Šta je novo?

GTA V

To je na tebi da odlučiš. Ti pripremaš taj posao, pa ti odluči gde ćeš da ostaviš auto za beg.

Daj ljudi jeli se vama ovo desaje, sjebali su igru totalno sa posljednim patchom. Krene sve normalno, poslije 10 min igra pojede bukvalno sav RAM, tacnije 15 od 16GB, gpu i cpu usage zakuca na 100% i igra kresuje nakon par sekundi poslije...

ppredrag na Soc. Club

Daj ljudi jeli se vama ovo desaje, sjebali su igru totalno sa posljednim patchom. Krene sve normalno, poslije 10 min igra pojede bukvalno sav RAM, tacnije 15 od 16GB, gpu i cpu usage zakuca na 100% i igra kresuje nakon par sekundi poslije...

Ne ORIGINAL ako koristis pirat pofasao si nesto...

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    185.3 KB · Pregleda: 205
Meni i dalje puca (directx error), danas puče usred animacije u misiji. Ne znam, evo skidam poslednji build Win 10 x64 pa ću videti da li na njemu normalno radi (trenutno sam na Win 7 x64).
Ako ti je overklokovana grafička vrati frekvenciju i ostala podešavanja na difolt, meni je to rešilo to dx pucanje.

puca update 4 izasao je update 5

Fixes to improve game stability and other minor fixes. :mad:

Ja furam GTA na gtx970 sa fabričkim podešavanjima, pa opet puca. Jedino mi je CPU OC-ovan, ali mu temperature ne prelaze 55° tokom igranja.

Zauzece vram je problem, treba ostaviti malo lufta zato sto zna da naglo skoci.
Ja drzim sa podesavanjima blizu 2.9Gb sto u igri daje oko 1.9GB.
Ako dodje do limita i ispalis grenade launcher desi se pucanje drajvera ili crash.

Poslije ovog zadnjeg updatea cini mi se da imam stutter kad okrecem kameru, toga uopste nije bilo prije ovog updatea....

Da li jos neko ima problema sa multiplayerom? U 80% slucajeva kad ukljucim online samo sam ja na serveru, kad pokusam da promenim server, izbaci neku gresku i ukljuci mi single player. Ako i upadnem negde gde ima ljudi posle 2-3 min me diskonektuje. Od juce prekljuce je pocelo ovako da zeza, guglao sam nasao brdo ljudi koji su imali tih na konzolama probao sve te neke cake koje su njih savetovali (otkljucavanje portova, firewall itd) i jos uvek zeza...

Je l' neko igrao royal verziju? Nalailazio sam na nju, kao ima jos jednog lika kojim se upravlja.

Jel neko uspeo da napravi svoju playlistu, ili da se postavi neki random radio?

Kupih Kurumu. Kermite, jel mozes da napises koje delove si menjao?
Dal je moguce da svaki put kada menjam deo moram da ga kupim? Neki delovi kostaju po 30k, bar da mi ostaju kao kod oruzja.
Plus sto su skoro svi zakljucani, a otkljucavaju se pobedama na trkama, bice zeznuto da se otkljucaju.

+1

GTA V mrzi overklok. Kresuje mi sa overklokom i na 290X i 970. Inace overklokovi su stabilni u svim drugim igrama i benchmarkovima.

Meni nijednom nije pukla igra na klokovanoj 970-ici (1516 core boost i + 350 za vram). Da nije problem u necemu drugom, zvucna npr?

Vidim da ima problema dosta. Patch 4 je jako loš i igra je neupotrebljiva sa njim, dok sa patchem 3 za sada barem meni sve radi stabilno. Premda sam igru samo probao i ništa više, što znači da sam se malo promuvao pešice i kolima okolo po gradu i napravio jedan malo veći krug oko grada. Sve to na samom početku bez igranja misija čisto testa radi. Nije mi pucala sa zasada, frejm rejting je prilično dobar (mašina iz potpisa) ali kažem opet tek sam na početku.

Poslednja izmena:
Meni nijednom nije pukla igra na klokovanoj 970-ici (1516 core boost i + 350 za vram). Da nije problem u necemu drugom, zvucna npr?

Ne verujem da bi kresovao graficki drajver da je zvucna u pitanju. Greska je ERR_GFX_D3D_INIT i vidim mnogi ljudi pisu po forumima kako dobijaju ovu gresku, i vecina je potvrdila da je GPU OC bio problem. Obicno kresuje posle duzeg igranja, nekad i pre.
Klokovao sam 970 na 1600/7700 Mhz. Probao sam da smanjim malo, na 1580 i od tada nije kresovala igra, mada nisam puno ni igrao tako da ne znam. Kazem, nekad je tek posle sat vremena kresovala na 1600 Mhz.

