Ma kakv bre FC3, totalno je neumseno i nezahvalno, a i ne prihvatljivo, porediti ovo sa FC3.
HL3 jos nije izasao, niti ima bilo kakvih naznaka kada ce izaci, tako da ne vidim kako neko moze da uporedjuje FC3 sa igrom koja ne postoji.A i da postoji zasto bi to bilo neumesno i ne prihvatljivo? Zar je FC3 toliko ******?
HL2 je jedna od najprecijenjenijih igara ikad, toliko se hvali i dize u nebesa od strane fanboysa da je to prosto smijesno ( a vecina njih nisu igrali original ). Igra jeste dobra, ali nije nista spektakularno kako je bio slucaj sa prvim HL. Cak je i losija u nekim djelovima, Ai rutina nije ni primaci marincima iz prvog dijela... Jedan Far Cry je dva puta bolji sto se tice samog gameplay-a, raznovrsniji i nudi vise slobode od HL2 u kojem je sve skriptovano sa glupim protivnicima koji ne nude nikakav izazov.
HL2 ima autenticnu atmosferu i meni vrlo zanimljiv univerzum, pa i inovativan gejmplej za ono vreme. Likovi, ekspresije lica, art, prica i nacin na koji te vodi kroz nju u nekom polu-skriptovanom fazonu su genijalni. Cesto je bio prisutan i element horora, jer nikad nisi znao kada ce i odakle da iskoci neka kraba ili zombi. Jos sve one zezancije sa fizikom, kontrolisanjem buba,...bile su skroz kul u ono vreme. Takvu igru moze da napravi samo Valve.Po meni je HL2 (racunajuci i epizode) jedna od najboljih igara ikada...bas kao i prvi Far Cry,
samo sto te dve igre nema smisla porediti (iako spadaju pod isti zanr).
Pa i nema smisla porediti FC, HL2 i Doom 3. Jedina dodirna tačka im je što su FPS igre, svaka igra je ciljala na različitu gameplay mehaniku i različitu publiku. Isto kao što se ne mogu porediti rFactor, neki NFS i Trackmania, iako su u pitanju vožnje. Ako je neka igra linearnog i zatvorenog tipa ne mora značiti da je loša, niti ako je sandbox da je bolja.
Pa ne bas. Doom3 je pucacina sa horor elementima (zbog mracnog prostora u kome se radnja odvija), FC1 jeste klasicna pucacina, koja gotovo da nema pricu, a HL2 je pucacina sa avanturisticko/logickim elementima.Po tebi je Half Life 2 simulacija, FC je arkada a DOOM 3 je nesto izmedju simulacije i arkade?! Mislim da si ti malo pobrkao loncice, te igre su cistokrvne pucacine i kao takve se mogu uporedjivati jedan sa drguom. To su klasicni predstavnici FPS zanra. Nije HL2 ARMA 2.:smoke:
Ko je izasao kao pobjednik te godine, Far Cry.
Mario Racing je keva za GT5. Mislim, obe su voznje.![]()
Pa ne bas. Doom3 je pucacina sa horor elementima (zbog mracnog prostora u kome se radnja odvija), FC1 jeste klasicna pucacina, koja gotovo da nema pricu, a HL2 je pucacina sa avanturisticko/logickim elementima.
Ipak priznajte da je gravity gun najoriginalnije oruzje do ikad vidjeno u igri ... Prvi je bio BFG...![]()
Pa ne bas. Doom3 je pucacina sa horor elementima (zbog mracnog prostora u kome se radnja odvija), FC1 jeste klasicna pucacina, koja gotovo da nema pricu, a HL2 je pucacina sa avanturisticko/logickim elementima.
Dakle jesu sve tri pucacine ali svaka ima neki svoj fazon, i meni su sve tri gotivne na svoj nacin. Zbog toga ne volim (ne mogu) da ih poredim.
Svako dalje poredjenje te dve igre je bezveze skroz jer nemaju bas ni nekih dodirnih tacaka. Mozda spadaju u istu kategoriju ali su dovoljno razlicite da ih obe mozemo igrati s zadovoljstvom![]()
Ajde da ih uporedimo ovako, probaj obe igre danas pa reci koja je bolja.
I kroz HL2, kao teoretski fizicar, rusis bez problema, dok se u FC-u kao bivsi marinac moras dobro namuciti.
Ajde da ih uporedimo ovako, probaj obe igre danas pa reci koja je bolja.
FPS igre koje ja pominjem spadaju u istu kategoriju - arkade. Dok si ti sad u zelji da ispanes neka faca, uporedio klasicnu simulaciju voznje GTA5 (HlafLife2) sa klasicnim predstavnikom arkadnih voznji Mario Racing-om (Far Cry po tvom misljenju). Sad, dobro razmisli i procitaj ponovo sta si napisao.
HL2 i FC su predstavnici istog zanra, spadaju u istu kategoriju FPS igre. Nije HL2 simulacija nego arkada kao i FC, a to sto su mu nivoi vise skuceni u odnosu na FC ne znaci da ne mogu da se uporede! Onda ne bi mogli da uporedimo N4S Hot pursuit sa na primjer Tes Drive unlimited jer ovaj ima open worl mapu, a u sustini su jedna ista vrsta igre, imaju istu mehaniku - arkade su, nisu simulacije.
Ili jos bolji primjer, po tebi, ne moze da se uporedi FC sa Far Cry3 jer ovaj ima open-world a prvi je isjeckan na nivoe - ne te dvije igre nikako ne mogu da se uporede, ne! :laugh:
Ovo me podsjeca na trip sa muzikom, milion i sesto pedeset sest hiljada pravaca, te nije rep nego hip-hop, nije hip-hop nego R&B, nije ni to nego R&B drum & bass, nije drum & bass nego electro drum & bass, nije to nego techno minimal uz primjese old school techna, old school techno sa malo progesiv trensa, pa tehno sa progresiv hausom, pa haus sa tehnom... pa nije rok nego trash rok, metal, dark metal, hard core dark metal, death metal, hard core metal, hard core death metal, havy metal, dark heavy metal, hard core heavy metal... i td. i td. i td. :vomit:
Prvo, nije mi bila namera da ti drmam kavez, a ako jesam, onda nije bilo namerno...zakacio sam ga nogom ili ramenom, izvini. Problem je u tome sto nisi shvatio poentu (ili ne zelis) onoga sto rAMA i ja pokusavamo da kazemo, a sto nemam nameru da ti obrazlazem po drugi ili treci put. Napisao sam da mi se FC dopada koliko i HL2 i ni na jednu ne gledam kao na "arkadu" ili "simulaciju", jer ni jedna nije ni jedno ni drugo (vec spadaju u onih 80% igara koje su negde izmedju te dve kategorije, a koje za tebe izgleda ne postoje), koliko god mi takva podela bila i najmanju ruku diskutabilna.Ajde da pricamo o Serious Sam-u i ArmA-i, pa da razumem da za jednu kazes da je arkada, a druga simulacija.
Pazi, u HL2 si u ulozi Freemana, teoretskog fizicara (obozavatelja Einsteina i Feynmana) koji odjednom zna rukovati sa svim vrstama oruzja!? U FC1 si u ulozu Jacka Carvera koji je bivsi marinac!
I kroz HL2, kao teoretski fizicar, rusis bez problema, dok se u FC-u kao bivsi marinac moras dobro namuciti.
Mislim ono, prica, logika!
Ušao sam da pročitam nešto, korisno, pošto vidim kako stalno ljudi postuju ovde, a ono ni reči o HL3![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari