Šta je novo?

GTA V

Ne ORIGINAL ako koristis pirat pofasao si nesto...

Ne igram pirate nikako, steam verzija je u pitanju, puca igra nakon sto mi napuni citavih 15GB ram-a, sto znaci da je memory leak u pitanju, sa proslim patchom nisam imao nikakvih problema a sada ne mogu da igram ni 10 min.

Na konfi iz potpisa na rezoluciji 1680x1050 potpuno je igriva bez ikakvog stuttera, nisam stigao da testiram koliko frejmova ima ali rekao bih izmedju 35-50.

Imam jedno pitanje za sve vas :D Koja je najjeftinija konfiguracija na kojoj je moguce igrati GTA V. Interesuju me maticna,pricesor i graficka :)

Oni su sve podesili na maksimum, ukljucujuci extended distance scaling koji znatno podize broj drawcallova (neka me neko ispravi ako gresim). Nema sanse da dobijas konstantno 60+ fps-a, cak ni sa Nvidijom. A s AMDom jos manje.
Ovoj igri treba DX12 pod hitno. Mozes da imas i 5960X, ali dzabe, DX11 je usko grlo.

na grafikonu koji si okacio ne pise da je popaljen advanced graphics,lepo pise sta je.a na grafikonu koji su kacili na temu na podforumu "procesori" sa netacnim rezultatima za radeone sigurno nije bilo toga.nisam se lepo izrazio,mislio sam popaljeno koliko me vram pusta,jer taj slajder koliko se secam uzima dosta.svi provereni portali (guru3d,techspot...) pricaju sasvim drugu pricu od poljaka.ne impliciram da andermajnuju amd poljaci i ovi ostali anonimusi,nego mi se cini da su otaljani ti testovi,ko zna sta su radili i koje drajvere koristili,kako ih cistili itd.

Imam jedno pitanje za sve vas :D Koja je najjeftinija konfiguracija na kojoj je moguce igrati GTA V. Interesuju me maticna,pricesor i graficka :)

otvori temu na podforumu predvidjenom za to.

Poslednja izmena:
Jos nazalost nisam krenuo da sredjujem kola, uzeo sam ona Armored, koristim ih samo kad vidim neke pajsere da maltretiraju ljude po mapi pa ja kao osvetnik idem u rat sa sve bazukama :guitar:

Sad sam malo napravio pauzu, posle nekih 120h igranja mora malo predah da nebi krenulo brisanje.

Nego sta mene zanima i pitanje za one koji igraju Online ? Kad ulazite u Online koliko cekate da udjete i dal udjete iz prve ? U zadnjih par dana desava mi se da tek posle 3,4 pokusaja udjem u Online..

Ulazi odmah, nekad me sa online prebaci u offline gta, ali mozda svega par puta do sada. Treba mu oko minut i po verovatno, mozda dva. Ja kliknem pa odem nesto da pogledam. Zato sam pitao dal bi ssd pomogao za prvi ulazak kao i za ulazak u misije.
Sto se tice armored kurume, danas me jedan lik ocas skinuo kroz prozor. Mora da postoji caka tj slaba tacka. Isto tako raketom me digao u vazduh sto sam znaao da moze.
Ali uglavnom je neprobojno staklo tako da sam se izivljavao nad policijom, nagurao na 5 zvezdica i smorilo me :D

Poslednja izmena:
Sa par ljudi sam odigrao heist i bilo je ok, ostatak online-a je raspad.

na grafikonu koji si okacio ne pise da je popaljen advanced graphics,lepo pise sta je.a na grafikonu koji su kacili na temu na podforumu "procesori" sa netacnim rezultatima za radeone sigurno nije bilo toga.nisam se lepo izrazio,mislio sam popaljeno koliko me vram pusta,jer taj slajder koliko se secam uzima dosta.svi provereni portali (guru3d,techspot...) pricaju sasvim drugu pricu od poljaka.ne impliciram da andermajnuju amd poljaci i ovi ostali anonimusi,nego mi se cini da su otaljani ti testovi,ko zna sta su radili i koje drajvere koristili,kako ih cistili itd.

GTA V ima toliko opcija i ne mogu sva podesavanja detaljno da ispisu na grafikonu. Napisali su samo osnovne stvari, ali zato su dali SS podesavanja. http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/chaostheory/2015/04/gtav/pics/gtav_vhigh_ustaw5.jpg
Nisam siguran kako je Guru3D testirao, ali deo gameplaya koji su uzeli za benchmark je sumnjiv. Rekli su samo da su trcali po ulici prema autu da ga ukradu i to je to. GameGPU i PClab su detaljno objasnili sta su radili, cak su i dali video. TechSpot je testirao procesore na 1600p, tako da, toliko o njemu.

Poznato je da je AMD-ov DX11 drajver ima vise overhead-a od Nvidijinog, ja sam to licno video na svom kompu, a GameGpu i PClab su to potvrdili tako da su po meni njihovi testovi najtacniji.