Poslednja izmena:
Kod mene je restart PC-a pao i stutter je u potpunosti nestao, cak mogu reci da igra radi prilicno brze nego prije sto je zaista fenomenalno, takodje niti jedan crash nisam imao. Prica je vrhunski odradjena i trudim se da izbjegavam glavne misije, samo da ovo igram sto duze :) Svaka im cast na igri!

Jel neko uspeo da napravi svoju playlistu, ili da se postavi neki random radio?

Ja sam uspeo bez problema, Odes u My documents ,nadjes folder od Rockstar games/GTA V/User music i tamo ubacis muziku , moj savet je da samo ubacis shortcut-ove od muzike jer onda neces morati da kopiras muziku a radice u svakom slucaju. U igrici imas radio stanicu Self Radio koja je bas namenjena za muziku koju mi hocemo da slusamo.

Ja sam uspeo bez problema, Odes u My documents ,nadjes folder od Rockstar games/GTA V/User music i tamo ubacis muziku , moj savet je da samo ubacis shortcut-ove od muzike jer onda neces morati da kopiras muziku a radice u svakom slucaju. U igrici imas radio stanicu Self Radio koja je bas namenjena za muziku koju mi hocemo da slusamo.

Meni se procesor zakuca na 100% cim ukjucim Self Radio i igra secka ko luda. Nasao sam temu na gtaforums i ljudi imaju isti problem: http://gtaforums.com/topic/785430-self-radio-stutter/

Odličan test:

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-the-best-pc-hardware-for-grand-theft-auto-5

Evo možda razloga zašto je Batak imao taj stutter sa 2500k, a neki ga nemaju, iako je ovaj citat vezan za i3.

The result? Minimum frame-rates drop on the AMD card, and there's noticeable stutter in built up areas, where the CPU is really put under load - check out the end of the video below to see the difference.

At this point, it's no real secret that Nvidia's driver eats up less processor time than the AMD equivalent - something that's crucially important on lower-end PCs with less capable CPUs.

Odličan test:

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-the-best-pc-hardware-for-grand-theft-auto-5

Evo možda razloga zašto je Batak imao taj stutter sa 2500k, a neki ga nemaju, iako je ovaj citat vezan za i3.

Jeste, i to se lepo vidi ovde:

gtav_vhigh_cpu2.png

Anandtech je testirao API overhead i evo sta kaze:

(...) AMD’s DirectX 11 throughput is relatively poor, topping out at 1.1 draw calls for both DX11ST and DX11MT. AMD simply isn’t able to push much more than that many calls through their drivers (...)

http://www.anandtech.com/show/9112/exploring-dx12-3dmark-api-overhead-feature-test/3

Kad se ubaci nova igra, da li je potrebno ubaciti i prethodne peceve ili samo poslednji?

opet vi sa poljskim grafikonima...

a sto se tice mjuze,mora li sorkat pesma po pesma,ili moze i sorkat celog foldera,sa pesmama unutra?logicno da ce da koci ako je hdd u pitanju i ako je isti hdd gde je muzika takodje isto gde je i igra.sad cu probam da prebacim mjuzu na ssd i da vidim stanje.

po njima ja ne bih mogao da otpanjim igru do kraja u 2k i da mi je skucan Vsync,a ono jeste,tako da...

Kupih Kurumu. Kermite, jel mozes da napises koje delove si menjao?
Dal je moguce da svaki put kada menjam deo moram da ga kupim? Neki delovi kostaju po 30k, bar da mi ostaju kao kod oruzja.
Plus sto su skoro svi zakljucani, a otkljucavaju se pobedama na trkama, bice zeznuto da se otkljucaju.

Jos nazalost nisam krenuo da sredjujem kola, uzeo sam ona Armored, koristim ih samo kad vidim neke pajsere da maltretiraju ljude po mapi pa ja kao osvetnik idem u rat sa sve bazukama :guitar:

Sad sam malo napravio pauzu, posle nekih 120h igranja mora malo predah da nebi krenulo brisanje.

Nego sta mene zanima i pitanje za one koji igraju Online ? Kad ulazite u Online koliko cekate da udjete i dal udjete iz prve ? U zadnjih par dana desava mi se da tek posle 3,4 pokusaja udjem u Online..

po njima ja ne bih mogao da otpanjim igru do kraja u 2k i da mi je skucan Vsync,a ono jeste,tako da...

Oni su sve podesili na maksimum, ukljucujuci extended distance scaling koji znatno podize broj drawcallova (neka me neko ispravi ako gresim). Nema sanse da dobijas konstantno 60+ fps-a, cak ni sa Nvidijom. A s AMDom jos manje.
Ovoj igri treba DX12 pod hitno. Mozes da imas i 5960X, ali dzabe, DX11 je usko grlo.

Vrh Dno