoj igri :) Iz nekog razloga mi nije legla tad, kao ni Crysis..

I kod mene je slicno. Nekako, kao da se sve gleda samo iz tech ugla, a jasno je da ono sto igre cini dobrim ili privlacnim cesto i ne moze da se objasni. Mada, ovo i jeste najstandardniji nacin na koji se prica o igrama na tech/hardware/overclocking forumima. Uvek se nekako veci akcenat baci na tehnicke mogucnosti, koliko je nesto otvoreno ili sta igra teoretski moze nego na neke osnovne, najbanalnije stvari preko kojih se prelazi k'o nista, kao ova koju si ti pomenuo. Proguta se ceo "fazon" koji je nikad gori, a o igri se prica kao o remek delu zbog koncepta ili tehnickih mogucnosti. Ima hiljadu ovakvih primera.

Prosto mi je neukusno da se Far Cry, Crysis i slicne igre porede sa Half life-om, ali posto na svetu stvarno ima svega, moracu i na to da se naviknem :).

Poslednja izmena:
Ma to izgleda udarila neka nostalgija iz 2004-te pa se podsecaju nekih igara i porede sta im iz te godine padne napamet...

ajd kad se prica o svemu, evo da ubacim i ja u trku Riddicka koji je po meni jedna od prvih ako ne i prva AAA igra sa pravim filmskim smekom storytellinga, vrhunskom grafikom, atmosferom i samim gameplayem. Pa deder da i nju sad uporedimo sa HL2. :D

Nazad
Vrh Dno