Šta je novo?

H50 vs Megahalem

youngster

Slavan
Učlanjen(a)
24.12.2009
Poena
320
Koji je cooler bolji za i7 920, megahalem ili h50..
I koji su rizici da h50 procuri?

Vrlo su blizu, ali je po meni za nijansu bolji H50, pod uslovom da planiras neki jaci oc

Sto se performansi tice u istoj su kategoriji....1-2c tamo ili ovamo ti puno i ne znaci. ja bi isoa na H50 jednostano bolje je resenje sto se kucista tice...manje guzve a i lepse je :type:

gledao sam cene,ali h50 nema kod nas da se nadje.a sto se tice megahalema ima samo ovaj:

PROLIMATECH
Megahalems Apache Edition Rev.B LGA1156/1366/7754 49e.

jel to neka poboljsana verzija u odnosu na PROLIMATECH
Megahalems CPPT-01 LGA775/1156/1366/AM2?

H5O je za procesore sa TDP do 125W tu negde u klasi sa TrueB, dok je megahalem za nijansu bolji. sa procesorima koji imaju TDP od 150W, mnogo bolje resenje Megahalems u push-pull varijanti. evo i linka sa velikim brojem coolera i njihovim efikasnim hladjenjem procesora... HEATSINKS COMPARATION, pogledaj dobro gde se nalazi megahalem, gde ultra 120 (true) a gde H50... inace da te ne zbune temperature, one su radjene u varijanti razlike iznad ambijentalme temperature.

gledao sam cene,ali h50 nema kod nas da se nadje.a sto se tice megahalema ima samo ovaj:

PROLIMATECH

Ima H50 bas sam neki dan pazario u BG 7000 placen ;)

PROLIMATECH

Poboljsana verzija Megahalems, se naziva Megashadow, razlika izmedju njih je u tome sto je Megashadow niklovan, mada po gledanjima temperatura na jednom i na drugom, isti su.

Poboljsana verzija Megahalems, se naziva Megashadow, razlika izmedju njih je u tome sto je Megashadow niklovan, mada po gledanjima temperatura na jednom i na drugom, isti su.

Malo si pogresio :d Megashadow je crne boje :p

@ astraltech

Ima i obican u Gigatronu..
Ja sam se nameracio na Megahalems Overclocker Edition (trebalo bi da je to push-pull) ajde pogledajte na gigatron sajtu pa recite sta mislite ..za te pare je valjda dobro

@ GhostShell

Uzimao bi za I7 920 (930) koji bi kloknuo na 4-4.2ghz

Znaci sta preporucujete..

H50 je kompaktniji i manje mesta zauzima al slabije hladi

Takodje koji je rizik da procuri (video sam netu da se desavalo) i ako procuri jer su ovi iz Gigatrona duzni da mi zamene samo h50 ili sve sto je njegovim curenjem sj*bano

Poslednja izmena:
@ astraltech

Ja sam se nameracio na Megahalems Overclocker Edition (trebalo bi da je to push-pull) ajde pogledajte na gigatron sajtu pa recite sta mislite ..za te pare je valjda dobro

@ GhostShell

Za tako nesto bi ti trebala dobro provetrena prostorija na 22C i dobro kuciste :p

@ astraltech

@ GhostShell

pa i meni treba za i7920,samo sto bih najverovatnije isao do nekih 4ghz(posto mi je co revizija).

pa i meni treba za i7920,samo sto bih najverovatnije isao do nekih 4ghz(posto mi je co revizija).

Ja sam na D0 reviziji trenutno na 4.0GHz za svaki dan cooler IFX-14 p/p magma i noctua temp su iddle 39-42c za cpu u sobnoj 27c :d

Koji je cooler bolji za i7 920, megahalem ili h50..
I koji su rizici da h50 procuri?

Rizici da procuri su-nikakvi, zatvoren je sistem hermeticki, nista ti tu ne kacis, samo wb na proc, a ako imas malo strpljenja, sacekaj H70, trebalo bi vrlo brzo da se pojavi, mada je to "vrlo brzo" u Srbiji relativan pojam..

U odnosu na varijantu H50 sa 1 ventom imace i do 13 stepeni nize temperature a u odnosu na H50 push-pull nekih 5 stepeni, sto ga stavlja iznad megahalemsa svakako.
Ako uzmes u obzir koliko je to jedno elegantnije resenje, vidi ti da se strpis dok ne stigne H70.

Nema sanse da procuri, a kad kose to desi ne saljes ga u gigatron nego direktno corsairu - tu informaciju procitas cim otvoris pakovanje pomenutog H50.

Izuzetno je hladjenje, sve pohvale ali po meni ej puno platiti ga 70 i vise eura.

Ja sam ga uzeo pre mesec-dva u gigatronu kod vuka za 6200din, i prezadovoljan sam, sjajno hladi tih je i lepo izgleda.

Malo si pogresio :d Megashadow je crne boje :p

hmmm, mislim da nisam LINK KA MEGASHADOW, ono sto sam imao prilike da vidim izgleda bas ovako.

@youngster

uzmi slobodno Megahalems, jer vidi, iz licnog iskustva, I7 930@4,5-6GHz, ima TDP u full loadu negde oko 200W sto nije ni malo naivno, treba ti dobar cooler, air varijanta ti je Megahalems, ili neka ozbiljnija voda, iz licnog iskustva ti govorim da H5O ipak ne moze sa svojim single radiatorom da efikasno hladi na duze staze, Aquagate Max je bolji izbor (dual radiator), sa kombinacijom nekog kvalitetnijeg vodenog bloka (EK, Thermalright), ali za to ti treba "malo vise" para.

Ja ionako cekam do nove godine da kupim ceo komp jer cu cene sada poludele..Do nove godine izlazi 6xxx serija iz ATI i ono Sandy Bridge cudo pa ce mozda i cene 5870 i i7 920 da padnu :D

Inace sobna temp je sada 26 a preko zime 22-23 ..kuciste ce biti haf 922 pa ce biti dobar AF

@youngster

uzmi slobodno Megahalems, jer vidi, iz licnog iskustva, I7 930@4,5-6GHz, ima TDP u full loadu negde oko 200W sto nije ni malo naivno, treba ti dobar cooler, air varijanta ti je Megahalems, ili neka ozbiljnija voda, iz licnog iskustva ti govorim da H5O ipak ne moze sa svojim single radiatorom da efikasno hladi na duze staze, Aquagate Max je bolji izbor (dual radiator), sa kombinacijom nekog kvalitetnijeg vodenog bloka (EK, Thermalright), ali za to ti treba "malo vise" para.[/QUOTE]

Slazem se u potpunosti sa tim :p

@ astraltech

@ GhostShell

Znaci sta preporucujete..

H50 je kompaktniji i manje mesta zauzima al slabije hladi

Takodje koji je rizik da procuri (video sam netu da se desavalo) i ako procuri jer su ovi iz Gigatrona duzni da mi zamene samo h50 ili sve sto je njegovim curenjem sj*bano

pogledao sam na gigatronu Megahalems Overclocker Edition.ukoliko se ne varam,razlika izmedju njega i obicnog megahalems su samo dve 12-ke XILENCE...ispravite me ako gresim..

Jer obican Megahalems dolazi sa fanom ?

Da..na OC edition imaju ta 2 fana :D

Vrh Dno