Šta je novo?

GTA V

Ljudi aj delite neke zanimljivosti iz igre, šta ste radili ili videli. Ja sam oduševljen detaljima, npr idite sa Trevorom do Majklove kuće i pucajte na nju da vidite šta će biti;-)

Evo jedan grafikon frametime-ova sa 4670K @ 4.5 GHz i GTX 970, ako nekog zanima. Par puta sam cak dostigao frametime konzola (33.3 ms = 30 fps). Igra bas zahteva jak CPU. Procesor radi punom parom, 100% usage u gradu.

3EDo3FW.png

Igra je vrh... Svoj Gaming-PC sam sklapao u Decembru 2013 god. Igram u full-grafici pri min. 55 fps-a
i5 4670k
Asus r9 280x
Gigabyte z87 d3hp
Ssd Samsung 6gb/s 500gb(kupljen kasnije)
Chieftec 850w
Malo sam se razocarao sto se tice ssd-a i ove igrice. Malo je brze ucita na pocetku, ali preskakanje sa servera na server i ulazak u misije je ostalo isto. Verovatno ne zavisi od ucitavanja sa hard-a vec se ceka povezivanje sa serverima i sl.
Razmisljam da kupim neki heli, onaj buzzard ili da sakupljam dalje za nesto bolje. Cargobob je super jer moze da ti preveze auto pa ne moras da vozis 5km u misijama.

Malo sam se razocarao sto se tice ssd-a i ove igrice. Malo je brze ucita na pocetku, ali preskakanje sa servera na server i ulazak u misije je ostalo isto. Verovatno ne zavisi od ucitavanja sa hard-a vec se ceka povezivanje sa serverima i sl.
Razmisljam da kupim neki heli, onaj buzzard ili da sakupljam dalje za nesto bolje. Cargobob je super jer moze da ti preveze auto pa ne moras da vozis 5km u misijama.

Buzzard ako zelis da bacis pare. Uzmi neki normalan heli daces duplo manje para.

ovaj lag stalno koji imam dok igram, ima li resenja?

Ajd da se upisem.
Tek sam poceo da je igram, ali stvarno je igra prva liga, gameplay vrhunski, grafika, sigurno ima i boljih, ali ima neki svoj smek.
Grafika MSI 980 na 1584|7900Mhz i probo sam ova setovanja.
Koristim MFAA, probo na 2540 x 1440 rezi, sve maximum, samo postavio 2XMSAA( jer to daje 4XMSAA, sa ukljucenim MFAA) i skoro je zakljucano na 60f( V-Sync ukljucen iz drajvera.). Mislim, da klokovani TitanX, moze da se izbori sa ovom rezom sa maximum setovanjima i originalni 4X MSAA.
Pustio sam na HD sa 8X MSAA i maximum, i igra sljaka super na 60f., zasad, i stvarno izgleda fenomenalno.
Super je sto ima First-Person, ali ipak na standard igra ima taj neki GTA smek.

Poslednja izmena:
Gledam sad statistiku. 100 sati u igri (otkako je izasla prvi dan, rekao bi neko previse), 2,2 minuta ukupno u FPS modu. GTA je RPG i na tome mora ostati.

Sta znam, meni nije nesto lego taj First-Person, mozda kasnije u igri (posto sam na pocetku), bude bolje.
@Borat, kakav lag pominjes sad, koliko sam pratio temu, nisi se nesto zalio na rad igre.

kakvi,konzolitis mehanika,nema sta dalje da pricamo o FP-u.vise je fora nego sto je i napravljeno da bude ozbiljan interfejs.vise puta su pricali koliko im se gadi FPS prica i kako namerno nece da ga rade,i ovo je bilo prod presijom.kojima je sad nezaposlen,nek' ga grabe da im objasni kako se spaja trece i prvo lice u jednoj igri.

@Monarch,
bas me interesuje taj frametime, mozes li malo da prevedes tj. da malo vise objasnis, one cifre sa grafikona.

Ha, meni je ovo neverovatno zabavno, onako, opustajuce.
Vidim, mnogi se zalili na voznju kolima, igram na Xbox 360 kontroleru i meni deluje okey, ali ono kad pritisnes B dugme i kada se menjaju uglovi kamere dok se vozi auto, neverovatno dobro izgledaju scene voznje i dobija se neki realistican osecaj voznje. Mogo bi ceo dan da vozim kroz grad.:guitar:

Ono sto borat prica, ima laga. Ne uvek, al kad krene kao da imam ping 500

Sta znam, meni nije nesto lego taj First-Person, mozda kasnije u igri (posto sam na pocetku), bude bolje.
@Borat, kakav lag pominjes sad, koliko sam pratio temu, nisi se nesto zalio na rad igre.

sad sam je instalirao, pa nije to cist rad kao na primer kod project carsa, ili cs go takav je engine kontam, ima youtube za gta5 u vezi laga mnogo klipova i to dobro gledani https://www.youtube.com/watch?v=yuQu-y0GnPM ne uvek ali se dogadja...

Nisam znao da je GTA RPG? Ne znam sta ti smatras pod RPG, pa sam zato stavio upitnik.

U najsirem mogucem smislu i bilo koja voznja je RPG, zato sto preuzimas rolu vozaca trkackog automobila.
Pa dobro. Sustina je da se igra iz treceg lica, a ne prvog, a sve se to odnosilo na FP mod u igri koji je naravno dobar, ali sve treba da ostane na modu. I zato samo napisao taj post.

Poslednja izmena:
Moze li mala pomoc.

Imam problem sa trcanjem :)
Kada igram na tastaturi i misu na shift trcanje pun gas, a na dzojstiku moram da pumpam :d .
Moze li se podesiti dzojstik(gamepad) da trcanje bude bez pumpanja?

Vrh Dno