Šta je novo?

GTA V

R8 280x. Sa ukljucenim vsyncom (iz igre) vecinu vremena gura stabilnih 60fps ali zna da padne i ispod 40 povremeno (nocna voznja kroz pustinju, kada ima dosta zelenila itd. ). Sa iskljucenim vsyncom reeetko kad ide ispod 50.
Kod mene je sve maksirano, samo post fx na high (pravi problem kad se kombinuje sa MSAA), i u advanced ukljuceno samo prvo (valjda nesto oko senki), ostalo na off.

U BF3 sam dobio u nekim scenama i po 20fps ali i micro stuttering povremeno. :D

Poslednja izmena od urednika:
Drug(stariji clan na forumu) kad je presao sa 2500k oc na 4770k(nista mnogo losiji od 4790k) nije u igrama nista dobio.
Igrao takodje BF3, jedino u nekim programima-obradi je imao bolje rezultate.

Mozda si ti imao neki problem sa tim cpu-om ili starom konfom.

Da ne gusimo vise temu :p

Nemam pojma, u GTA sam definitivno dobio. U BF 3 u nekim delovima imam veci fps a u nekim manji nego sa 2500k. Interesantno svakako. :)

da poletela je 100 fps vise lupas gluposti Pogledajte prilog 169113 Pogledajte prilog 169114 kloknes 2500k na 4.4ghz i imas taj cpu.
Pa iz ovog sto si okacio se upravo i vidi to sto covek prica - 2500k je prilicno "tanak" u GTA, puna 24 frejma zaostatka u odnosu na 4770k a @batak je poredio sa 4790k koji ima za 500 mHz visi turbo klok od 4770k.

Iznenadujuce mi je da 2500k po tom grafikonu daje solidno manju frejmazu i u odnosu na FX 9590, cak je i FX 9370 brzi od njega u GTA.

Poslednja izmena:
Kad ste bas zapeli :p

2500k je tu na 3,3 ali ne zaboravite da se on klokuje fino(kod mene 4,5GHZ) tako da bi taj grafikon izgledao malo drugacije. ;)

I ako je mator odradjuje fino poso, tako ako vam ne pretice mnogo novca sigurno ce sluziti dobro jos neko vreme.

Batak je u prinicpu trebao da ga isproba na ~4,5Ghz, a ne da kupuje i7. :)

Odradio heist Pacific standard job i dobio 220000$ Kakva sreca, ocekivao sam nesto za 20k
https://www.youtube.com/watch?v=8A0zTeiiRtY

Uh izludeo sam jednog Kineza :D prvo nisam skapirao da treba da se klikne da se slazem, dok se crta po tabli vec sam nesto gledao na social club-u. Zaginuo sam jedno 4x, od milion nam ostalo 650k, a za maler meni se namestilo da nosim jednu torbu.
Cim zaginem, Kinez krene na kineskom nesto :) Ali likovi su dobri, koristili rpg na pocetku, ocas ocistise policiju i srecom jedan lik je uzeo auto, ne mora motor, samo pre skretanja kod mosta (oko 15:50 na ovom snimku) skrene se levo i ne prati se zuta linija. Ja sam motorom pratio zutu i samo me skidali. Poslednji put kada sam zaginuo na 19:30 mislio sam da treba motorom da se skoci sa litice, tek sada vidim da treba padobran :D

Al dobro, sada imam u steku 550k zelembaca :) Sada se dvoumim dal da kupim auto i jeftinu garazu ili prvo onaj najskuplji stan sa 10 garaznih mesta pa posle da stekam za auto.

Poslednja izmena:
Odradio heist Pacific standard job i dobio 220000$ Kakva sreca, ocekivao sam nesto za 20k
https://www.youtube.com/watch?v=8A0zTeiiRtY

Uh izludeo sam jednog Kineza :D prvo nisam skapirao da treba da se klikne da se slazem, dok se crta po tabli vec sam nesto gledao na social club-u. Zaginuo sam jedno 4x, od milion nam ostalo 650k, a za maler meni se namestilo da nosim jednu torbu.
Cim zaginem, Kinez krene na kineskom nesto :) Ali likovi su dobri, koristili rpg na pocetku, ocas ocistise policiju i srecom jedan lik je uzeo auto, ne mora motor, samo pre skretanja kod mosta (oko 15:50 na ovom snimku) skrene se levo i ne prati se zuta linija. Ja sam motorom pratio zutu i samo me skidali. Poslednji put kada sam zaginuo na 19:30 mislio sam da treba motorom da se skoci sa litice, tek sada vidim da treba padobran :D

Al dobro, sada imam u steku 550k zelembaca :) Sada se dvoumim dal da kupim auto i jeftinu garazu ili prvo onaj najskuplji stan sa 10 garaznih mesta pa posle da stekam za auto.

Moj predlog prvo uzmi neki stan, oni se krecu sa garazom sa 10mesta oko 300 - 500k. Posle toga kola al pametno biraj sta zelis :)

Vazi, uzimam onaj sa dobrim pogledom od 500k. Citao sa da moze da se poseduje samo jedna nekretnina pa da uzmem odmah nesto kao svet. A kola sam hteo ona od 500k, sa oklopom. Neko je postavio pre desetak stranica, mozda si i ti, moram da prelistam temu.

Vazi, uzimam onaj sa dobrim pogledom od 500k. Citao sa da moze da se poseduje samo jedna nekretnina pa da uzmem odmah nesto kao svet. A kola sam hteo ona od 500k, sa oklopom. Neko je postavio pre desetak stranica, mozda si i ti, moram da prelistam temu.

