Šta je novo?

GygaByte 7vtxhe+

stanke

Čuven
Učlanjen(a)
31.01.2002
Poena
619
Ona ima KT266A chipset,integrisan zvuk PCI128 i mreznu.
Kakva su vam iskustva sa njom i jel stabilna ???
Da li je bolje uzeti MSI KT266A ili nesto drugo do 280dem.
Hvala !

Nazalost ne postoji Gigabyte VTHXE+.
Ali zato postoje sledec ploce sa VIA KT266A chipsetom:
-Ga VTXE; nema mrezu ima integrisan ac97
-Ga VTXH; ima i mrezu (Realtek) i SB128 umesto ac97
-Ga VTXE+; (ista kao Ga VTXE samo ima ATA133)
-Ga VTXH+; (ista kao Ga VTXH samo ima ATA133)

Gigabyte-ve ploche je oduvek krasila stabilnost.
Ako su po tom pitanju promenili ishta, onda bi trebali
da promene i ime. :)

Pozdrav,
Sasha

ps
Ako ti treba mreza od VTXH+ neces naci isplatljivije resenje.
Ako ne, za te pare (280DM) juri EPOX! :D

VTXH+ iskustvo: brza i stabilna; solidno resenje za cenu koliko kosta.
VTXE(+) nisam probao; ljudi kazu da nije sampion overclockovanja. Ako ti to ne treba, onda je ok.

Ej...

GA-7VTXE+ nju planiram da uzmem !
Kazu da je zaista OK ploca,ima integrisan samo SB !
Ima i DUALBIOS,3xDDR,ATA133 i za te pare je ja mislim najbolji moguci izbor,a sta vi mislite ?

Nemoj da se oslanjas totalno na "ljudi kazu ...". Idi sam na sajt i proveri licno, sta ploca ima, a sta ne : http://www.gbt-tech.co.uk/products/7vtxe+.htm .

Da li je najbolji izbor ili ne, zavisi od tebe; dakle, od toga sta od ploce trazis. Ukoliko ne planiras o/c, ne treba ti bolji zvuk od AC'97 codeca i tako to, ploca je dobar izbor (svakako bolja od razlicitih Matsonica i slicno). Medjutim, uzmi u obzir i svoje potencijalne potrebe u buducnosti; mozda ti zatreba bolji zvuk, mrezna karta, raid kontroler, itd. Mozda se tada isplati uzeti neku drugu plocu koja kosta €20-30 vise, jer ta razlika daje puno. Pogledaj tada i VTXH+ ili neku drugu plocu takodje, Epox 8KHA+ ili tako nesto. Ljudi su napravili, a odluka je na tebi.

silverglider je napisao(la):
VTXH+ iskustvo: brza i stabilna; solidno resenje za cenu koliko kosta.
VTXE(+) nisam probao; ljudi kazu da nije sampion overclockovanja. Ako ti to ne treba, onda je ok.

Imam VTXH+, i radi na 150MHz bus-u vec mesec dana bez ikakvih problema. Pride svega toga na ploci je integrisana zvucna i mrezna karta , ATA133 kontroler i naravno VIA KT266A Chipset........ pa sta ce coveku vise?

ipin je napisao(la):
Imam VTXH+, i radi na 150MHz bus-u vec mesec dana bez ikakvih problema. Pride svega toga na ploci je integrisana zvucna i mrezna karta , ATA133 kontroler i naravno VIA KT266A Chipset........ pa sta ce coveku vise?

Mozda 200 MHz FSB?...

ipin je napisao(la):
Mozda i toliko novcanica vise za tih 200MHz FSB?

Stara dobra: ''Nije sve u parama...'' Tri tacke...

Sklapao sam jednu masinu sa 7VTXE+ i sistem savrseno radi iako ima kombinaciju Win XP + ATI Radeon koja inace pravi probleme. Apsolutno preporucujem ovu plocu. Nema opcije za overkloking, ali za tu razliku u ceni moze se kupiti brzi procesor.

ipin je napisao(la):
Ima nesto i u zlatnim polugama.......

To, brate... zato sam i stavio tri tacke...

A jel' 7VTXH+ moze da se o/c - tj. ima li mogucnost promene mnozioca kao i bolja setovanja za memoriju (CAS, interleaving i slicno) - posto znam da E verzija nema sve to...

Ja moju drzim na 150MHz bus-u.....
Sto se tice mnozioca, on se menja na samoj ploci,
a sto se tice memorije ima nesto podesevanja ali
na (valjda nekom) turbo modu ploca je nestabilna.

Skot je napisao(la):
A jel' 7VTXH+ moze da se o/c - tj. ima li mogucnost promene mnozioca kao i bolja setovanja za memoriju (CAS, interleaving i slicno) - posto znam da E verzija nema sve to...

Da , ploca naravno ima mogucnost oc/a , mogucnost promjene mnozioca , setovanja memorije i sl. Medjutim , na jednom sajtu sam procitao da pri ostrijim setovanjima memorije /4 way interleave , CAS2 , 1T/ , na 133MHz FSB , ploca je pokazivala znake nestabilnosti . Nakon detaljne provjere koje je podrazumijevala kombinaciju aktiviranja i deaktiviranja pomenutih memorijskih setovanja , dosli su do zakljucka da je problem bio sa 1T setovanjem . Rjesenje je bilo povecanje na 2T i zadrzavanje ostalih setovanja na max .

Matador je napisao(la):
Da , ploca naravno ima mogucnost oc/a , mogucnost promjene mnozioca , setovanja memorije i sl. Medjutim , na jednom sajtu sam procitao da pri ostrijim setovanjima memorije /4 way interleave , CAS2 , 1T/ , na 133MHz FSB , ploca je pokazivala znake nestabilnosti . Nakon detaljne provjere koje je podrazumijevala kombinaciju aktiviranja i deaktiviranja pomenutih memorijskih setovanja , dosli su do zakljucka da je problem bio sa 1T setovanjem . Rjesenje je bilo povecanje na 2T i zadrzavanje ostalih setovanja na max .

Ovo ne vazi. Imam vise nego veliko iskustvo sta VTXH+ plocama i sve koje sam video rade na 1T i sve do maksimuma sa dobrom memorijom.
Sa krdzom ne radi, bas kao ni bilo koja druga slicna ploca drugog proizvodjaca.
Dakle, nema veze sto je to Gigabyte, bitan je kvalitet memorije.

Pozdrav!

Za nekoliko dana bicu vlasnik jedne GA 7VTXH+ kartice i HDD UDMA133. ocekujem da izdrzi sve testove koje sam joj spremio. rezultate cu naravno objaviti na ovom forumu

Sasa je napisao(la):
Ovo ne vazi. Imam vise nego veliko iskustvo sta VTXH+ plocama i sve koje sam video rade na 1T i sve do maksimuma sa dobrom memorijom.
Sa krdzom ne radi, bas kao ni bilo koja druga slicna ploca drugog proizvodjaca.
Dakle, nema veze sto je to Gigabyte, bitan je kvalitet memorije.

Pozdrav!

Ne sumnjam da si imao dobra iskustva sa ovom plocom , generalno radi se o dobrom komadu hardvera , medjutim mislim da kad neko trazi savjet za kupovinu /ipak postoji mogucnost da stav ljudi sa foruma barem malo utice na odluku o trosenju i ne bas malih suma novca/ , treba ukazati i na moguce probleme sa kojima se moze sjutra covjek susresti .

Uz puno postovanje , pozdrav

btw, upravo citam Babe i zabe :)

Matador je napisao(la):
Ne sumnjam da si imao dobra iskustva sa ovom plocom , generalno radi se o dobrom komadu hardvera , medjutim mislim da kad neko trazi savjet za kupovinu /ipak postoji mogucnost da stav ljudi sa foruma barem malo utice na odluku o trosenju i ne bas malih suma novca/ , treba ukazati i na moguce probleme sa kojima se moze sjutra covjek susresti .
btw, upravo citam Babe i zabe :)

:)

Pazi, odrzavam "izvesnu" igraonicu i u svih 10 racunara je VTXH+ i sve do danas su super radile da bi danas jedna masina pukla.
Ghost je odradjen i sada i ona opet radi.
Sumnjam da je do ploce, ko zna do cega je, ipak to cima svako kako stigne.