Ja sam uspeo bez problema, Odes u My documents ,nadjes folder od Rockstar games/GTA V/User music i tamo ubacis muziku , moj savet je da samo ubacis shortcut-ove od muzike jer onda neces morati da kopiras muziku a radice u svakom slucaju. U igrici imas radio stanicu Self Radio koja je bas namenjena za muziku koju mi hocemo da slusamo.

Hvala Alhemist013 pokusao sam vec to ali kao sto rece Monarch i meni se javi slican problem u vidu seckanja...

umart ima li razlike vidljive sto se muzike tice u odnosu HDD\SSD ?

Monarch:

nemam pojma druze sta radite pogresno,kao sto sam vise puta pisao kod mene na 2k je igra skucana,2xMSAA,sve na high,amd chs (mom oku najlepse izgleda),u advanced popaljeno sve sem ono za letenje i onaj slajder je na 2/5,tj koliko me VRAM pustio.i 90 posto vremena u usage-u imam poprilicno lufta,a po poljacima o tome bih mogao samo da sanjam.sta radite sa tim drajverima ja stvarno nemam pojma,ja licno igru nisam palio na drajverima starijim od gtaV bete,uvek cisto i poprilicno se cimam oko istih (sto je razumljivo,jer su modovani).

Egzotik:

jok,nije ni ssd popravio stvar.vrlo moguce jer drzim samo 320 i jace na kompu,mozda je u tome caka.da enkodujem u slabije ne pada mi za sad na pamet,sacekacu da ispeglaju to,stock stanice su sjajne,iako stvarno fale npr Deftones-i,koji se presjajno uklapaju u kruziranje.

Ja imam problem posle par minuta izbaci mi error BEX64.

Hvala Alhemist013 pokusao sam vec to ali kao sto rece Monarch i meni se javi slican problem u vidu seckanja...

umart ima li razlike vidljive sto se muzike tice u odnosu HDD\SSD ?

Evo ja sam sinoc testirao da li ima seckanja medjutim ja nemam taj problem. Meni je GTA instaliran na istom HD odakle je muzika. Ali na SSD-u su mi ti shortcut-ovi gde mi je Rockstar Games.

hahaha, za prve dve nedelje prodato preko 2 miliona digitalnih kopija samo na Steam-u !
http://steamspy.com/app/271590

Što znači da je uz Rockstar SocialClub digital download + fizičke (DVD) kopije
za sada prodato minimum 3 miliona primeraka GTAV za PC.

Da i jedno 50 miliona po nabavnoj ceni...

Jadni oni nece iamti ni za kiselu vodu da plate u kaficu! More ne brinem se ja za njih, dobro je njima I ovo sto su do sada prodali su ciste pare koje dobijaju!

Samo uzmi u obzir ps3, xbox360 pa onda ps4, xbox one pa na kraju pc malo li je??? Mislim da nije I da ljudi ne trebaju da budu alavi ali dogod oni budu alavi uvek ce biti onih koji ces bas u inat njima da igre razbiju I da ih puste u ilegalne vode.

Nesto razmisljam da menjam grafiku zbog ove igre,ali i zbog nadolazecih naslova!Davno sam prestao da pratim IT scenu,pa me interesuje dali mi vredi da je menjam najvise zbog procesora posto je mator kao biblija?!Verujem da ce biti usko grlo,pa da ne bacam pare uzalud!

Jedna R9 270X ili GTX 760 su neki max za taj proc, mozda gresim, nisam 100% siguran, ali bi svakako osetio boost u odnosu na 560Ti...

Nesto razmisljam da menjam grafiku zbog ove igre,ali i zbog nadolazecih naslova!Davno sam prestao da pratim IT scenu,pa me interesuje dali mi vredi da je menjam najvise zbog procesora posto je mator kao biblija?!Verujem da ce biti usko grlo,pa da ne bacam pare uzalud!

Isplati se, najvise zato sto ti doplata za R9 270 ili 270X nikako nije veca od 60 evra. :)
Jaca graficka za taj Phenom i ne ide.

Poslednja izmena:
Odlicno onda,hvala za predloge!

Za igranje bez ikakvog stutteringa samo alt+tab (ili WIN key) kad ucitate i naravno ponovo se vratite u igru. Prosto je nevjerovatno koliko igra fluidnije radi poslije ovog "trika". Primjeticete prilican skok u performansama.

Jel jos neko ima cudan pad frejmova pri ulasku na mapu (esc)?

Jel ti upaljen vsync u igri? Ako jeste ugasi ga i forsiraj iz drajvera, najbolje adaptive iz drajvera :)

Nije vsync upaljen. Ovo se iskljucivo desava pri ulasku na mapu, podesavanja i ostatak menija. U samoj igri nemam tih problema.

sinoc sam se opet malo igrao sa mjuzom,sad odjednom nema nikakvih problema kad je mjuza na ssd-u,samo nisam divljao sa brojem pesama.

Koliko li ima ukupno pesama, verovatno ima neka lista koje su sve pesme stavili. Mnoge prvi put cujem, pogotovo starije i one rep zezancije. Doduse meni je svaka rep pesma ista, tekst i ne slusam.

jasta neg' ista.narocito ovi trip hoperi - cista kopija NWA. :)

Vrh Dno