Da da ja sam postavio, odlicna su kola veruj mi :) Pravices haos sa njima. Kad ti se kola slucajno uniste, uzmes telefon, odes u kontakte dole nadjes osiguranje i oni ti ih vrate. Pa sad sve zavisi ako ih ti unistis sam od sebe placas 3000$, al ako ti neki protivnicki igrac unisti ne placas nista :) Sto je jako dobro.

Počeh i ja jutros da igram mp. Odlična zabava, ali se vidi da je lakše i interesantnije da se igra u društvu, a ne sa kinezima i poljacima. :D

Ko hoće da me doda, pa da odigramo ponekad zajedno: foxholo44 (SocialClub)

Pa iz ovog sto si okacio se upravo i vidi to sto covek prica - 2500k je prilicno "tanak" u GTA, puna 24 frejma zaostatka u odnosu na 4770k a @batak je poredio sa 4790k koji ima za 500 mHz visi turbo klok od 4770k.

Iznenadujuce mi je da 2500k po tom grafikonu daje solidno manju frejmazu i u odnosu na FX 9590, cak je i FX 9370 brzi od njega u GTA.

Za 2500k je ipak potreban OC na 4.4-4.5ghz, tada se sasvim fino drži sa ostalima, ovaj grafikon fino pokazuje kako sustiže razliku kada su svi procesori overklokovani.
gtav_vhigh_cpu[1].png

Za procesor koji je već više od 4 godine na tržištu i koji je koštao kod nas ~192e po izlasku ovo je sasvim odlično. :)

Doduše razlika je ta što je u ovom testu jedna GTX970, a u testu koji si ti citirao GTX980 SLI, što je svakako teže nahraniti.

Poslednja izmena:
Konacno otkljucah Kurumu. Svuda kao pise odradi prvi heist, dok sam ukapirao da idem preko telefonaa na ono join on call.
I dalje me malo buni ono oko heista i misija. Kako moze da se bira heist, dal to taj ko pravi ujedno i bira... Malo je nepregledno, al valjda cu da procitam negde kako tacno radi.

Imam ja par pitanja.

1. Da li na non steam i "narodnoj" verziji radi Ifruit nekome?
2. Da li postoji neka opcija, da auto koji ukradem nekome offline ili na ulici, postane moj licni? Dakle da ne moram da ga kupim nego da kradjom postane moj :)

Da li neko ima problema sa zvukom?Nestaje mi posle onog uvoda,kad instaliram dx ponovo radi zvuk,pa kad ugasim i upalim komp opet nece...

Wolf_Hellboy na social clubu, dodajte pa da se zezamo.

dzevelinmen:

moze biti da ti je drajver za zvucnu njanjav,a takodje i amd-ov HDMI drajver moz' pravi problem.za svaki slucaj ocisti DDU-om sve i stavi zadnju betu.

apropo onih grafikona,pclab je sebe diskreditovao kao relevantan izvor sa grafikonima za gpu-eve,sto svaki vlasnik radeona sa freskim drajverima i pristojnom cpu-u moz' da posvedoci.

Meni i dalje puca (directx error), danas puče usred animacije u misiji. Ne znam, evo skidam poslednji build Win 10 x64 pa ću videti da li na njemu normalno radi (trenutno sam na Win 7 x64).

Imam ja par pitanja.

1. Da li na non steam i "narodnoj" verziji radi Ifruit nekome?
2. Da li postoji neka opcija, da auto koji ukradem nekome offline ili na ulici, postane moj licni? Dakle da ne moram da ga kupim nego da kradjom postane moj :)

Mislim da ovo nije moguce, bar ne za skuplji auto. Nece da me pusti u garazu, niti kod mehanicara. Ono da to moze onda niko ne bi sakupljao lovu za auto.

Meni i dalje puca (directx error), danas puče usred animacije u misiji. Ne znam, evo skidam poslednji build Win 10 x64 pa ću videti da li na njemu normalno radi (trenutno sam na Win 7 x64).

I meni takodje, kako mi je se igra update-ovala stalno mi puca, i imam problema sa frejmrejtom, meni je posljednji patch toliko sjebao igru da je nevjerovatno.

novi update.... 350.2 primetih da mi single play ucitava brze... sta je jos novo ne znam ali ludim sa ovim azuridanjima svaki dan skida 360mb...

Poslednja izmena:
Dal bi brze ucitavalo sesije, misije i sl ako je igrica na ssd-u? Poprilicno se ceka kada stisnem neki heist ili menjam server. Nije strasno, al zna da smori kada krene tipa zauzeta misija, pun server, pa nekad nece da ucita i prebaci na gta kampanju...

nisam dosao do heista... a online planiram da pocnem aktivno kada zavrsim igru.. ps SP nemam vise misija... ca ni side WTF kada ce ona plljacka sto sam kupovao maske ? :-D

^
Verovatno treba da nabaviš određeno vozilo.
Đubretarski kamion, vatrogasni kamion, gateway car...

Mislim da radiš blitzplay ako se ne varam pošto si spomenuo maske.
Da li si fotkao telefonom gateway car nakon što si ga ostavio na nekoj skrivenoj lokaciji i poslao fotku lesteru/frenklinu... kome već treba?

Nisam :-D hahahaha ps gde je najbolje mesto da ostavim to vozilo ja sam ga ostavio na parkingu.

Nazad
Vrh Dno