ok.
ne zurim nigde - i ovako mi sve radi kako treba pa kad stignes ...
bas sam srecan
mada ovaj AMD E350 dualcore 1.6GHz radi sporije nego eMac G4 1.25GHz...

ali za ono sto meni treba radi vise nego dobro
Sporiji je samo prividno, a to je zato što ti ne radi grafika propisno (Quartz Extreme i Open CL). Ubaci mu neku najprostiju grafičku kartu koju možeš da nađeš a da je kompatibilna sa OS X-om i ima odma da poleti...heh!
Elem... što se tiče updejta na 10.6.8, primetio sam da je on na više različitih mašina problematičan (na ovoj mojoj iz potpisa nije) a naročito na mašinama koje koriste alternativne kernele odnosno AMD mašine.
Ova dva instalaciona fajla koja sam malo ranije zakačio (backup&update) zasigurno će svakome završiti posao i to stoji, ali ono što nije idealno u ovoj varijanti se ogleda u činjenici da ovaj manevar zapravo radi roll-back 99% fajlova na predhodno stanje. Da se razumemo, ovo je ok i verujem da će većini i to biti dovoljno, ali naravno može i bolje. A bolje je samo ako se ustanovi tačno gde je problem, tj koji tačno kextovi prave da tako kažem zbrku pa onda seletivno zameniti samo te.
Pošto sam igrom slučaja danas baš radio takav jedan updejt na GA-945PLM-S2 odlučio sam da se malo pozabavim ovim problemom. Učinilo mi se u prvi mah da je problem složeniji, ali kada sam pažljivije proanalizirao celu stvar sve se svelo na dva kexta. U ovoj mojoj varijanti to su sledeći kextovi za koje sam morao da uradim roll-back na 10.6.7...
1.
AppleACPIPlatform.kext
2.
IOPCIfamily.kext
U principu stvar je prosta za opravku, ali problem je tu što ja ne mogu da garantujem u ovom momentu da su isključivo baš samo ta dva kexta problematična i nijedan drugi više. Dakle opet ostaju dve solucije, da tako kažem, Prva bi bila brza i jednotavnija i podrazumeva roll back proceduru putem ova dva fajla koju sam ranije opisao. Dok bi druga metoda bila malo sporija, ne mora da znači da će biti i komplikovanija ali može ukoliko nešto krene naopako.
Dakle u ovoj drugoj varijanti procedura bi bila sledeća:
1. Instaliraš OS X
2. Uradiš Combo updejt na 10.6.7 (pa restartuješ mašinu)
3. Zatim pokreneš Backup instalaciju
4. Pa onda odradiš 10.6.8 Delta updejt (kad se završi ne restartuješ)
5. Iz bekapovanog Extensions_old foldera koji se nalazi u "System/Library" prekopiraš na desktop ova dva kexta (AppleACPIPlatform.kext i IOPCIfamily.kext)
6. Zatim putem recimo Kext Wizarda odradiš roll-back za ova dva navedena kexta i tek nakon ovoga restartuješ.
Ako sve prođe kako treba butovaćeš 10.6.8, ako ne... onda se mora odraditi ipak roll-back za kompletan Extesnions folder.
Za ovo postoje opet dva rešenja.
Prvi je lakši i podrazumeva varijantu gde pored jednog OS X-a imamo još jedan, pa onda iz njega odradimo ovo.
A drugi je za varijantu gde neko ima samo jedan OS X koji mu je zaribao. U ovoj varijanti se mora odraditi roll back putem terminala iz instalacije za OS X. Dakle kad se pokrene instalacija i dođe se do dela gde se biraju particije i ostalo, gore iz menija se startuje terminal i onda odradi peške bekap:
Najbolje je uvek pogledati kako se zove koji disk ili particija tačno. Za ovo ide komanda: diskutil list
Kada se utvrdi tačan naziv diska prelazimo na kopiranje.
Kod:
cd /Volumes/[ime particije]/System/Library
cp -p Extensions Extensions_new
rm -rf Extensions
cp -p Extesions_old Extensions
rm -rf Extensions/System.kext
cp -p Extensions_new/System.kext Extensions/System.kext
diskutil repairPermissions /
reboot
I to je to... pa sad ko se kako snađe, heh...:-devil-: