Probacu: pri pokretanju programa treba da mu pokazes gde se nalazi gta3.img fajl, i da ga otvoris. To je glavni fajl San Andreasa i u njemu se cuvaju svi modeli i teksture. Fajl se nalazi u models folderu San Andreasa.
Sada redom kartice:
Prva kartica sluzi za editovanje karakteristika vozila. Da bi mogao slobodno da cackas i provaljujes sta je sta, prvo napravi backup *.txd i *.dff kola koje editujes. To ces uraditi tako sto otvoris karticu IMG editor, nadjes auto koji hoces da editujes i onda exportujes te fajlove. Npr. hoces da editujes sabre-a: otvoris IMG editor karticu, i u polje search ukucas sabre. Oba fajla exportujes na bezbednu lokaciju i onda si slobodan da se *****avas sa karticom vehicle editor.
Druga kartica je prilicno dosadna i sluzi za editovanje odece. Jedino sto moze biti od velike koristi je povecavaqnje seksipila odredjenim odevnim predmetima. Npr. obukao si se bas kako ti se dopada, ali ti je seksipil jadan. Onda nadjes odevne predmete koje si obukao i npr. povecas im seksipil ili respect. Ima jos mnogo *******cija sa ovom karticom, ali pravo da ti kazem, nisam provalio jos sta cemu sluzi.
U tecoj kartici editujes karakteristike oruzja, i tu je valjda sve jasno, ne bi trebalo da bude problema. Ja je nisam koristio, jer lakse nesto *****es nego sto nesto korisno uradis.
U cetvrtoj kartici editujes karakteristike gradjana San Andreasa. Npr. kakva kola voze, kakvu muziku slusaju, da li preprodaju drogu... Po meni beskorisno.
Peta kartica je IMG editor i ona ti je najbitnija. Kada skines nova kola sa interneta, u arhivi obicno imas npr. sabre.dff, sabre.txd i readme.txt. Preko ove kartice zamenjujes kola u gradu. Sva kola koja skines su planirana da zamene neka vec postojeca u igri. Npr. skinuo si Yamahu R1, koja zamenjuje PCJ600. U kartici IMG editor kucas pcj600 i replaceujes oba fajla sa onima koja si skinuo preko interneta. Mozes pre toga da napravis backup ako ti se nova kola ne dopadnu, ili ako nesto *****es.
Jos jedna stvar je bitna, ali nema veze se Ultimate editorom. Da bi kola koja si skinuo sa neta imala vozne karakteristike kakve je zamislio autor, potrebno je editovati fajl handling.cfg. Njega otvoris u notepadu i nadjes auto koji si zamenio. Kada ga nadjes videces da iza njega ima gomila brojeva u redu. Sve te brojeve obrises i zamenis ih sa onima koje si dobio u readme fajlu uz kola koja si skinuo.
Valjda sam malo pomogao.