Šta je novo?

GygaByte 7vtxhe+

drfedja je napisao(la):
KT333 je nesto brzi od KT266A , ali na zalost nisam video KT333 plocu koja je brza od KR7A :D

Samo se ti drzi KR7A :p

Rimljanin je napisao(la):
KR7A ima cenu perverzija :)

GA-7VRX (KT333) je odlicna ploca,cena joj je malo veca od KT266A modela,a brza je i sa PC2100.

Evo sad je videh u cenovniku - pazi kad isto kosta kao i 266A verzija - a ima i RAID verziju - samo nema LAN kartu - a tako bi mi dobro dosla :( Da je nisi slucajno probao - jer nameravam da uzmem plocu u najskorije vreme - pa se dvoumim izmedju Gigabyte-a 266A/333, Chaintech-a i Microstara (ako ga nadjem za cenu ove prethodne dve).

Ploca(GA-7VRX) je odlicna ploca.Stvarno me je odusevila,atraktivnog je dizajna,plava stampa.Ima dual bios sto pri boot-ovanju pise na pola ekrana :),inace bios je AMI-jev sa kojim se nisam susretao jos od 486-tice.

Bios ima dosta opcija,magistralu mozes da dizes od 100-200 u koracima od 1MHz,mada ploca ima dip switch-eve i to dva para,jedan za odredjivanje mnozioca,a drugi za rad magistrale na 100 ili 133MHz.Mada to ne prestavlja problem jer mozes switch-eve da stavis u auto polozaj i onda je ploca jumperless :)

Sto se OC tice,GA salje i program EasyTune sa kojim mozes da menjas magistralu iz windows os-a.Simpaticno odradjeno.Ploca je brza od vecine KT266A modela i sa PC2100 memorijom,a i jeftinija.

OC sposobnosti su joj odlice i da priznam nisam ocekivao da ce se tako dobro pokazati.Do 162MHz radi stabilno,na 165 se dize ali nije bas najstabilnije,da imam bolje hladjenje verovatno bi moglo i vise ali ja sam hteo tih kuler jer ipak previse cenim moje usi :).Sa boljom memorijom i boljim hladjenjem verovatno moze i vise.

Koliko se meni cini GA ima model sa LAN-om,ima i sa raid-om ali nisam siguran za model sa lan-om i raid-om.Moj model nema nista integrisano.Znaci ako se premisljas izmedju KT266A i KT333 modela,think no longer uzmi KT333,brza je,ima ATA133 i usb 2.0 podrsku,a cena joj je odlicna! GA se vraca na svoje mesto medju proizvodjacima MBs,sto potvrdjuje odlicna KT266A serija i ova KT333.

Samo da kazem da do 162 radi stabilno sa 5% povecanjem napona,na 160 radi stabilno bez povecanja napona pa je tu vozim trenutno.

GA 7VRX + XP 1600+
Asus V7700 TI 260/440(core/mem)
[code:1]
<<< CPU Arithmetic Benchmark >>>

< Benchmark Results >
Dhrystone ALU: 4507MIPS
Whetstone FPU: 2254MFLOPS

<< CPU Multi-Media Benchmark >>>

< Benchmark Results >
Integer aEMMX/aSSE: 8934it/s
Floating-Point aSSE: 10301it/s

<<< Memory Bandwidth Benchmark >>>

< Benchmark Results >
RAM Bandwidth Int Buffered aEMMX/aSSE:2264MB/s
RAM Bandwidth Float Buffered aEMMX/aS:2098MB/s

< Processor(s) >
Model: AMD Athlon(tm)
Speed: 1.68GHz
Model Number: 2019 (estimated)
Performance Rating: PR2458 (estimated)
L2 On-board Cache: 256kB ECC synchronous write-back
Front Side Bus Speed: 2x 160MHz (320MHz data rate)
Total System Load: 100%
System Threads: 58
[/code:1]

Najnovija Sandra.3dmark2001(ne SE) default test 5426.
Inace disk je 10GB,5400 obrtaja.

Koristi Titan.
Za Rimljanina: Inace magistralu ne mozes vise da dignes zbog memorije (Nanya 2100), sacekaj 2700 kada dodje. Ploce i procesori su nam iz iste serije, a ja sam dogurao sa drugom memorijom do 168 MHz (na 172 je padao sistem). Mislim da je ova kombinacija trenutno najbolja kupovina kod nas.
Pozdrav i drago mi je da si zadovoljan.

Gedza je napisao(la):
Koristi Titan.
Za Rimljanina: Inace magistralu ne mozes vise da dignes zbog memorije (Nanya 2100), sacekaj 2700 kada dodje. Ploce i procesori su nam iz iste serije, a ja sam dogurao sa drugom memorijom do 168 MHz (na 172 je padao sistem). Mislim da je ova kombinacija trenutno najbolja kupovina kod nas.
Pozdrav i drago mi je da si zadovoljan.

Da da,sa boljom memorijom ima da ide u nebesa,GA ide i tamo gde je Abit poklekao :D

Sigurno Best buy,nema sumlje.I jos jednom hvala Gedzo.Imas (D) od mene.

Kao sto rece Gedza koristim Titan D5TB,hladi a necuje se :)

i Cooler master nije los. Ne cuje se mnogo a temperaturu ne pojacava

Da da,sa boljom memorijom ima da ide u nebesa,GA ide i tamo gde je Abit poklekao :D

Rimke, ne preteruj. Svaki ciga, svoga ........ :p

Ako vec uzimas Gigabyte onda uzmi GA-7VRX ...

Music Mag je napisao(la):
Ako vec uzimas Gigabyte onda uzmi GA-7VRX ...

Naravno novo je novo i trebalo bi da bude i bolje. Gigabyte ploce su dosta stabilne, a ove nove imaju i OC mogucnosti.

Nazad
Vrh Dno