Nego, znaci 10 masina sa 10 VTXH+ i kad im ubodem neku Samsungovu memoriju sto imam rade DDR Command rate opustneo na 1T (bese se ovako zove). Kad stavim neku sibi memoriju koja je kupljena uz ove masine mora 2T (Peco javi se u vezi memorije :))

Dakle, kad je sve ostalo kvalitetno sve radi kako valja.
Kad je nesto ******* cesto nista ne radi kako valja pa krivac moze svasta da ispadne.
Najcesce ploca jer jelte, ona je najbitnija za dobar rad racunara, tako je i prva na udaru kad komp ne radi.

Pozdrav!

OK , valjda smo se razumjeli , i sam kazes da memorija sumnjivog kvaliteta Command rate odradjuje na 2T . Koju su memoriju koristili na sajtu na kojem sam i procitao doticni test zaista ne znam , vjerovatno nije neki krs u pitanju , ali sve je moguce /i kod najkvalitetnijih prozvoda postoji % problematicnih primjeraka/ .

btw , sto ne odradiste test koje KT333 ploce u SKu /da, znam da jos nema memorije, ali proslo bi i sa PC2100/ ?

Svako dobro

:wave;

Matador je napisao(la):
btw , sto ne odradiste test koje KT333 ploce u SKu /da, znam da jos nema memorije, ali proslo bi i sa PC2100/ ?

Ne bi proslo sa pc2100 jer se i sa PC2700 razlika izmedju KT333 i KT266A (sa PC2100) jedva primecuje.
Kapiram da bi sa PC2100 na obe performanse bile iste.

Pozdrav!

Naravoucenije : Kupiti klokabilnu plocu /8KHA+,KR7A/ , dobrano je nasvirati i kome treba KT333;)

Pozdrav

Matador je napisao(la):
Naravoucenije : Kupiti klokabilnu plocu /8KHA+,KR7A/ , dobrano je nasvirati i kome treba KT333;)

Pozdrav

Bas tako, a i u ostalom, zna se da bez ''A'' u nazivu ne valja ;)
Znaci, tek KT333A.

Tj. KT400 pošto su rekli da KT333A neće izaći...Ma svaka im čast pravi su drugari.

delimir je napisao(la):
Tj. KT400 pošto su rekli da KT333A neće izaći...Ma svaka im čast pravi su drugari.

To je to... mada dajem ruku da ce imati ''A''. Znaci, KT400A... Pazi kad mora da bude tako... Makar i sa malim ''a''...

CAR je napisao(la):
To je to... mada dajem ruku da ce imati ''A''. Znaci, KT400A... Pazi kad mora da bude tako... Makar i sa malim ''a''...

dali posle KT33A i KT400A sledi KT433(A) ili KT633(A)

a koja memorija ide na te ploce (400...)?

i m novice je napisao(la):
dali posle KT33A i KT400A sledi KT433(A) ili KT633(A)

a koja memorija ide na te ploce (400...)?

Da ne pricamo mnogo, tj. da ne budemo Kleopatra (AKA Dusan Ilic)... Jednostavno, videcemo... Dug je put pred nama... :)

Sasa je napisao(la):
Ne bi proslo sa pc2100 jer se i sa PC2700 razlika izmedju KT333 i KT266A (sa PC2100) jedva primecuje.
Kapiram da bi sa PC2100 na obe performanse bile iste.

Pozdrav!
KT333 je nesto brzi od KT266A , ali na zalost nisam video KT333 plocu koja je brza od KR7A :D

P.S. Asus me je razocarao . Soltek se slabo clockuje - testiranom primerku je max. bio 135 Mhz !!!
Microstar je ovog puta ispao najbolji.

drfedja je napisao(la):
KT333 je nesto brzi od KT266A , ali na zalost nisam video KT333 plocu koja je brza od KR7A :D

P.S. Asus me je razocarao . Soltek se slabo clockuje - testiranom primerku je max. bio 135 Mhz !!!
Microstar je ovog puta ispao najbolji.

KR7A ima cenu perverzija :)

GA-7VRX (KT333) je odlicna ploca,cena joj je malo veca od KT266A modela,a brza je i sa PC2100.

Nazad
Vrh Dno